Zümre Toplantı Tutanakları icinde 2.dönem ingilizce zümresi konusu , BENİM İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ'NE BENİM İlköğretim Okulu ………………… öğretmen leri olarak 10 /02 / 2007 tarihinde Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısı yapmak istiyoruz Gereğini bilgilerinize arz ederiz İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ GÜNDEM: 1 …
| |||||||
Zümre Toplantı Tutanakları icinde 2.dönem ingilizce zümresi konusu , BENİM İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ'NE BENİM İlköğretim Okulu ………………… öğretmen leri olarak 10 /02 / 2007 tarihinde Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısı yapmak istiyoruz Gereğini bilgilerinize arz ederiz İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ GÜNDEM: 1 …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 815 ![]() | BENİM İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ'NE BENİM İlköğretim Okulu ………………… öğretmen leri olarak 10 /02 / 2007 tarihinde Zümre Öğretmenler Kurulu toplantısı yapmak istiyoruz![]() Gereğini bilgilerinize arz ederiz İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ GÜNDEM: 1 Açılış ve yoklama,2 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun Okunması ,3 İngilizce dersinin Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda işlenmesi, (2488 ve 2504 sayılı Tebliğler Dergisi)4 Bir önceki zümremde alınan kararların incelenip değerlendirilmesi,5 I Dönem başarı durumlarının incelenmesi, 6 İngilizce dersinde başarıyı arttırmada alınabilecek tedbirler 7 I Dönem yapılan Ünitelendirilmiş yıllık planlara göre, konuların zamanında işlenip işlenemediğinin, iş takvimi ve çalışma programına uyulup uyulamadığının tespiti, 8 Yıllık ödev konularının değerlendirilmesi, (2300 T D)9 Derslerde uygulanacak yöntem ve teknikler ile konularının görüşülmesi,10 Ölçme değerlendirme ve sınavlar hakkında bilgi (İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 32, …,madde49)11 İlköğretim Yönetmeliğinin Zümre Öğretmenleri Bölümünün Okunması (Madde 109) ve İngilizce dersinin diğer dersler ile ilişkisi (Zümre öğretmenleri ile ilişkisi)12 Öğrencinin derse hazırlığının kontrol edilmesi (Günlük ödevler)13 Ders araç ve gereçlerinin kullanılması (Ders içinde kullanılacak araç ve gereçler)14 Dilek, temenniler ve kapanış![]() 09 / 02 / 2007 OL U R OKUL MÜDÜRÜ BENİM İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 10 Şubat 2007 tarihinde BENİM İlköğretim Okulu öğretmenler odasında saat 12 30'da İngilizce dersi zümre öğretmenler toplantısını yapmak istiyoruz Gereğini bilgilerinize arz ederim 09 Şubat 2007…………………………… İngilizce Öğretmeni O L U R 08 Şubat 2007 Okul Müdürü 2007-2007 ÖĞRETİM YILI BENİM İLKÖĞRETİM OKULU II DÖNEM İNGİLİZCE DERSİZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR ![]() TOPLANTI NO : TOPLANTI TARİHİ : 06 02 2007TOPLANTI SAATİ : 12:00 TOPLANTI YERİ : Öğretmenler Odası TOPLANTIYA KATILANLAR : Kemal TAHİR(Müdür Y ), ……………………![]() (İngil izce Öğretmeni)GÜNDEM: 1 Açılış ve yoklama,2 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun Okunması ,3 Matematik dersinin Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda işlenmesi, (2488 ve 2504 sayılı Tebliğler Dergisi)4 Bir önceki zümremde alınan kararların incelenip değerlendirilmesi,5 I Dönem başarı durumlarının incelenmesi, 6 İngilizce dersinde başarıyı arttırmada alınabilecek tedbirler 7 I Dönem yapılan Ünitelendirilmiş yıllık planlara göre, konuların zamanında işlenip işlenemediğinin, iş takvimi ve çalışma programına uyulup uyulamadığının tespiti, 8 Yıllık ödev konularının değerlendirilmesi, (2300 T D)9 Derslerde uygulanacak yöntem ve teknikler ile konularının görüşülmesi,10 Ölçme değerlendirme ve sınavlar hakkında bilgi (İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 32, …,madde49)11 İlköğretim Yönetmeliğinin Zümre Öğretmenleri Bölümünün Okunması (Madde 109) ve İngilizce dersinin diğer dersler ile ilişkisi (Zümre öğretmenleri ile ilişkisi)12 Öğrencinin derse hazırlığının kontrol edilmesi (Günlük ödevler)13 Ders araç ve gereçlerinin kullanılması (Ders içinde kullanılacak araç ve gereçler)14 Dilek, temenniler ve kapanış GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ 1 Müdür Yardımcısı HASAN cEMALzümre toplantısına katılan öğretmenlere hoş geldiniz diyerek toplantıyı açtı Yapılan yoklamada zümre öğretmenlerinin toplantıda hazır olduğu görüldü 2 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Müdür Yardımcısı HASAN cEMALtarafından okundu 1739 sayılı Milli eğitimin temel kanununda belirtildiği gibi öğrencilerimizin hepsinin iyi birer vatandaş olarak Milli birlik ve bütünlüğe yönelik sosyal ve kültürel yönleri zengin olan çağdaş uygarlığın yapıcı seçkin bir ortağı olarak yetiştirilmesi yolunda gayret gösterilmesi gerektiği konusunda bazı açıklamalarda bulundu İngilizce öğretmeni ……………………………Milli Eğitimin temel ilkeleri olan genellik ve eşitlik ferdin ve toplumun ihtiyaçları yöneltme, eğitim hakkı, fırsat ve imkan eşitliği süreklilik, Atatürk inkılap ve ilkeleri ve Atatürk Milliyetçiliği, demokrasi eğitimi, laiklik, Bilimsellik, planlılık, okul aile işbirliği ve her yerde eğitim konusunda derslerde sık sık yer verilmesini ve özenle uygulanmasının önemine değindi Bu konulara derslerde özenle yer verilmesine karar verildi 3 2504 ve 2488 sayılı tebliğler dergisinden Atatürkçülükle ilgili konular görüşüldü Müdür Yardımcısı HASAN cEMALyıllık planlara alınan bu konuların zamanı olan gün ve haftalarda derslerde işlenmesi gerektiğini önemle vurguladı Atatürkçülük konusunda söz alan İngilizce öğretmeni ……………………………… I Dönemde 2488 ve 2504 S T D sinde yer alan hususlara dikkat edildiğini ve gerekli zamanlarda Atatürk ilke ve inkılaplarının derslerde anlatıldığını belirtti Müdür Yardımcısı HASAN cEMALI dönemde olduğu gibi II Dönemde de Atatürkçülük konuları hususunda dikkatli bir şekilde hareket edilmesinin faydalarını anlattı![]() 4 Bir önceki zümrede alınan kararlar İngilizce Öğretmeni ………………………… taraf ından okundu Kararlara uyulduğu tespit edildi![]() 5 Müdür Yardımcısı HASAN cEMALbaşarı oranlarını okudu 6-A Sınıfı:% ……, 6-B Sınıfı % …![]() , 7-A Sınıfı % …… , 7-B Sınıfı % …![]() , 8/A%![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() , 8-B Sınıfı % …![]() ![]() Söz alan İngilizce öğretmeni …………………………… söz alarak ……………………… ……………………………………………………… …………………………………![]() ![]() ![]() 6 Müdür Yardımcısı HASAN cEMALİngilizce dersi öğrenciye sevdirilmeli, ders anlatımı ilgi çekici hale getirilmeli, soyut örneklerden çok somut örnekler verilmeli, günlük hayatımızda ingilizcenin yeri öğrencilere iyi anlatılmalıdır Bir hafta içinde her öğrenci muhakkak tahtaya kaldırılmalıdır Öğrencilere ingilizce dersinin çalışma yöntemleri anlatılmalıdır Öğrencilere günlük ve planlı çalışma alışkanlıkları öğretilmelidir Sınıf içinde dersler çok iyi şekilde dinlenmelidir Öğrencilerin grup halinde çalışmasına imkan verilmelidir Ders işlenirken tahtaya kalkma alışkanlığı olmayan öğrenciler seçilmelidir Bu öğrencilere sorular basitten zora doğru olmalıdır dedi İngilizce öğretmeni ……………………… ![]() ders konularına öğrenciler önceden hazırlanmalıdır Hiç olmazsa birer defa okumalıdır Bu öğrencilerin kendilerine anlatılacak konu hakkında bir fikir edinmelerini sağlayacaktır Öğrencilere her dersten sonra muhakkak ödev verilmelidir Bu ödevler bıktırıcı , usandırıcı olmamalıdır Aksine teşvik edici olmalıdır Verilen ödevler öğretmen tarafından kontrol edilmelidir İngilizce öğretmeni ………………………… çalışamaya n, çalışmayı bilmeyen öğrencilerin velileri ile sık sık görüşülmelidir ingilizceye nasıl çalışılması gerektiği hususu iyi anlatılmalıdır Aile çocuğunun 1 gününü nasıl geçireceğini programlamasında yardımcı olmalıdır Bu programı yaparken ders, rehber ve sınıf öğretmeninden yardım almalıdır Öğrenci başarısının arttırılmasında okul, aile, öğrenci diyalogunun iyi kurulmasına karar verildi![]() İngilizce Öğretmeni ………………………………çok sık,ezbere dayanmayan,pekiştirme alıştırmalarına yer verilmeli Dili kullanmaya yönelik alıştırmalar(iletişim ci yaklaşım-örn:pair-work)uygulanmalı Geniş zamanın çok iyi oturtulması diğer bilgilerin çabuk kavranmasını ve dilin pratikliğini sağlayacaktır Gerekli konularda Türkçe zümresiyle işbirliği yapılması Gerekli olduğunda Türkçe Çeviri Yönteminin kullanılmasına karar verildi![]() 7 İngilizce Öğretmeni ………………………………![]() öğ renci seviyelerinin düşük olması ve bu sebeple derslerde bol örnek yapmaya yönelik çalışma yaptığımız için I dönem Ünitelendirilmiş yıllık planda konu olarak geri kaldık Müdür Yardımcısı dersi plana göre yetiştireceğiz diye anlatmayın planı yetiştirmek önemli değil, önemli olan özellikle başarısız öğrencileri kazanmaya yönelik çalışmalar yapmanız ve planda yazdığınız amaç ve davranışlardan kazandırabildiğiniz kadarını öğrencilere kazandırmalısınız dedi ![]() 8 Yıllık ödevler Nisan ayının ikinci haftası toplanarak I zümrede belirtilen puanlamaya göre değerlendirilmesine karar verildi![]() 9 Konuların işlenişinde müfredata bağlı kalınarak, ingilizce dersinde kullanılan yöntem ve teknikler ışığında; Anlatım, soru-cevap, problem çözme, buluş, gösterip yaptırma ![]() ![]() vb yöntemlerden yararlanılacak Ev çalışmaları verilecek Verilen çalışmalar olanaklar nispetin de kontrol edilecek Konular seviyeye uygun işlenecek, üst seviyedeki öğrenci kaybedilmeden, alt seviyedeki öğrenci seviyesine inilecek Bireysel ve grup çalışmaları yaptırılacak![]() 10 Geçen dönem olduğu gibi yazılı ve sözlülerle ilgili aldığımız kararlara aynen uyularak bu dönemde de 6, 7 ve 8 inci sınıflarda ingilizce dersi için 2 yazılı ve 2 sözlü notu verilmesi kararlaştırıldı Müdür Yardımcısı sözlü notlarının öğrenciyi teşvik edici biçimde olmasının faydalarını anlattı 11 Müdür Yardımcısı tarafından İlköğretim Yönetmeliğinin zümre öğretmenleri ile ilgili madde 109 okundu diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği yapılmasının faydalarını anlattı a)Güzel konuşma ve yazma ,söylemek istediklerini doğru olarak ifade etme,dinlediklerini düzgün olarak yazma, okuduklarını doğru olarak anlama ve anlatma,okuma güçlüğü gibi vb konular için TÜRKÇE DERSİ zümre öğretmenleri'nden , b)Şekil,şema,düzlem,d oğru,grafik,çizim,koo rdinat,yer belirtme,istatistik,a çılar,çokgenler,çembe r,daire,silindir,priz malar,kümeler, ![]() ![]() vb gibi yeteneklerin geliştirilmesi için;RESİM İŞ VE İŞ EĞİTİMİ DERSİ zümre öğretmenleri'nden,d)ATATÜRKÇÜLÜK konuları ve milli bayramlar SOSYAL BİLGİLER DERSİ zümre öğretmenleri'nden, Zümre öğretmenleriyle yeri geldikçe birlikte çalışmalar yapma kararı alındı ![]() 12 Öğrencilerin derslere hazırlık için ev ödevlerini amaçlarına uygun olarak yapmaları gerektiği belirtildi Ev ödevlerinin önemi üzerinde ;girdiğimiz sınıflarda durmalıyız Sınıf seviyesine göre;öğrencilere ödev verilmeli, iyi durumda olan öğrencilere ileri düzey okuma kitapları verilerek öğrencinin ilgisi ve başarısı arttırılarak geliştirilmelidir Öde v soruları sınıf seviyesine uygun olarak hazırlanmalı ve öğrenciyi bıktıracak şekilde soru verilmemesi kararlaştırıldı![]() 13 Müdür Yardımcısı derse hazırlıklı gelmek kadar araç ve gereçlerle birlikte gelmenin önemli olduğunu belirtti İngilizce öğretmeni ……………………… bazı öğrencilerin; kitap ,defter ve konu ile ilgili araç getirmediğini ve dolayısıyla davranış kazanmada güçlük çektiğini söyledi ve konunun sıkı takip edilmesi gerektiğini belirtti Araç ve gereç kullanımı (somuttan soyuta doğru örnek verme) hem görme (göze) ve hem de duyma (Kulağa) yeteneğini geliştirmektedir Ders içinde konulara uygun araç , gereç ve kaynaklardan yararlanılmalı,öğrenc ilerinde yararlanmasının sağlanması kullandırılması kararlaştırıldı![]() 14 Müdür Yardımcısı zümre toplantısında alınan kararlara titizlikle uyulmasını isteyerek , 2007-2007 öğretim yılının II döneminin sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesi dilekleriyle toplantıya son verdi![]() …………………………… İngilizce Öğretmeni Müdür Yardımcısı / / 2007 UYGUNDUR ![]() Okul Müdürü |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tags |
| 10 sınıf ingilizce yıllık ödev konuları ingilizce 2dönem zümre |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |