muhteva forum

Geri git   muhteva forum > Photoshop Center > Fotoğraf-Fotoğrafçılık > Fotoğrafçılık

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

360 derece fotoğraf çekim teknikleri

Fotoğrafçılık icinde 360 derece fotoğraf çekim teknikleri konusu , Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmalısınız ! 360 derece fotoğraflar çekmek için; 1- tripod şart 2- auto çekim modunda en uygun enstantane ve diyafram değerlerini tespit edip manuel çekim moduna geçip …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21.02.08   #1
Super Moderator

Bir Garip Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konuları:
Tecrübe Puanı: 1143 Bir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond repute
Lightbulb 360 derece fotoğraf çekim teknikleri

Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmalısınız !

360 derece fotoğraflar çekmek için;

1- tripod şart
2- auto çekim modunda en uygun enstantane ve diyafram değerlerini tespit edip manuel çekim moduna geçip bu değerleri kendiniz girmelisiniz ki sonra hep aynı değerlerle fotoğrafı tamamlayabilesiniz
3- makinanın beyaz ayarını CLOUDY (bulutlu) yapın, auto bırakırsanız her çekimde farklı sonuçlar çıkabilir
4- ilk kareyi netledikten sonra makinanızın autofocus özelliğini devre dışı bırakın ki her çekimde farklı şeylere odaklama yapmasın
5- self-timer özelliğini kullanarak titremeyi minimuma indirebilirsiniz
6- çekime başlamadan önce kendi belirlediğiniz bir işaretin (mesela parmagınızın) fotosunu çekin, seriyi bitirince de aynı şeyi çekin, böylece bilgisayarda birleştirmek için uğraşırken önceki ve sonraki fotoğraflarla uğraşmak zorunda kalmazsınız
7- kendi etrafınızda dönerek çekim yaparken mutlaka her kareye önceki kareden 1/4 oranında denk getirin
8- manzara çekiyorsanız seriyi mümkün olduğunca hızlı bitirmeye çalışın çünkü manzara şartları bulutlar vs değişebilir, bu da fotoğrafın bütününü bozabilir
9- son olarak bu fotoğrafları birleştirecek programlar kullanmalısınız..

Lens konusunda tercihinizi geniş açıdan kullanmanız ve zoom lens tercih etmeniz avatajınıza olacaktır, ben tripodsuz da elde uygun panoramik çalışmalar elde ettim tabi ışık konusunda uygun bir ortam olmak koşuluyla, tripodla sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum (dengede olmak koşuluyla dengede değilse kayma yapacaktır.) (Bu amaç için özel tripod kafaları görmüştüm internette inceleyebilirsiniz)

Size fazlasıyla yakın objeleri kare dışı bırakmaya çalışın. birleştirme esnasında program yanılabiliyor yakın objelerde. Çektiğiniz karenin bitim noktalarını aklınızda tutup diğer kareyi ona göre ayarlarsanız birleştirmede rahat edersiniz.

Makinayla ilgili önerim olacak beyaz dengesi ayarını otomatikte bırakmayın. uygun bir değere ayarlayıp çekimi o değerde tamamlayın. Makinayı M (manual) ayarında kullanarak diyafram ve perde hızının kareler boyunca değişmesinin önüne geçerseniz birleştirme sırasında açıklı koyulu bölgeleri en aza indirmiş olursunuz.

Yine CS3 kullanıyorum, hatırladığım kadarıyla 2 de de aynı yerde idi
Files>Automate>Photom erge.. seçip açılan ekranda browse tuşu ile birleştireceğiniz kareleri seçiyorsunuz program size bir taslak çıkarıyor siz onun üzerinde oynamalar yapıyorsunuz.
Benim tavsiyem CS2 yerine bu işe özel yazılım olan The Panorama Factory yazılımını kullanmanız genelde CS2den daha başarılı sonuçlar elde ettim denemelerimde.

Yine en basitinden ve en iyi anlatım olarak Ahmet MORGÜL'in çekiminden ve bilgilerine yer vererek konuyu daha da zenginleştirebiliriz.

Cameron Highlands -1-
Mekan: Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmalısınız ! / Malezya
Tarih: 01.06.2006 / 11:25

Bu 360 derece panorama; 7 adet, yatay kadrajda, manuel modda, elde pozlanmis fotograftan elde edilmistir. 3 Karelik bir serinin ilk fotografidir. Suan makinam olmadigi icin malesef devam edemeyecektir. Tabi birileri begenip sponsor olur hayrina bi D50 alirsa baska

Panorama cekimi: Denildigi uzere panoramalarda tripod olmazsa olmazlardan degildir. Eger gece cekim yapmiyorsaniz yani titreme sorununuz yoksa pekala elde de cekebilirsiniz. Yanliz en son kaldiginiz yeri unutmamak icin gozunuzu vizorden ayirmadan butun kareleri pes pese cekerseniz daha saglikli sonuclar alirsiniz. Eger yukari assagi kaydirma yaparsaniz butun kareleri croplamak zorunda kalirsiniz.

Eger otomatik modda çekim yapilirsa; makine çevirdiginiz yonde isigi otomatik olarak ayarliyacagindan cektiginiz kareler arasinda isik farkliliklari olusacaktir, bu farkliliklar daha sonra fotografinizin birlesme yerlerini belli edecektir.

Saglikli bir panorama icin cekim esnasinda ikinci kareyi birincinin hemen bittigi yerden degilde biraz gerisinden alirsaniz daha saglikli sonuclar elde edersiniz. Zira karenin sonundaki lensten kaynaklanan bombelenmelerden dolayi birlestirme hos gozukmeyebilir. Ozellikle yuksek bina fotograflarinda cok belli olur.

Fotograflar RAW formatinda cekilip, photoshopta islendi. Ardindan The Panorama Factory programinda birlestirildi (Programin kullanimiyla ilgili bilgileri yazmistim fakat 2000 karakter engeline takildi ve serinin ikinci fotografina kaldi.) Birlestirme esnasinda kaybolan Exif bilgileri Opanda programiyla geri yuklendi.

Birlestirme isleminden sonra photoshopta lens flare eklendi.

Serinin 2. fotografi;

Not: Bazi arkadaslar; ilk bakildiginda cekim yapilan konum itibariyle 360 degil 200 derece hissi uyandirdigini soylediler; cekimin yapildigi yer balkonun L yaptigi kosesi.
Fotoğraf Sahibi
PRose Ahmet Morgül
Bir Garip Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Reklam
Alt 14.03.08   #2
Öylesine Uğradım

Konuları:
Tecrübe Puanı: 0 dont_crow isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
mrb abi ben saitinkayıncosu muharrem bugün dükkandaydım nasılsın abi
dont_crow isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 15.03.08   #3
Super Moderator

Bir Garip Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konuları:
Tecrübe Puanı: 1143 Bir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond reputeBir Garip Sevda has a reputation beyond repute
Alıntı:
dont_crow´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
mrb abi ben saitinkayıncosu muharrem bugün dükkandaydım nasılsın abi

Teşekkürler abisi , foruma hoş geldin.. Gerekli tüm bilgileri Photoshop Center bölümünde bulabilirsin..
Bir Garip Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07.04.08   #4
Öylesine Uğradım

Konuları:
Tecrübe Puanı: 0 harun18 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
selam

verdiğin bilgiler için çok tşk . bende panoroma hayranı bir insanım ve kendi capımda bişeyler yapıyorum bişey sormak istiyorum
Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmalısınız ! sitesini biliyormusun bilmiyrum ama bu sitedeki proğram piyasad varmı ben bulamadım harika bişey biliyorson haber verirsen sevinirim saygılar
harun18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22.08.08   #5
Öylesine Uğradım

Konuları:
Tecrübe Puanı: 0 geronimo is on a distinguished road
360

slm 360 foto hakkında yazdıkalrını okudum çok açıkalyıcı bende yeni camiyi tek ben çektim sanıyodum orda manzaraya karşı önce dinlenip sonra iş yapmak çok güzel ama sanıırm tripod temizliği yapmamışsın onun hakkında bilgiyi ben vereyim dicem ama bilgi paylaşmak pek zevk aldığım nokta değil
geronimo isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25.08.08   #6
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konuları:
Tecrübe Puanı: 556 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
paylaşım için razı olsun...Vesselam!...
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:30 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net kompozisyon örnekleri Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler Web Stats