muhteva forum

1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

Zümre Toplantı Tutanakları icinde 1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI konusu , İLKÖĞRETİM OKULU 1 DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi: 19 09 2005 Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar: Okul Müdür Yardımcısı , Fen ve …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Branş Dersleri ve Genel Eğitim > Eğitsel Dokümanlar-Programlar > Zümre Toplantı Tutanakları

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

Zümre Toplantı Tutanakları icinde 1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI konusu , İLKÖĞRETİM OKULU 1 DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi: 19 09 2005 Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar: Okul Müdür Yardımcısı , Fen ve …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19.06.08   #1
Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN

@ksakal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 815 @ksakal isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

İLKÖĞRETİM OKULU 1 DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi: 19092005

Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası

Toplantıya Katılanlar: Okul Müdür Yardımcısı , Fen ve Teknoloji Öğr ,

Toplantı No: 1

GÜNDEM MADDELERİ

1 Açılış ,saygı duruşu,yazman seçimi , gündemin okunması ve görüşülmesi

2 Atatürk İlke ve İnkılapları Öğretim Esasları (2518 STD)

3 Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarının incelenmesi

4 Fen ve Teknoloji dersinin genel ve özel amaçlarının incelenmesi

5 Müfredat programının incelenmesi,ünitelend irilmiş yıllık planların hazırlanması ile ilgili esaslar
a)Konuların iş takvimine göre hazırlanması

b)Derslerin işlenişinde kullanılacak yöntem ve teknikler

c)Diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği

d)Derslere ait performans projelerinin tespiti ve proje çalışmalarının esaslarının incelenmesi

e)Yazılı sınav sayısı ve sınav şekli

f ) Ders planların yapılması

6 Başarıyı artırmak için teklif ve önerilerin görüşülmesi

7 Kaynak eserler

8 Öğrenci,öğretmen ve veli ilişkilerinin incelenmesi

9 Dilek ve temennilerle kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı Fen ve Teknoloji Zümre Öğretmenleri 19092006 tarihinde Okul Müdür Yardımcısı başkanlığında , Fen ve Teknoloji Öğretmeni ’nun katılımıyla toplandı Açılış ve saygı duruşu yapıldı Yazmanlığa seçildiToplantı gündemi okundu ve görüşmeye geçildi

2 2518 sayılı TD de belirtilen kurallar, hedef ve davranışlar doğrultusunda yıllık planlarda Atatürkçülük konularına yer verilecektir
Yukarıdaki konuların dışında, Mili ve mahalli bayramlarımıza da gün yada hafta olarak yıllık planlarda yer verilmesine karar verildi Ayrıca hafta yada günün önemi derslerde dersin mantığına uygun olarak açıklanmaya çalışılacaktır

3 Türk Milli Eğitiminin amaçları :
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARI
Türk Milli Eğitiminin genel amaçları, Fen ve Teknoloji Öğretmeni tarafından aşağıdaki gibi okunmuştur
Genel Amaçlar :
Madde 2- (Bu maddenin 1 numaralı bendi 1661983 ve 2842 sayılı kanunun 1 Maddesi ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
Türk Milli Eğitiminin genel amacı,Türk Milletinin bütün fertlerini,Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa’ ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı;Türk Milletinin milli ahlaki,insani,manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren;ailesini ,vatanını ,milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan;insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye ine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;beden,zih in,ahlak,ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere ,hür ve bilimsel düşünme gücüne geniş bir dünya görüşüne sahip,insan haklarına saygılı,kişilik ve teşebbüse değer veren topluma karşı sorumluluk duyan;yapıcı ,yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;ilgi,isti dat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri , davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların,kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak; böylece,bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk Toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi,sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı,yaratıcı,seçki n bir ortağı yapmaktır

2Özel Amaçlar:
Madde 3- Türk Eğitim ve öğretim sistemi ,bu genel amaçları gerçekleştirecek şekilde düzenlenir ve çeşitli
derece ve türdeki eğitim kurumlarının özel amaçları ,genel amaçlara ve aşağıda sıralanan temel ilkelere uygun olarak tespit edilirOkul ortamında verilen eğitim etkinliklerinin temel amaçlarının olduğu,kişilerin kendi istekleri doğrultusunda eğitim faaliyetlerinde bulunamayacakları belirlenen bu amaçların ülkenin milli hedeflerine ulaşabilmesi açısından belirlenen hedefler olduğu,tüm eğitim faaliyetlerinin bu amaçlar doğrultusunda yapılması gerekliliği ve zorunluluğu bulunduğu belirtilerek konuyla ilgili olarak;eğitim faaliyetlerinin bu amaçları gerçekleştirecek şekilde planlanmasına,tüm eğitim faaliyetlerinde belirtilen bu amaçların göz önünde bulundurulması kararlaştırılmıştır

4 Fen ve Teknoloji dersinin genel ve özel amaçlarının incelenmesi
Fen ve Teknoloji dersinin genel amaçları tarafından aşağıdaki gibi okunmuştur
Bu program öğrencilerin;karşılaş ılan her türlü sorunun bilimsel yöntemlerle çözülebileceğini fark etmelerini,yapıcı, yaratıcı, eleştirel ve bilimsel düşüncenin bilim ve teknolojideki gelişmelerin temeli olduğunu kavramalarını,fen bilimlerine, bilim ve teknolojideki gelişmelere merak ve ilgi duymalarını sağlayarak bu konularda belirli düzeyde bilgiye sahip olmalarını, yaptıkları uygulamaları günlük yaşamlarına yansıtmalarını, bilimsel düşüncenin temelini oluşturan gözlem, araştırma, inceleme ve deney yapma becerisini kazanmalarını, yapacakları etkinliklerle bilgiye kendilerinin ulaşmalarını, edindikleri bilgileri analiz edebilmelerini, bu bilgilerden yaratıcı yönlerini geliştirerek yararlanabilmelerini ve doğru kararlar vermelerini,saplantıl ardan uzak, gözlem ve verilere dayalı bilimsel gelişmelerin önemini anlayan, bu gelişmelerin teknolojiye, topluma ve çevreye etkilerini fark edip değerlendirebilen bireyler hâline gelmelerini, edindikleri bilgi ve bulguları başkalarıyla paylaşabilen, ortak çalışmaya yatkın uygar bireyler hâline gelmelerini,çevreyi ve doğal kaynakları tanıma, sevme, koruma ve iyileştirme bilinci kazanmalarını,sağlıkl ı yaşamanın gerektirdiği bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazanmalarını,doğa olaylarını, doğadaki canlılığı,

canlılığın çeşitliliğini ve birbirleriyle ilişkilerini kavramalarını amaçlamaktadır

5 a) Müfredat programının incelenmesi ( 2518 sayılı tebliğler dergisi),Yıllık ve ders planları , 2518 sayılı tebliğler dergisinde ve ortak esaslarda belirtilen yıllık ve ders planlama esaslarına göre yapılması,önceden uygulanan günlük plan yerine,ortak esaslarda belirtilen ders planının uygulanması,kaç ders planı yapılacağı yıllık plan üzerinde gösterilmesi gerektiği kararlaştırılmıştır

b) Derslerin işlenişinde konu özelliklerine göre anlatım,soru -cevap,çizim,gözlem, problem çözme,örnekleme,not tutturma,uygulama,den ey yöntemlerinin etkili olarak kullanılması, her öğrenciye söz hakkı verilerek derslere katılmasının sağlanması, anlatımdan sonra örnekleme yapılarak pekiştirmenin sağlanması,geç anlayan öğrencilerin tahtaya kaldırılması,deneyler den sonra gözlenen sonuçların öğrenciden istenmesi ve doğru sonuçların kaydedilmesi görüşleri benimsendi

c) Diğer zümre öğretmenleri ile; Güzel yazma, okuma, okuduğunu anlama ve ifade etme ve dil bilgisi kurallarında Türkçe, Problem çözme, yorumlama, dört işlem, oran-orantı, denklem çözümü ve karekök almada Matematik, şekil ve şema çizmede Resim, model yapımında İş-Teknik, gerek görüldüğünde diğer bütün ders öğretmenleri ile iş birliği yapılmasına karar verildi
d) Fen ve teknoloji dersi proje konuları
6SINIF
• Bitki ve hayvan hücrelerinin karşılaştırılması
• Hayvansal hücre çeşitlerinin araştırılması
• İnsanda gelişme dönemleri
• Ergenlik dönemi ve karşılaşılan sorunlar
• Organik tarım insanlık için önemi
• Bileşke kuvvet
• Yerçekimi kuvveti
• Dinamometre yapımı
• Atomun yapısı
• Molekül modeli yapımı
• Basit elektrik devresi
• İletken ve yalıtkan maddeler
• Basit reosta modeli
• Teknolojik gelişmelerin dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanımı
• Soluk alıp verme mekanizması
• Teknolojik gelişmelerin solunum sistemi sağlığına olumlu,olumsuz etkileri
• Isının yayılma yolları
• Isı yalıtımının teknolojik önemi
• Yansıma kanunları
• Yankı olayı
• Bilim ve teknolojide sesin yansımasıolayından yararlanılması
• Madenlerin teknolojik hammadde olarak önemi
• Erozyon olayı

7SINIF

• Karışımların ayrılma yöntemleri
• Fiziksel olaylarve insanlara etkileri
• Kimyasal olaylarve insanlara etkileri
• Periyodik cetvel
• Dinamometre yapımı
• Terazi yapımı
• Kaldıraç çeşitleri yapımı
• Palanga yapımı
• Pascal Prensibiyle çalışan araçlar
• Doğanın dengesini bozan etmenler
• Doğadaki madde döngülerinin çizimi
• Çevreyi kirleten etmenler
• Çevre bozulmasının sonuçları
• Erozyon ve korunma yolları

8SINIF

• Kimyasal Bağlar
• Kimyasal denklemler ve denkleştirme yolları
• Kimyasal olaylar ve çevreye yararları
• Asit yağmurlarının oluşumu ve çevreye etkileri
• Besin maddelerinin insanlar için önemi
• Vitaminlerin önemi ve eksikliğindeki hastalıklar
• Oksijenli ve Oksijensiz solunum
• DNA’nın yapısı ve kromozomlar
• Kalıtım ve kalıtsal hastalıklar
• Kök Hücreler
• Genetik kopyalama
• Biyoteknoloji alanındaki son yenilikler
• Akraba evliliğinin sonuçları
• Üreme ve çeşitleri
• Mitoz bölünmesahfaları
• İnsanda büyüme ve gelişmeyi etkileyen faktörler
• Ergenlik dönemi ve karşılaşılan sorunlar
• Kapı zili ile oluşan basit elektrik devresi
• Elektromıknatıs yapımı
Mümkün olduğunca Fen ve Teknoloji konularının görselleştirilmesi sağlanacakOkulumuzda bulunan Bilgi Teknolojisi laboratuvarından ve Fen ve Teknoloji laboratuvarından faydalanılacak

e) Fen ve Teknoloji derslerinde her dönem için 3 yazılı yapılacak Her dönem performans ödevi verilecekAyrıca her öğrenci proje çalışması yapacakÖğrencilerin yapacakları etkinlikler bir bütün olarak değerlendirilecek Sınav tarihleri ünitelendirilmiş yıllık planda belirtilen tarihlere uygun olarak yapılacak

Sınav soruları çok sorulu,kısa cevaplı ve anlaşılır olacakAynı sınavda test ve klasik sorulara yer verilebilecek Öğrenci başarısı bir bütün olarak değerlendirilecek
Proje çalışmaları Kasım ayının 2haftasında verilip ara kontroller yapılacak ve Nisan ayının son haftasında toplanacaktırÖğrenci lere verilecek performans ve proje konuları müfredat dahilinde kalmak koşuluyla ilgi, istidat ve kabiliyetlerine göre kendi seçtikleri çalışmalar verilebilecek

f) Okul Müdür Yrd ; ders planların yeni yönetmeliğe uygun olarak haftalık yapılması gerektiğini belirterek planların okul yönetiminin belirlediği gün ve saatlerde yetkililere imzalatılması gerektiğini ifade etti

6 Başarıyı artırmak için teklif ve önerilerin görüşülmesi
a)Derslere devam konusunda gerek idare,gerekse sınıf rehber öğretmenleri ile işbirliği içerisinde olunması gerektiği,

b)Verilen ödevlerin sık sık kontrol edilmeleri gerektiği,

c)Öğrencilerin çalışmalarında,onları n anlayamadıkları yerler hususunda onlara rehberlik edilmesi gerekliliği,

d)Düşündüklerini ifade edebilme kabiliyetlerinin geliştirilmesi hususunda Türkçe dersi öğretmeni ile işbirliği içinde olunması

7 Kaynak eserler
Derslerde mümkün olduğu ölçüde laboratuar araç ve gereçlerinden yararlanılacaktır

8 Öğretmen,veli ve öğrenci ilişkilerinin incelenmesi
Başarısız olan ve devamsızlık yapan öğrencilerin durumlarını iyileştirmeleri için öğrenci,öğretmen ve veli işbirliğinin faydalı olacağı kararlaştırıldı

9 Okul Müdür Yrd ; zümre toplantısında alınan kararlara titizlikle uyulmasını isteyerek,başarılı bir eğitim-öğretim yılı temennisiyle toplantıyı kapattı

ÜYE
19092005
Fen ve Teknoloji Öğretmeni UYGUNDUR…

İlköğretim Okulu Müdür Yrd
@ksakal isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler