Türkçe Yazılı-Sınav Soruları icinde 1.DÖNEM 3. YAZILI YOKLAMA konusu , 8/A SINIFI 1 DÖNEM 3 YAZILI YOKLAMA Aşağıdaki cümlelerden hangisi kendi içinde çelişkili anlam taşımaktadır A)Bu yarışı sonuna kadar sürdüremezsin B) Gece gündüz demeyip çalışarak işi bitirir C) Tarih dersini …
| |||||||
Türkçe Yazılı-Sınav Soruları icinde 1.DÖNEM 3. YAZILI YOKLAMA konusu , 8/A SINIFI 1 DÖNEM 3 YAZILI YOKLAMA Aşağıdaki cümlelerden hangisi kendi içinde çelişkili anlam taşımaktadır A)Bu yarışı sonuna kadar sürdüremezsin B) Gece gündüz demeyip çalışarak işi bitirir C) Tarih dersini …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 815 ![]() | 8/A SINIFI 1 DÖNEM 3 YAZILI YOKLAMAAşağıdaki cümlelerden hangisi kendi içinde çelişkili anlam taşımaktadır ![]() A)Bu yarışı sonuna kadar sürdüremezsin ![]() B) Gece gündüz demeyip çalışarak işi bitirir ![]() C) Tarih dersini sevdiğim kadar kimyayı da severim ![]() D) Çelik gibi iradeli adam sigarayı bırakamaz ![]() Hangi cümlede mecaz anlamıyla kullanılan bir kelime vardır ![]() Günlerce ondan hiçbir haber alamadım ![]() Bahçenin etrafını dikenli tel ile çevirdim ![]() Fırsatı kaçırdığıma hala yanarım ![]() Söyleyecek hiçbir sözüm yok ![]() "Sanatı bir fabrika ürünü gibi gören bütün fikirlere karşıyım Sanatın gerçekçi ve yarlı olabilmesi için dini, milli, ve ahlaki özellikler taşıması gerektiğine inanıyorum![]() Parçada sanatla ilgili olarak, aşağıdakilerin hangisinden söz edilmemiştir ![]() Evrensel bir nitelik taşıdığından ![]() Tekdüzelikle bağdaşmayacağından ![]() Topluma faydalı olması gerektiğinden ![]() Kültürel değerlerle iç içeliğinden ![]() "Bana öyle geliyor ki, bu çiçek ve bülbül mevsimi gelmeyecek; karlar, yağmurlar kesilmeyecek; artık bir daha bahar, toprağımızı şenlendirmeyecek "diy en bir insan için aşağıdakilerden hangisi söylenemez![]() A) Kuşkulu B) Karamsar C) Tedbirli D) Kaygılı Aşağıdaki cümlelerden hangisi bir paragrafın giriş cümlesi olabilir ![]() Sonunda böyle diyeceğini sezmiştim Zaten başka şekilde konuşması mümkün değildi ![]() Bu sözlerin ne anlama geldiğini uzun uzun düşündü ![]() Arkadaşım, günlerce benimle konuşmamıştı ![]() Aşağıdakilerden hangisi somut bir isimdir ![]() A) Fikir B)Akıl C)Ses D)Sevgi"Kızgın adam: 'Bu eşek, diyordu, bu eşek şimdi hepimizden daha insandır; siz anlayamazsınız bunu!' diyordu "cümlesinde hangi türden zamirler vardır![]() İşaret, şahıs, soru Belgisiz - şahıs - işaret İşaret - şahıs - işaret Soru - şahıs- ilgi "Kötü"kelimesi aşağıdakilerin hangisinde sıfat olarak kullanımıştır ![]() Hastanın durumu kötü görünüyor ![]() Dostun iyisi kötü günde belli olur ![]() Kötü konuşanları sevmem ![]() İnsanın kötüsünü arkadaş edinme ![]() Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kaba kelimesi farklı bir görevde kullanılmıştır ![]() Kaba sözleriyle kalbimizi kırdı ![]() Kaba bir adam olduğunu anladık ![]() Ahmet sınıfın en kaba konuşanıydı ![]() Kaba döşeklerde oturmayı sevmiyordu ![]() Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir tamlama kullanılmıştır ![]() Sarışın adam daha cesaretliydi ![]() Zor soruları kimse çözemiyor ![]() Yazılı soruları çok zordu ![]() Küçük çocuk koşarak annesine gitti ![]() "Çalışamıyorum"fiilin in olumlu şekli aşağıdakilerin hangisidir ![]() A) Çalışıyorum B)Çalıştım C)Çalışabiliyorum D) Çalıştırıyorum Aşağıdaki fiillerin hangis birleşik zamanlıdır ![]() A)Göremezsin B) Görmediler C)Oturuyorsunuz D)Başlayacakmış Aşağıdaki kelimelerin hangisi yapısına göre diğerlerinden farklıdır ![]() A) Bilgi B) Bilse C) Bilgiç D)Bilge Hangi kelimenin kökü çeşidi yönünden diğerlerinden farklıdır? A)Konak B)Uçurtma C)Yolcu D) Gezgin "Serçe kuşu yuvasını yapıyordu "cümlesinde geçen fiilin çatı özelliği hangi şıkta verilmistir?A)Etken-geçişli B) Etken- geçişsiz C)Edilgen- geçişli D)Dönüşlü-Oldurgan "Dün okulda eski öğretmeniyle görüştü "cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisine uygundur![]() A) Edilgen B)Geçişli C) Dönüşlü D)İşteş Aşağıdaki kelimelerin hangisinde sert sessiz yumuşaması vardır? A) Topumuz B)Sepetimiz C)Ocağımız D)Parkımız Onu görmek istiyordum Beni kabul etmedi "Bana bak ( )"dedim "Neden böyle davranıyorsun( )"dedim Parantezle belirtilen yere hangi noktalama işaretleri konmalıdır ![]() A) ( ! ) ( ? ) B) ( ![]() ![]() ) (, ) C) ( ) (? ) D) (: ) ( ; )"Hakkıdır,hakka tapan milletimin istiklal "cümlesi kurallı bir cümle haline getirilirse ögelerinini dizilişi nasıl olur?A) Özne, nesne, yüklem B)Özne, yüklem C)Yüklem, zarf tümleci yüklem B)Yüklem, nesne özne 20 ![]() |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tags |
| ilkçğretim yazılı yoklama sınavları türkçe 1 dönem 3 yazılı yoklama türkçe dersi 3yazılı yoklama |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |