Zümre Toplantı Tutanakları icinde 1.dönem ingilizce zümre toplantı tutanağı konusu , 1 dönem ingilizce zümre toplantı tutanağı 2007-2008 DERS YILI I DÖNEM İNGİLİZCE ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI Tutanak No : 1 Tarihi : 14 09 2007 Yer : Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar: …
| |||||||
Zümre Toplantı Tutanakları icinde 1.dönem ingilizce zümre toplantı tutanağı konusu , 1 dönem ingilizce zümre toplantı tutanağı 2007-2008 DERS YILI I DÖNEM İNGİLİZCE ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI Tutanak No : 1 Tarihi : 14 09 2007 Yer : Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar: …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 815 ![]() | 1 dönem ingilizce zümre toplantı tutanağı2007-2008 DERS YILI I DÖNEM İNGİLİZCE ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞITutanak No : 1 Tarihi : 14 09 2007Yer : Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar: Md Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() , İngilizce Öğretmeni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÜNDEM: 1 Yoklama2 Türk Milli Eğitimi Genel Amaçları![]() 3 İngilizce derslerinin amaçları ve Yabancı Dil Öğretiminin Genel İlkeleri4 Geçen yılın değerlendirilmesi5 Derslerde araç gereç kullanılması6 Dil Öğretiminde uygulanacak yöntem ve teknikler7 Yıllık ve günlük planlar8 Atatürk İlke ve İnkılâplarının Derslerde Göz Önünde Bulundurulması![]() 9 Yazılı sınavlar ve tarihleri10 Proje ve Performans ödevi konuları ve değerlendirme kriterleri11 Diğer derslerle işbirliği12 Dilek ve temenniler![]() 1 2007 / 2008 Ders yılı İngilizce Zümre Öğretmenler Kurulu ilk toplantısı 14 09 2007 tarihinde öğretmenler odasında yapılmıştır Yapılan yoklamada Zümre Öğretmenlerinin Zümre başkanının başkanlığında toplantıya katıldıkları tespit edilmiş ve gündemin öteki maddelerine geçilmiştir![]() 2 Okulumuz İngilizce öğretmeni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ile Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen İlköğretim Kurumlarının Amaçları ve Genel Esaslarını okudu![]() 3 2007 / 2008 ders yılında sınıflar için İngilizce Müfredat Programları incelendi Yabancı Dil Öğretiminin Genel İlkeleri görüşüldü Dil Öğretiminde dört temel dil becerisinin (Reading, Listening, Speaking, Writing) geliştirilmesi esası tartışıldı Okulumuz İngilizce öğretmeni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu konunun önemine işaretle; her şeyden önce ‘TEACH ENGLISH THROUGH ENGLISH’ prensibinin altını çizerek ‘Sınıfta ders süresince kullanılan dil sürekli İngilizce olmalı ve çok gerekmedikçe anadile başvurulmamalı’ dedi Öğrencileri bu yönde teşvik için bilgi yarışmaları düzenlenmesine karar verildi![]() 4 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı, İngilizce Dersi Zümre Toplantısı kararları incelenerek İngilizce dersi adına istenilen başarıya ulaşıldığı tespit edildi Öğrencilerin durumları göz önüne alınarak İngiliz Dili ve Eğitimi için aktarılması planlanan ve iletişimsel becerilere yönelik uygulamaların amacına büyük ölçüde ulaşıldığı ve bu yöntemden yola çıkarak bu yıl aynı prensipler ve uygulama koşullarıyla işlenmesi, bir takım dil öğretim yöntemleri için gerekli olabilecek materyallerin sağlanmasına verilecek öncelikle programın amacına ulaşabileceği belirtildi![]() Toplantıda söz alan, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öğretmen bazında bireysel teknolojik uygulamaların okul bazında da iyileştirilmesi ve bu sayede öğretimin ve ulaşılması amaçlanan programın daha yararlı olacağını belirtti![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() söz alarak: Derslerde bilgisayar,flash card,çalışma kağıtları ve sözlük gibi araç gereçlerin kullanılarak İngilizce dersinin daha dikkat çekici hale getirildiğini ve bu durumun öğrenci başarısıyla derse aktif katılımı artırdığını belitti Bu yıl da aynı şekilde bu araçların kullanımına devam edileceği belirtildi6 Müd Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diğer tüm derslerde olduğu gibi İngilizce derslerinde de öğrenci merkezli bir eğitim öğretim ortamının gerekliliğine işaret etti Bu noktadan hareketle; ![]() • Role-play, dialogue,games, İngilizce şarkı, drama, reading text, listening passages, chants, story telling, poems, writing, internet, video films vb etkinliklere ağırlık verilmesine• Eğitimde çok önemli yeri olan tekrara (revision) sık sık yer verilmesine ![]() • Derslerde iletişimsel metod (Communicative Method) kullanılmasına • Kısa cevablı ve çok sorulu quizlerin düzenli olarak uygulanmasına karar verildi ![]() 7 Yıllık planların 2551 sayılı TD uygun olarak hazırlanmasına ve klavuz kitabı bulunmaysan sınıflar için günlük planların hazırlanmasına karar verildi![]() 8 Atatürk İlke ve İnkılâplarının derslerde sürekli göz önünde bulundurulmasının önemi belirtildi Bu sayede, öğrencilere, Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolunda gerekli olan noktaların daha rahat ve daha uygulanabilir bir şekilde verileceğinin altı çizildi![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürkçülük konularının sadece belirli gün ve haftalara sıkıştırılmayacağını belirtti Derslerde bu yönde hareket edilmesi kararlaştırıldı![]() 9 İlköğretim Okulları Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde öngörülen esaslar dikkate alınarak yapılacak Yazılı Sınav sayısı ve tarihleri şöyle saptandı :Buna göre İlköğretim 2 kademede Tüm sınıflarda her dönem için en az 3 yazılı sınav yapılacak ve ayrıca öğrencilere performans , proje ödevleri verilecektir Sınav tarihlerinin aşağıdaki takvime uygun olarak yapılmasına karar verilmiştirI DÖNEM :1 YAZILI : Ekim’ın 4 Haftası2 YAZILI : Kasım ın 4 Haftası3 YAZILI : Aralık’ ın 2 HaftasıII DÖNEM :1 YAZILI : Mart’ın 3 Haftası2 YAZILI : Nisan ın 3 Haftası3 YAZILI : Mayıs’ ın 4 Haftası10 Öğrenciler her ders yılkında bir proje ile, her yarıyılda bir proje hazırlayacaklarından artık sözlü uygulamaları yerine sınıftaki bu çalışmaları ve aktifliği esas alınarak notu verilecektir Sözlü sınav konusu ile ilgili İlköğretim Okulları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ve hükümleri incelendi Sözlü notunun bu esaslar doğrultusunda verilmesinin gereğine işaret edildi Buna göre, sözlü notu için ayrı bir saat ya da zaman ayrılmayacaktır Öğrencinin sınıftaki genel durumu,derse katılımı,sorulan sorulara verdiği cevaplar vb dikkate alınarak sözlü notu verilecektir Ödev konuları (Proje) olarak:6 Sınıflara Body Partsb Irregular Nouns (Charts)c Months (Calendar)d Subject Pronouns/Object Pronouns (Chart)e Timef Feelings (Pictures)7 Sınıflara Past Tense-Irregular Verbs (Chart)b Famous People and Their Achievements, Discoveries, Statementsc Touristic and historical Places of a Cityd Introduce Yourself and Your Familye Prepositions of Place 8 Sınıflara Commandsb Family Treec Food and Drinks (Poster)d The Weather (Flashcard)e There is/there are (The Room in Your Dreams-Picture)f Feelings (Picture)g Describing Location-A plan of a Street (There is/There are)h Vegetables and Fruit2007–2008 Eğitim Öğretim Yılı için aşağıda belirtilen konular ödev (performans) konuları olarak belirlenmiştir: 6 Sınıflar1) Description of yourself 2) Description of your family members 3) Writing a letter to your penfriend 4) Description of the room of your dreams 5) Preparing a dictionary of weather conditions with using pictures 6) Description of a place you have seen 7) Description of your best friend 7 Sınıflar1) Telling your summer holiday 2) Writing an important,interesting or amusing experience 3) Where and how can you shop in İstanbul ? 4) Preparing a dictionary of jobs with pictures 5) Telling about a historical place in İstanbul 6) Talking about your family and your house 8 Sınıflar1) Telling the historical and touristic places of İstanbul 2) Description of your school 3) Telling a film that you have watched before 4) Reading a story and summarizing it 5) What do you do in your spare time ? 6) What is friendship? Not: Performans ödev konularının sınıf, okul, öğrenci, çevre vb etkenler sebebiyle ekleme/çıkarma yapılabileceğine karar verildi Ayrıca öğrencilerin ders içi performanslarının, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde de belirtildiği üzere en az iki derse katılım puanı verilerek değerlendirilmesine karar verildi![]() Ödevlerin değerlendirilme çizelgesi; • Dil Bilgisi : 15 puan • Yapı : 10 puan • İmla ve noktalama kurallarına uygunluk: 15 puan • İçerik 15 puan • Ödevin Özgünlüğü: 15 puan • Materyal kullanımı: 10 puan • Düzen 10 puan • Zamanında teslim 10 puan olarak belirlenmiştir ![]() 11 İngilizce derslerindeki başarı durumunu artırmak için Türkçe öğretmenleriyle koordineli çalışılmasının gerekliğinin altı çizilmiş ve bu yönde hareket edilmesine karar verilmiştir![]() 12 DİLEKLER : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() söz alarak Okulda projecsiyon aleti,ders kitabı cd leri,ve araç gereç bakımından sıkıntılar olduğunu belirtti Eksikliklerin tamamlanması durumnda daha verimli bir çalışma ortamının oluşacağı belirtildi başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesi dileğiyle toplantı bitti![]() İngilizce Dersi Öğretmeni 14 09 2007Okul Müdürü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |