muhteva forum

2.Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı

Zümre Toplantı Tutanakları icinde 2.Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı konusu , 2 Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2 DÖNEM MATEMATİK DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR TOPLANTI TARİHİ:11 02 2008 TOPLANTI SAATİ: 15 00 TOPLANTI YERİ:MÜDÜR YARDIMCISI ODASI …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Branş Dersleri ve Genel Eğitim > Eğitsel Dokümanlar-Programlar > Zümre Toplantı Tutanakları

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

2.Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı

Zümre Toplantı Tutanakları icinde 2.Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı konusu , 2 Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2 DÖNEM MATEMATİK DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR TOPLANTI TARİHİ:11 02 2008 TOPLANTI SAATİ: 15 00 TOPLANTI YERİ:MÜDÜR YARDIMCISI ODASI …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19.06.08   #1
Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN

@ksakal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 815 @ksakal isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

2Dönem Matematik Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2DÖNEM MATEMATİK DERSİ ZÜMRE
ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR

TOPLANTI TARİHİ:11022008
TOPLANTI SAATİ: 1500
TOPLANTI YERİ:MÜDÜR YARDIMCISI ODASI
TOPLANTIYA KATILANLAR: (Müdür yardımcısı) (Matematik öğretmeni)

GÜNDEM:
1)Açılış ve yoklama
2)Bir önceki dönemin zümre öğretmenleri kararlarının gözden geçirilmesi(2007-2008)
3)1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun Okunması
4)Matematik dersi müfredat programının okunup incelenmesi
5)Atatürkçülük konularının gözden geçirilmesi
6)Yıllık ve günlük planların hazırlanması
7)Öğrencilerin eğitim durumları ve çevre özellikleri
8)Ders araç ve gereçlerinin kullanılması(Ders içinde kullanılacak araç ve gereçler)
9)Öğrencinin derse hazırlığının kontrol edilmesi(Günlük ödevler)
10)Sınavların şekil ve sayılarının belirlenmesi
11)Öğretim metotlarının belirlenmesi
12) Matematik dersinde başarıyı arttırmada alınabilecek tedbirler
13) Sınıf içinde pasif öğrenciler için alınacak tedbirler
14) Zümre öğretmenleriyle işbirliği
15) Öğrencilere verilecek projelerin konusunun, verilme, toplanma ve değerlendirme esaslarının belirlenmesi
16) Öğrencilere verilecek performans konusunun, verilme, toplanma ve değerlendirme esaslarının belirlenmesi
17)Ürün dosyası ve değerlendirilmesi
18)Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1)Açılış
Okul müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT başarılı ve sorunsuz bir eğitim-öğretim dönemi geçirmek dileğiyle toplantıyı açtı

2) Bir önceki dönemin zümre öğretmenleri kararlarının gözden geçirilmesi
Öğretmen NURAY KASAR bir önceki dönemin matematik dersi zümre kararlarını okudu, alınan kararların düzenli olarak uygulandığını ve başarı yönünden olumlu bir sonuç alındığını belirtti

3)1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun Okunması
1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun okunup incelendiği belirtildi

4) Matematik dersi müfredat programının okunup incelenmesi
Öğretmen NURAY KASAR 2489 sayılı Tebliğler dergisini ve ilköğretim okulları Matematik Dersi Programı adlı kitabı okuyup incelediğini belirtti 6 ve 7 sınıflar için 25212 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik incelendi
5)Atatürkçülük konularının gözden geçirilmesi
Atatürkçülük konuları 2504 sayılı tebliğler dergisinden incelendi ve müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT planlara yansıtılmasında titizlik gösterilmesi gerektiğini belirttiÖğretmen NURAY KASAR bu konuya titizlik gösterdiğini belirtti Derslerde Atatürk’ün yaşamının ve bilime verdiği önemin ve getirdiği yeniliklerin anlatılmasına karar verildi

6) Yıllık ve günlük planların hazırlanması
Öğretmen NURAY KASAR yıllık ve günlük planların İlköğretim müfredat programına, 2551 sayılı tebliğler dergisine ve 2007-2008 yıllık çalışma takvimine uygun olarak yapılacağını belirttiAyrıca 6ve 7 sınıflarda 25212 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre yıllık programın hazırlanmayarak, öğretmen kılavuz kitabına göre konuların işlenmesine karar verilmiştir

7)Öğrencilerin eğitim durumları ve çevre özellikleri
Öğrencilerin çalışma, eğitim durumları ve çevre özellikleri incelerek gerekli önlemlerin alınmasına karar verilmiştir

8)Ders araç ve gereçlerinin kullanılması
Öğretmen NURAY KASAR derse hazırlıklı gelmek kadar araç ve gereçlerle birlikte gelmenin önemli olduğunu belirttiBazı öğrencilerin;kitap ,defter ve geometrik araç getirmediğini, konunun sıkı takip edilmesi gerektiğini belirttiAraç ve gereç kullanımı (somuttan soyuta doğru örnek verme) hem görme(göze) ve hem de duyma (kulağa)yeteneğini geliştirmektedir Ders içinde konulara uygun araç , gereç ve kaynaklardan yararlanılmalı,öğrenc ilerinde yararlanması sağlanmalıdırÇok basit olarak yapılabilecek bazı araç ve gereçler (küp, dikdörtgenler prizması, kare, üçgen, çember,vb) sınıf içinde kullandırılabilirDer slerde yeri geldikçe tepegözün ve projeksiyon cihazının kullanılabileceğini belirttiÖğrencilerle birlikte derste kullanılabilecek bazı araçların yapılmasının , öğrencilerin öğrenmeleri açısından çok faydalı olacağını belirtti
Müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT matematik dersi araç- gereçlerinin tam olmadığı, eksiklerin giderilmesi için okul idaresi ile işbirliğine gidilebileceğini söylediHer dersin araç-gerecinin o derse ait sınıfta bulunduğunu, yine de eksik görülürse okul idaresine bildirilebileceğini belirtti
Öğretmen NURAY KASAR , 6 ve 7 sınıflarda çalışma defterlerini belli aralıklarla toplayarak kontrol edeceğini, öğrencinin bu şekilde ödevini daha özenli yapabileceğini belirtti
Öğretmen NURAY KASAR 6 ve 7 sınıfların özellikle yapacağı etkinliklerde araç-gereçlerini tam olarak getirmelerinin önemli olduğunu belirtti ve bu konuda velilerle işbirliğine gidilmesine karar verildi

9)Öğrencinin derse hazırlığının kontrol edilmesi
Müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT öğrencilerin derslere hazırlık için ev ödevlerini amaçlarına uygun olarak yapmaları gerektiğini, ev ödevlerinin önemi üzerinde ;girdiğimiz sınıflarda durmamız gerektiğini söyledi
Öğretmen NURAY KASAR öğrencilere not için çalışmalarının yanlış olduğunu, öğrenmek için çalışmaları gerektiği bilincinin verilmesi gerektiğini söylediBaşarılı olmak için devamlı, sürekli ve sistemli olarak çalışmaları gerektiğinin derslerde anlatılabileceğini belirttiÖğrencinin ailesinin, çocuğunun çalışıp çalışmadığını her zaman kontrol etmesi gerektiğini, bu konuda sürekli okul ve öğretmenler ile işbirliği halinde olması gerektiğini belirttiVelilere toplantılarda öğrencilerin derslere nasıl çalışmaları gerektiği hakkında bilgi verilebileceğini söylediAyrıca az önce söylediği gibi ödev defterlerini toplayarak ders dışında kontrol etmenin ödevin daha özenli yapılmasını sağlayacağını belirtti
Müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT sınıf seviyesine göre;öğrencilere ödev verilmeli,(soru sorulmalı),iyi durumda olan öğrencilere özel problemler verilerek öğrencinin ilgisi ve başarısı arttırılarak geliştirilmeli diye ekledi

10)Sınavların şekil ve sayılarının belirlenmesi
Öğretmen NURAY KASAR ; ‘’Öğrenci başarıları anında ve öğrencilerin hepsinin huzurunda değerlendirilmelidir Yazılılar çok sorulu ve kısa cevaplı olmalıdırÖğrenciler sınıf içinde anında değerlendirilmelidir Yazılıların fotokopi yapılmasına karar verildi
Öğretmen Sevda İçöz, 1 dönem ve 2 dönem 3’er yazılı notu vereceğini söylediSınav tarihlerinin de aşağıdaki gibi olduğunu belirtti ve herhangi bir olumsuzlukta değiştirilebileceğini söyledi
SINAV TARİHLERİ

6-A SINIFI

1DÖNEM
1YAZILI: Kasım ayının 1 haftası
2YAZILI: Aralık ayının 2 haftası
3YAZILI: Ocak ayının 2 haftası

2DÖNEM
1YAZILI: Mart ayının 3 haftası
2YAZILI: Nisan ayının 4 haftası
3YAZILI: Mayıs ayının 4 haftası

7-A SINIFI

1DÖNEM
1YAZILI: Kasım ayının 1 haftası
2YAZILI: Aralık ayının 2 haftası
3YAZILI: Ocak ayının 2 haftası

2DÖNEM

8-A SINIFI

1DÖNEM
1YAZILI: Kasım ayının 2 haftası
2YAZILI: Aralık ayının 3 haftası
3YAZILI: Ocak ayının 3 haftası

2DÖNEM

11)Öğretim metotlarının belirlenmesi
Öğretmen NURAY KASAR ; sınıflarda sessiz ve tek düzen bir öğretim şeklinden uzaklaşmak gerektiğini, fikirlerini rahatça belirten öğrenciler görmek istediğini, bunun için; zayıf öğrencilere kolay soruların yöneltilmesi gerektiğini, konuların karşılıklı konuşarak işlenmesinin başarıyı arttıracağını belirttiSınıf içinde bir tek yöntemin kullanılamayacağını, yerine göre soru-cevap, anlatım, problem çözme, gösterip yaptırma, vb öğretim metotlarının kullanılması gerektiğini belirtti
6 ve 7 sınıflarda etkinliklerin kullanımının öğrencinin dersi daha fazla sevmesini sağlayacağını belirtti

12)Matematik dersinde başarıyı arttırmada alınabilecek tedbirler
Müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT ‘’ Matematik dersinin öğrenciye sevdirilmesi, ders anlatımı ilgi çekici hale getirilmeli, soyut örneklerden çok somut örnekler verilmeli, günlük hayatımızda matematiğin yeri öğrencilere iyi anlatılmalıdırÖğrenc inin velisi ile görüşülmeli, matematiğe nasıl çalışması gerektiği hususu iyi anlatılmalıdırÖğrenc i başarısının arttırılmasında okul, aile, öğrenci diyalogunun iyi kurulması gereklidirÖğrenci velisinin okul ile irtibatı kesilmemelidir ve gerekirse ev ziyaretleri yapılmalıdır’’ diyerek görüşünü belirtti
Öğretmen NURAY KASAR ‘’ Ders işlenişinde; çalışmalara kolaydan zora doğru yer verilmeli, alıştırmalar araya zaman konularak tekrarlanmalıdırİlgi çekici, düşündürücü, faydalı olacak alıştırmalar (Günlük hayattan seçilmeli; öğrencilerin düşünme, kıyaslama becerilerini geliştirecek şekilde olmalıdır) çözülmelidirDers kitabı dışında öğrencilerin seviyelerine uygun sorular getirilip çözülmelidir ‘’ diyerek görüşünü belirtti
Öğretmen NURAY KASAR ‘’Öğrencilerimiz nasıl matematik dersine çalışacağını bilmeli ,bilmiyorsa bir defa daha anlatılmalıdırSınıfa hazır gelmeli,iyi dinlemeli,anlamadıysa sorup öğrenmeli,sınıfta arkadaşları ile çalışma grubu kurmalı,evde yazarak tekrar etmeli,kitaptaki örnek çözümleri incelemeli örnek soru ve problemler kurmalı,kaynak kitaplarda sınıfta öğrendiği her konu ile ilgili bölümleri incelemeli ve testlerini çözmelidir’’ diyerek görüşünü belirtti

13)Sınıf içinde pasif öğrenciler için alınacak tedbirler
Öğretmen NURAY KASAR ‘’ Sınıf içindeki pasif öğrencileri, daha aktif hale getirebilmek için; sık sık söz hakkı verilmelidirTeşvik edici, kolay sorular sorulmalı ve başarıları not ile değerlendirilmelidir Sınıf öğretmeni ve diğer ders öğretmenleri ile görüşülerek, genel başarı durumu değerlendirilmelidir Gerekli durumlarda veli ile işbirliği yapılarak başarısızlık sebepleri araştırılmalıdır’’ diyerek görüşünü belirtti
Müdür yardımcısı BEKİR ÖĞÜT ‘’ Başarı tek yönlü değildir Başarıyı etkileyen birçok neden vardır Öğrenciler ile iyi bir diyalog kurulursa öğrencilerimizin çoğu başarılı olabilir Sınıf öğretmeninden de yararlanılması başarıyı olumlu etkiler Okulumuzda veliler ile birlikte öğrenciler üzerinde iyi bir denetim kurulursa her öğrencinin başarılı olması mümkündür Başarılı her öğrencinin ailesi okul ile işbirliği içindedir Önemli olan başarısızlığı yok etmek için; velilerimiz ile birlikte fikir birliği içinde hareket etmektir’’ diyerek görüşünü belirtti
Öğretmen NURAY KASAR ; ‘’Her sınıfta matematik dersinden başarısız öğrenciler tespit edilirBu öğrencilere sınıflarda daha çok söz verilirBu öğrencilerin parmak kaldırması beklenmezSınıfta o öğrencilere tahtada işlem yaptırılırVerilen ödevler sıkıca takip edilip ,kontrol edilirÖdev yapmayan ve ödev yapmamayı alışkanlık haline getiren öğrenciler ile devamlı ilgilenilirİdare,Reh ber öğretmen ,öğrenci ve öğrenci velisi ile görüşülüp öğrencinin ödev yapması sağlanırÖğrencilerim ize çok ödev verilerek bıktırılmamalı,dersle rden soğutulmamalı,az ödev verilerek çok da serbest bırakılmamalıdır’’ diyerek görüşünü belirtti

14)Zümre öğretmenleriyle işbirliği
Eğitimin bir bütün olduğu düşünülürse;Matematik dersi öğretmenleri ,diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği yapmak zorundadır
a)Güzel konuşma ve yazma ,söylemek istediklerini doğru olarak ifade etme,dinlediklerini düzgün olarak yazma, okuduklarını doğru olarak anlama ve anlatma,okuma güçlüğü gibi vb konular için TÜRKÇE DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ’NDEN ,
b)Şekil,şema,düzlem,d oğru,grafik,çizim,koo rdinat,yer belirtme, istatistik, açılar, çokgenler, çember, daire, silindir, prizmalar, kümeler,vb gibi yeteneklerin geliştirilmesi için;GÖRSEL SANATLAR DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ’NDEN,
c) Kesirler,ondalık kesirler,çok büyük ve çok küçük sayılar,alan ve hacim, ölçüler(ağırlık,sıvı, hacim,uzunluk,arazi, vb gibi),karekök ve kareköklü işlemler,oran ve orantıvb gibi konular FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ’NDEN,
d)Atatürkçülük konuları ve milli bayramlar SOSYAL BİLGİLER DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ’NDEN,
e) Geometrik şekillerin çizimi ,prizmalar,piramitler ,koni,küre, bilginin saklanması,bilginin aktarılması,bilginin paylaştırılması(Inter net),test hazırlanması,cevap kağıtlarının hazırlanması,…vb gibi konular için; BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİNDEN,
f)Alan,çevre,uzunluk, genişlik,hız,ağırlık, daire,merkez,çokgense l bölgeler,spor sahalarının oluşturulması,…vb gibi konular için ;BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNDEN YARARLANMALIDIR
h)Öğrenci davranışlarının değerlendirilmesi,izl enmesi,ödüllendirilme si,mesleklerin tanıtılması,test yapılması…vb konularda REHBER ÖĞRETMENLERİNDEN YARARLANMALIDIR

15)Öğrencilere verilecek projelerin konusunun, verilme, toplanma ve değerlendirme esaslarının belirlenmesi
Proje konuları zümrede karar verilen konular dâhilinde puanlama önceden öğrencilere bildirilecektir
Projelerin ilgili 2584 sayılı Tebliğler Dergisinde yapılan ek ve değişiklikler BEKİR ÖĞÜT tarafından okunarak proje konuları, öğrencilere tebliği, toplanma süresi, projelerde istenen nitelikler ve puanlama tespit edilmiştir ikinci dönem Nisan ayının son haftasına kadar projelerini teslim edeceklerdir Projeler pilot kalemle, A4 kâğıdına, tek taraflı olmak üzere silinti kazıntı olmaksızın aşağıdaki ölçekte belirtilen nitelikler doğrultusunda istenecektirProje konuları 6 ve 7 sınıflar için ders kitabından seçilmiştir ve aşağıdaki tabloda belirtilmiştir8 sınıflar için tabloda belirtilen konular seçilmiştir İsteyen öğrencilerin kendilerinin uygun bir proje konusu seçmesine karar verilmiştirProje değerlendirme ölçeği de aşağıda tablo şeklinde verilmiştir
Proje konularının neler olduğu zaten 1 dönem zümre toplantı tutanağında mevcuttur
@ksakal isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Thread Tags
bilişim teknolojileri aralık ayı zümre tutanağı matematik dersinde başarısızlık matematikdersinde müfredat değişiklikleri matematik dersinde 7 sınıflarda kullanılan araç ve gereçleri 3 sınıf konuşarak anlatarak matematik öğretmeni nuray kasar

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:32 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler