+ Cevap Ver
1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterim 1 ile 9 ve 42

4. sinif fen bilgisi vücudumuzun bilmecesini çözelim

4. SINIF FEN BİLGİSİ (VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM) Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi iskeletimizin temel kısımlarından biri değildir? A) Kafatası B) Omurga, C) Göğüs kafesi D) Ayaklar Soru 2. Aşağıda verilenlerden hangisi

  1. #1

    Üyelik tarihi
    18-02-07
    Bulunduğu yer
    ordan burdan
    Mesajlar
    39.084
    Tecrübe Puanı
    4934

    Exclamation 4. sinif fen bilgisi vücudumuzun bilmecesini çözelim

    4. SINIF FEN BİLGİSİ (VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM)

    Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi iskeletimizin temel kısımlarından biri değildir?


    A) Kafatası B) Omurga,


    C) Göğüs kafesi D) Ayaklar



    Soru 2. Aşağıda verilenlerden hangisi vücudumuzdaki kemik çeşitlerinden biri değildir?


    A) Uzun B) Yuvarlak


    C) Kısa D) Yassı



    Soru 3. Yetişkin bir insanın iskeletinde kaç tane kemik bulunur?


    A) 206 B) 216


    C) 300 D) 300'den fazla



    Soru 4. Vücudumuzun en çok sorun çıkaran yeri neresidir?


    A) Kas B) Kemik


    C) Kalp D) Eklem





    Soru 5. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


    Kaslar vücudumuzu hareket ettirir.

    Yüz kasları yüzümüze ifade verilmesini sağlar.
    Kaslar bağımsız olarak çalışır.
    Kaslar iskeletimize bağlıdır.

    Soru 6. Vücudumuzdaki en güçlü kas aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Çene kası B) Kol kasları

    C) Bacak kasları D) Kalp kası



    Soru 7. Vücudumuzda oluşabilecek şekil bozukluklarını önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?


    Yerden bir şey alırken dizlerimizi kırmalıyız.

    Okul çantamızı elimizde taşımalıyız.
    Ayakta iken dik durmalıyız.
    Yanlış yatış pozisyonlarından kaçmalıyız.



    Soru 8. Aşağıdakilerden hangisinde soluk alırken havanın izlediği yol doğru olarak verilmiştir?


    Burun-Yutak-Gırtlak-Soluk borusu-Akciğer

    Burun- Gırtlak-Yutak-Soluk borusu-Akciğer
    Burun- Soluk borusu-Yutak-Gırtlak-Akciğer
    Burun-Yutak-Gırtlak-Akciğer Soluk borusu



    Soru 9. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


    Soluk alırken vücudumuza oksijen alırız.

    Soluk verirken dışarıya karbondioksit veririz.
    Soluğumuzu ağzımızla almalıyız.
    Oksijen ve karbondioksit havada bulunur.


    Soru 10. Kalbimiz her kasıldığında, pompalanan kan damarlara bir vuruş etkisi yapar. Bu vuruş etkisine ne denir?


    A) Kan B) Nabız


    C) Egzersiz D) Kas


    Soru 11. Egzersiz yaptığımızda veya koştuğumuzda aşağıda verilenlerdeki hız nasıl değişir?


    Soluk alıp verme Kalp atışı Nabız

    Artar azalır azalır
    Azalır değişmez azalır
    Azalır değişmez artar
    Artar artar artar

    Soru 12. Aşağıdaki olaylardan hangisinde soluk alıp verme ve nabız hızımız artmaz?


    Uyurken C) Yürürken


    Koşarken D) Heyecanlanırken



    Soru 13. Aşağıdakilerden hangisi yassı kemiklere örnektir?


    A) Kafatası B) El


    C) Kol D) Ayak





    Soru 14. Aşağıdakilerden hangisi uzun kemiklere örnektir?


    A) Kafatası B) El


    C) Kol D) Ayak



    Soru 15. Soluk alıp vermede görevli olan yapı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Karaciğer B) Akciğer


    C) Yemek borusu D) Yutak



    Soru 16. Kalbimizin sesini dinlememizi sağlayan aletin adı nedir?


    A) Teleskop B) Mikroskop


    C) Sinemaskop D) Stetoskop


    Soru 17. Soluk alma esnasında vücudumuza giren gaz aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Nitrojen B) Karbondioksit


    C) Oksijen C) Kükürt



    Soru 18. Kasılıp gevşeyerek vücudun hareketini sağlayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Kan B) Kas


    C) Eklem D) Kalp



    Soru 19. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzun dik durmasını sağlar?


    A) İskelet B) Kas


    C) Eklem D) Damar


    Soru 20. Kanın vücutta dolaşımını sağlayan iletim borularına ne ad verilir?


    A) Damar B) Eklem


    C) Akciğer D) Kalp



    CEVAP ANAHTARI




    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

    D B A D C A B A C B A A A C B D C B A

    @ksakal ,(10.11.11 00:43 )

  2. #2

    Üyelik tarihi
    18-02-07
    Bulunduğu yer
    ordan burdan
    Mesajlar
    39.084
    Tecrübe Puanı
    4934
    vücüdımuzun bilmecesini çözelim

    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim



    FEN BİLGİSİ ÇALIŞMA KAĞIDI

    VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
    1.İskeletimiz uzun, kısa ve yassı kemiklerden meydana gelir

    2.Soluduğumuz hava sırasıyla burun-yutak-gırtlak-soluk borusu-akciğerlerden geçer

    3.Vücudumuza giren oksijen besinleri enerjiye çevirir.

    4.Yassı Kemikler: kafatası kemiği,göğüs kafesi kemikleri, kalça kemiği, kürek kemikleri

    5.Uzun Kemikler: Bacak ve Kol kemikleri,

    6.Kısa Kemikler: El ve ayak kemikleri,bilek kemikleri, omurlar (31 omur vardır)

    7.Vücudumuzun temel kısımları; kafatası, omurga, göğüs kafesi, kollara ve bacaklardır

    8.Kafatası tek bir kemikten oluşmaz.

    9.Kafatası kemikleri arasındaki eklemler hareket etmezler

    10.Kolumuzun büktüğümüzde pazımızdaki üst kas kasılır ve kalınlaşır.Bunun sonucunda da bu kasın bağlı olduğu kemik, yukarı doğru çekilerek hareket eder. Bu sırada arkadaki (yani kolumuzun altındaki kas) gevşer. Kolumuzu aşağıya doğru hareket ettirdiğimizde pazı kasımız gevşer ve eski halini alır.Arka kol kasları ise kasılır.

    11.Kaslarımız, lifli yapılarıyla kasılıp gevşeyerek kemiklerimizi hareket ettirirler

    12.Soluk aldığımızda: Göğüs kafesi genişler-Diyafram düzleşir-Akciğerlere hava girer ve akciğerler genişler

    13.Soluk verdiğimizde: Göğüs kafesi daralır-Diyafram kubbeleşir(Çay tabağı örneği)-Akciğerlerdeki hava dışarı atılır ve akciğerlere daralır

    14.Kalbin pompaladığı kanın damarlara yaptığı etkiye nabız denir.

    15.Nabız atış sayısı her zaman aynı değildir.(heyecan-korku-sevinç- soluk alıp vermenin fazla olduğu durumlar vb… )


































    Vücutta bulunan bütün sistemler (sindirim, dolaşım, solunum ve boşaltım) birbirleriyle uyum ve işbirliği içinde çalışırlar. Şekilde bu sistemlerin birbirleriyle olan ilişkileri ve bağlantıları görülüyor.
    Solunum hassas dengeler üzerine kuruludur. Solurken ciğerlerimize çektiğimiz havanın soğuk ve kirli olması sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.
    Bu yüzden havanın önceden temizlenmiş ve ısıtılmış olması gerekmektedir. Burnumuz tam da bu işe uygun olarak yaratılmıştır; burun duvarlarında bulunan kıllar ve içerideki yapışkan madde, içeri giren havadaki tozları yutarak süzme işini gerçekleştirir. Ayrıca hava, burun içindeki kıvrımlardan geçerek ısınır. Burun kemikleri içinde öyle özel bir yapı vardır ki içeri giren hava, burun içinde ancak birkaç tur attıktan ve ısındıktan sonra ciğerlere gidebilir. Küçücük bir kemiğin içinde hava akımına bir kaç tur attıracak yapı ancak özel bir tasarım sayesinde ortaya çıkabilir. Çünkü havanın hareketini yönlendirmek bir takım hesap ve planlamanın sonucunda gerçekleştirilebilir. Bütün bu saydığımız basamaklar sonucunda içeri giren hava nemlendirilmiş ve tozlardan arınmış şekilde nefes borusuna gelir. Böyle özel bir yapının, bir başka sistemin ihtiyacına cevap vermek -ciğere giden havayı ısıtmak ve temizlemek- için var olması her iki sistemi ’ın özel olarak yarattığının bir delilidir.
    Kaynak: Muhammedhasenoğlu.com







    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim test

    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya
    @ksakal ,(12.10.09 12:53 )

  3. #3
    Üye
    Üyelik tarihi
    08-10-08
    Mesajlar
    63
    Tecrübe Puanı
    115
    eline sağlık


    @ksakal ,(09.11.11 19:44 )

  4. #4
    Öylesine Uğradım
    Üyelik tarihi
    21-11-07
    Mesajlar
    83.235
    Tecrübe Puanı
    1165
    vücudumuzda kısa ve uzun kemikler nerede bulunur

    bir sürü soru yazmışsınız bari cevaplasaydınız ya size kısa bir bilgi

    İSKELET VE KAS SAĞLIĞI: İskelet ve kas sağlığı, sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Bunu sağlamak için bazı şeylere dikkat etmeliyiz.
    İskelet ve kas sağlığının ilk koşulu, dengeli beslenmedir. Kaslarımızın ve kemiklerimizin gelişimi için düzenli ve dengeli beslenmeliyiz, Özellikle süt ve süt ürünleri, kemiklerimizin daha sağlam ve sağlıklı olmasını sağlar ve kemik gelişimi için çok önemlidirler.
    Bol bol egzersiz yapmalıyız.
    İskelet ve kas sağlığımızı olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Örneğin; oyun oynarken birbirimize zarar verecek hareketler yapmamalıyız. Aksi takdirde kemiklerimizin kırılmasına neden olabiliriz.
    Ayrıca yürürken ve koşarken de yanlış hareketlerde bulunmamalıyız, çünkü kaslarımızın yırtılmasına neden olabiliriz.
    İskeletin, görevlerini tam olarak yapabilmesi için duruş ve oturuş biçimlerine de dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde iskeletimizde şekil bozuklukları meydana gelebilir.
    Sırada dik oturmalıyız. Dik yürümeye özen göstermeliyiz.
    Ayrıca Güneş ışığından da yeterince faydalanmaya çalışmalıyız. Çünkü Güneş ışığının, kemiklerin gelişimine olumlu etkisi vardır.

    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim 4.Sınıf Fen ve Teknoloji 4.sınıf fen ve teknoloji etkinlikleri,4.sınıf fen ve teknoloji yazılı soruları,Vücudumuz Bilmecesini Çözelim 4.Sınıf Fen ve Teknoloji 4.sınıf fen ve teknoloji konuları,4.sınıf fen ve teknoloji konu anlatımı,4.sınıf fen ve teknoloji testi,4.sınıf fen ve teknoloji soruları

    Vücudumuzun Bilmecesi

    Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim Sorular

    Vucudumuzun Bilmecesini Çözelim

    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim Doğru Yanlış Etkinlik

    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim Doğru Yanlış Sayfası

    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim Doğru Yanlış Etkinliği

    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya
    @ksakal ,(17.11.11 11:27 )

  5. #5
    Super Moderator
    Üyelik tarihi
    08-09-07
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    15.029
    Tecrübe Puanı
    8566
    Yapı bakımından üç çeşit kemik bulunur.
    1. Uzun kemikler

    • Boyu eninden uzun olan kemiklerdir.
    • Vücudun hareketini sağlayan kemiklerdir.
    • Kol ve bacaklarda bulunur.
    • Sarı ilik ve kemik kanalı vardır.

    2. Yassı kemikler

    • Yassı görünümlü kemiklerdir.
    • Sarı ilik ve kemik kanalı voktur.
    • Göğüs, kafatası ve kaburga kemikleri yassı kemiklerdir.

    3. Kısa kemikler

    • Boyu, eni ve genişlikleri hemen hemen aynı olan kemiklerdir.
    • Sarı ilik ve kemik kanalı yoktur.
    • Omurga, el ve ayak bilek kemikleri kısa kemiklerdir.

    STÜDYO GELİN DAMAT DIŞ MEKAN FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ DE KAMPANYA!
    900 ADET PSD DIŞ MEKAN ALBÜMLERİNİZE ŞABLON SETİMİZ.

    500 ADET 15X21 STÜDYO İÇİ FON
    SETİMİZ.

    300 ADET STÜDYO 35X65 PANORAMİK FON
    SETİMİZ.

    TAMAMI SADECE 85.TL KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI!
    İLETİŞİM: 0536 770 22 24
    Fonmerkezi@hotmail.com
    2014 TASARIMLI SETİMİZİ KAÇIRMAYIN!

  6. #6
    Super Moderator
    Üyelik tarihi
    08-09-07
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    15.029
    Tecrübe Puanı
    8566
    VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER
    DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ
    Vücudumuza şekil veren, organlarımıza tutunma yüzeyi oluşturan ve hareket etmemizi sağlayan sistemimiz, destek ve hareket sistemidir.
    İSKELET SİSTEM

    İnsanda iskeletin;
    Baş: Kafatsı, yüz.
    Gövde: Omurga, Göğüs kafesi.
    Üyeler: Kollar, Bacaklar olmak üzere üç kısımda incelenir.
    İskeletimizin temel kısımları; Kemik, kıkırdak ve eklemlerdir.

    KEMİK
    ·Vücudumuzda;
    Uzun (kol ve bacak),
    Kısa (el, ayak) ve
    Yassı (kafatası, kaburga) şekillere sahip 206 kemik vardır.
    ·Kemiğin yapısında su, mineraller ve protein yapılı maddeler bulunur.
    ·Mineraller kemiğe sertlik verir.
    ·Protein yapılı maddeler ise kemiğe esneklik kazandırır.
    Kemiğin Kısımları;
    1.Kemik Zarı: Vücudumuzdaki bütün kemiklerin dış yüzeylerini saran zardır.
    Kemik zarının;
    üKemiği dış etkenlerden koruma,
    üKemiğin enine kalınlaşmasını sağlama,
    üKemiğin kırılması yâda çatlaması durumlarında onarma,
    üKemiğin beslenmesini sağlama gibi görevleri vardır.
    2.Sert (Sıkı) Kemik Dokusu:
    üBütün kemiklerde kemik zarının altında bulunan, kemiğe sertlik ve desteklik kazandıran dokudur.
    üBu dokuda, kemik hücreleri ve kan damarlarının yanı sıra kemiğin esnek olmasını sağlayan elastik lifler (iplik)de vardır.
    üSert kemik dokusu uzun kemiklerin gövde kısmında, kısa ve yassı kemiklerin dış kısmında bulunur.
    3.Süngerimsi Kemik Doku:
    üGözenekli bir yapıya sahip olan bu dokunun gözenekleri arasında kırmızı kemik iliği vardır.
    üBu doku kısa ve yassı kemiklerin iç kısmında, uzun kemiklerin uç (baş)kısmında bulunur.
    4.Sarı Kemik İliği:
    üYağ oranının çokluğundan dolayı sarı renktedir.
    üSadece uzun kemiklerin orta kısmında bulunur.
    üKısa ve yassı kemiklerde yoktur.
    üKan hücrelerinin yapımında görevlidir.
    5.Kırmızı Kemik İliği:
    üUzun kemiklerin uç kısmında, yassı ve kısa kemiklerin iç kısmında yer alan süngerimsi kemik dokunun içinde bulunur.
    üKan hücreleri yapımını sağlar.
    KIKIRDAK
    üKemiklerin uç kısmında beyaz renkte, esnek yapıda olan kıkırdak bulunur.
    üKıkırdak sayesinde kemiklerin birbirine değmesi ve aşınması engellenir. Böylece, hareket etmemiz kolaylaşır.
    üKıkırdak doku aynı zamanda kemiğin boyca uzamasını sağlar.
    üAnne rahminde iskeletimizin büyük bir kısmını kıkırdak oluşturur.
    üDoğum sonrasında ve büyüme çağında, kıkırdak doku yerini vücudumuzun belli kısımlarında kemik dokuya bırakır.
    üVücudumuzdaki bazı kısımlar ise kıkırdak yapıda kalır.
    Örneğin; Burun, kulak kepçesi gibi.

    EKLEM

    • Kemiklerin birbirine bağlanmasını sağlayıp hareketlerimizi kolaylaştıran yapılardır.

    Arasında bulunduğu kemiklerin özelliğine göre üçe ayrılır;
    a.Oynar Eklem
    b.Yarı oynar eklem
    c.Oynamaz eklem


    • Oynar Eklem:

    üKol ve bacaklarımızdaki uzun kemiklerin arasında bulunan eklemlerimizdir.
    üKapsül ile çevrili olan eklemin kapsül ile arasında boşluk bulunur. Bu boşlukta bulunan eklem sıvısı, kemiklerin birbirine sürtünüp aşınmasını önler.


    • Yarı Oynar Eklem:

    üHareket yetenekleri oynar eklemlere göre daha sınırlıdır.
    üİskeletimizin bölümlerinden biri olan omurgamızı oluşturan kemiklerin arasında bulunur.


    • Oynamaz Eklemler: Bazı eklemler, kemikleri oynamayacak şekilde birbiriyle birleştirir.Kafatasımızı oluşturan kemiklerin arasındaki testere dişleri gibi görünen eklemler, oynamaz eklemlerdir.

    KAS SİSTEMİ
    ·Vücudumuza şekil veren, iskeletimiz ile birlikte hareket etmemizi sağlayan, kasılıp gevşeme özelliğine sahip yapıya kas denir.
    ·Kas hücrelerinin çalışması, yani kasılıp gevşemesi için enerjiye ihtiyaç vardır. Bu nedenle kas hücrelerinde mitokondri organeli çok fazladır.
    ·Kasılan kasların boyu kısalır, gevşeme durumundaki kaslar ise normal boyutundadır.

    Vücudumuzdaki kaslar görev ve özelliklerine göre üçe ayrılır;
    a.Düz kaslar
    b.Çizgili kaslar
    c.Kalp kası

    a.Düz Kaslar:
    Mekik şeklinde, renksiz hücrelerden oluşur.
    Hücreleri tek çekirdeklidir.
    İç organlarımızda bulunur.
    İsteğimiz dışında çalışır.
    Yavaş ve düzensiz olarak kasılıp gevşer.
    Yorulmadan çalışmasını sürdürür.
    Mide ve ince bağırsak kasları düz kaslardır.
    b.Çizgili Kas:
    Kırmızı renkli, lifli (çizgili) bir yapıya sahiptir.
    Hücreleri çok çekirdeklidir.
    İskeletimizi saran kaslardır.
    İsteğimize bağlı olarak çalışır.
    Hızlı ve çabuk kasılıp gevşer.
    Uzun süren hareketler sonunda yorulur.
    Kol, bacak, el, ayak, dil yüz kaslarını örnek verebiliriz.


    c.Kalp Kası:
    Kırmızı renklidir.
    Hücreleri tek çekirdeklidir.
    Sadece kalpte bulunur.
    İsteğimiz dışında çalışır.
    Hızlı ve ritmik olarak kasılıp gevşer.
    Yorulmadan, hayatımız boyunca çalışır.

    DESTEK VE HAREKET SİSTEMİMİZİN SAĞLIĞI
    üSağlıklı iskelet ve kaslara sahip olabilmemiz için beslenmemize ve yaptığımız hareketlere dikkat etmeliyiz.
    üSpor yapmaya özen göstermeliyiz ve olabilecek kazalara karşı tedbirli davranmalıyız.

    Beslenme
    üDengeli ve düzenli beslenmeliyiz.
    üProtein içeren et, süt, yumurta gibi besinler tüketmeliyiz.
    üKalsiyum, Fosfor gibi mineraller bakımından zengin süt, peynir yoğurt yemeliyiz.
    üD vitamini bulunduran balık yağı, karaciğer ve sebzelerle beslenmeliyiz

    Hareket:
    üParmaklarımızı kütletmemeliyiz.
    üAyaktayken, oturur veya çalışırken veya yürürken vücudumuzu dik tutmalıyız.
    Spor
    üYaşamımıza uygun spor faaliyetlerini seçmeliyiz.
    üAçık havada, düzenli bir şekilde spor yapmalıyız.

    TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN DESTEK VE HAREKET SİSTEMİMİZİN SAĞLIĞINA VE KORUNMASINA OLAN ETKİSİ

    Teknoloji gelişmeler her alanda olduğu gibi, destek ve hareket sistemimiz üzerin dede etkileri vardır. Birçok hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu görmekteyiz. Kazalar sonucu, kol ve bacaklarını kaybeden hastalara protezler takılıyor. Aşınmış kemikler yerine yapay kemikler, yıpranmış eklemler yerine yapay eklemler yerleştirilebiliyor. Günümüzde, ayağımıza rahatsızlık veren ayakkabılar yerine ortopedik ayakkabılar veya terlikler giymeyi ve ortopedik yatakları tercih ediyoruz. Teknolojinin günden güne gelişmesiyle de kullanacağımız ürünlerin çeşitleri de gittikçe artacaktır.
    Vücudumuz olağanüstü bir denge ve hareket yeteneğine sahiptir. Bu dengeyi sağlıklı bir şekilde sürdürmek ise bizim elimizdedir. Beslenmemize dikkat etmeli, düzenli spor yapmalıyız.

    DOLAŞIM SİSTEMİ
    Canlılığımızı sürdürebilmemiz vücudumuzdaki milyarlarca hücrenin düzenli çalışmasına bağlıdır. Hücrelerimizin görevini yerine getirebilmesi ve sağlıklı çalışabilmesi için yediğimiz besinler ve aldığımız oksijen çok önemlidir. Çünkü besinlerin yapı taşları ile oksijen, gerekli enerjinin üretilmesinde kullanılır. Bu üretim sonunda oluşan zararlı ürünlerinde hücreden uzaklaştırılması gerekir.
    İşte tüm bu olaylar için gerekli olan maddelerin hücrelere iletilmesini, artık olan zararlı maddelerin hücrelerden uzaklaştırılmasını sağlayan DOLAŞIMSİSTEMİMİZDİR.
    Vücudumuzun her yerine ulaşan dolaşım sistemimiz;
    a.Kandan,
    b.Kanı taşıyan damarlar,
    c.Kanı pompalayarak hareketini sağlayan kalpten oluşur.
    KALP
    ·Kalbimiz göğüs boşluğunda, sol akciğerin altında bulunan yumruk büyüklüğündeki organımızdır.
    ·Kalp, üstte ve altta ikişer tane olmak üzere toplam dört odacıktan oluşur.

    STÜDYO GELİN DAMAT DIŞ MEKAN FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ DE KAMPANYA!
    900 ADET PSD DIŞ MEKAN ALBÜMLERİNİZE ŞABLON SETİMİZ.

    500 ADET 15X21 STÜDYO İÇİ FON
    SETİMİZ.

    300 ADET STÜDYO 35X65 PANORAMİK FON
    SETİMİZ.

    TAMAMI SADECE 85.TL KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI!
    İLETİŞİM: 0536 770 22 24
    Fonmerkezi@hotmail.com
    2014 TASARIMLI SETİMİZİ KAÇIRMAYIN!

  7. #7

    Üyelik tarihi
    18-02-07
    Bulunduğu yer
    ordan burdan
    Mesajlar
    39.084
    Tecrübe Puanı
    4934
    1.Hangisi vücudumuzun bölümlerinden değildir?
    A.baş B.boyun
    C.gövde D.kollar ve bacaklar

    2. Aşağıdakilerden hangisi kasların ve iskeletin ortak görevlerinden biridir?
    A.Vücudumuzu hareket ettirmek.
    B.Vücudumuzu dik tutmak.
    C.Organların üstünü kaplamak.
    D.Vücudumuza enerji sağlamak.

    3.İskelet sisteminde kemiklerin birbirine bağlandığı yer aşağıdakilerden hangisidir?
    A.omur B.eklem
    C.omurga D.kıkırdak

    4.Kaval kemiğinin türü nedir?
    A.sert kemik B.uzun kemik
    C.kısa kemik D.yassı kemik

    5.Aşağıdaki minerallerden hangisi, kemiklerimizin yapısında daha fazla bulunur?
    A.flor B.fosfat
    C.kalsiyum D.magnezyum

    6.Hangi seçenekte yassı kemiklerin koruduğu yapılar bir arada verilmiştir?
    A.kalp-ilik B.ilik-akciğer
    C.akciğer-beyin D.damarlar-kalp

    7. Kafatasımızda bulunan kemiklerden hangisi oynar eklemlerdendir?
    A.Alın kemiği
    B.Çene kemiği
    C.Şakak kemiği
    D.Elmacık kemiği

    8.Vücudumuzda en az eklem bulunan bölüm aşağıdakilerden hangisidir?
    A.kafatası B.üyeler
    C.göğüs kafesi D.omurlar

    9.Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A.Kaslar kasılınca kısalır.
    B.kaslar yumuşaktırlar
    C. Kaslar lifli yapıdadırlar.
    D. Kaslar gevşeyince uzarlar.

    10.Ali’nin bütün beyaz kasları zarar görse hangi organı fazla etkilenmez?
    A.kalp B.mide
    C.bağırsak D.akciğer

    11.İçinde sinir kanalı olan ve tüm kemikleri taşıyan iskeletin bölümü aşağıdakilerden hangisidir?
    A.omurga B.eklem
    C.kalça kemiği D.kafatası



    12.Kasların kemiklere bağlandığı çok sağlam bölüme ne ad verilir?
    A.tendom B.kas
    C.eklem D.lif

    13.Hangi seçenekte eklem çeşidi yanlış verilmiştir?
    A.düz eklem B.oynar eklem
    C.yarı oynar eklem D.oynamaz eklem

    14.Kalbimiz her kasıldığında, pompalanan kan damarlara bir vuruş etkisi yapar. Bu vuruş etkisine ne denir?
    A) Kan B) Nabız
    C) Egzersiz D) Kas

    15.Vücudumuzda kaç çeşit kemik vardır?
    A.212 B.300
    C.206 D.306

    16.Vücudumuzdaki en güçlü kas aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Çene kası B) Kol kasları
    C) Bacak kasları D) Kalp kası

    17. Televizyon seyrederken hangi kaslarımızın büyük bir bölümü çalışmaz?
    A.düz kaslar B.çizgili kaslar
    C.kalp kası D.hiç biri

    18.Spor yaparken nabzımızın hızlanmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    A.Kalbimizin daha fazla kan pompalamasıdır
    B.Kalbimizin daha az kan pompalamasıdır
    C.Vücudumuza giren oksijen miktarının artmasıdır
    D.Karbondioksitin hızla dışarı atılması

    19.Hangi seçenekte kas görevi yanlış verilmiştir?
    A.Kan yapımına yardım eder.
    B.Eklemleri hareket ettirir.
    C.İç organları çalıştırır.
    D.Vücudumuza şekil verir.

    20.Kasların kemikleri hareket ettirmesi aşağıdaki özelliklerden hangisi ile olur?
    A.uzama B.kısalma
    c.yumuşak olma D.kasılıp-gevşeme

    21.Eyüp’ün kaburga kemiklerinin zarar görmesi nasıl bir olumsuzluğa yol açar?
    A.Yemek yemesi zorlaşır
    B.Nefes alıp vermesi güçleşir.
    C.Cisimleri istediği gibi tutamaz.
    D.Ayak parmaklarını hissetmez.

    22.Kol kemikleri gövdeye ne ile bağlıdır?
    A.Omuz kemikleri B.Kalça kemikleri
    C.Göğüs Kemikleri D.Kaburga kemikleri

    23.Doktorların kalbimiz ve ciğerlerimiz dinlemek için kullandıkları alete ne ad verilir?
    A.Röntgen B.mikroskop
    C.steteskop D.ultrason

    24.Kalbimizin vücudumuzdaki yeri neresidir?
    A.Göğüs kafesimizin solunda
    B.Göğüs kafesimizin sağında
    C.Omurgamızın yanında
    D.Karın boşluğumuzda

    25.Vücudumuzdaki kanın,kalpten diğer organlara dolaşımını sağlayan yapıya ne ad verilir?
    A.Damar B.akciğer C.yutak D.karaciğer

    26.Aşağıdakilerden hangisinde vücudumuzun temel kısımları doğru olarak verilmiştir?
    A.kafatası,göz,kulak,koll ar
    B.kafatası,kollar,ayak
    C.kafatası,göğüs kafesi,omurga,kollar ve bacaklar
    D.Kafatası,omurga,göğüs kafesi,ayaklarımız

    27.Aşağıdakilerden hangisi kalbin görevidir?
    A.Vücudumuza kan pompalar
    B.Vücudumuzda mikropları dışarı atar
    C.Düşünmemizi sağlar
    D.Hareket etmemizi sağlar

    28.Aşağıdakilerin hangisinde kemiklerimizin şekilleri doğru olarak verilmiştir?
    A.Yassı-yuvarlak-düz B.düz-eğri-kısa
    C.uzun-kısa-yassı D.uzun-kısa-yuvarlak

    29.Soluk alıp verirken aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A.Oksijen alınıp karbondioksit verilir
    B.Karbondioksit alınır oksijen verilir
    C.Oksijen alınır oksijen verilir
    D.Karbondioksit alınır karbondioksit verilir

    30.Aşağıdakilerden hangisi kafatasımızın görevlerindendir?
    A.Vücudumuza kan pompalar
    B.Vücudumuzun dik durmasını sağlar
    C.Beynimizi dış etkenlerden korur
    D.Hareketimizi sağlar

    31.Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A.kafatası = yassı kemik
    B.omurga kemikleri=kısa kemik
    C.Parmak kemikleri=uzun kemik
    D.bacak kemikleri=uzun kemik

    32. Kemik ve kaslarımızın gelişmesini sağlamak amacıyla yaptığımız düzenli hareketlere ne ad verilir?
    A. Dinlenme B. Uyku
    C. Oyun D.egzersiz

    33. Aşağıda verilenlerden hangisi göğüs kafesinin görevidir?
    A.kalp ve akciğerleri korur
    B. Göğüslerimizi korur.
    C. Kafatası ve kemiklerimizi korur.
    D. Hareket etmemizi sağlar

    34. Aşağıdakilerden hangisi oynamaz eklemlere örnektir?
    A.Kafatası eklemleri
    B.Omurga eklemleri
    C. Kol eklemleri
    D. Bacak eklemleri

    35.Aşağıdaki tanımlardan hangisi yanlıştır?
    A.kas: Harekete yardımcı olan lifli yapıdır
    B.kemik: İskeleti oluşturan sert yapıdır
    C.Eklem: Kemikleri birleştiren yapıya denir
    D.Omurga:Harekete yardımcı olan lifli yapıdır

    36.Aşağıdakilerden hangisi burun ve iç yapısının görevlerinden değildir?
    A.Hava alıp verme işleminin başlangıcıdır
    B.Tat almamıza yardımcı olur.
    C.Akciğerlerimize kirli hava girmesini önler
    D.Aldığımız havayı nemlendirerek akciğere verir

    37.Aşağıdakilerden hangisi soluk alırken havanın izlediği yoldur?
    A.Yutak-burun-gırtlak-akciğer-soluk borusu
    B.Akciğer-soluk borusu-gırtlak-yutak-burun
    C.Burun-gırtlak-yutak-soluk borusu-akciğer
    D.Burun-yutak-gırtlak-soluk borusu-akciğer


    Aşağıdaki boşluklara uygun kavramları tablodan seçerek yazınız

    lifli
    yassı
    Göğüs kafesi
    oynamaz
    istemimiz
    damarlar
    kalp
    yassı


    *Vücudumuzda kısa,uzun ve……….kemik bulunur.

    *Kaslarımız …………….bir yapıya sahiptir.

    *İç organlarımız koruyan kemiklere………denir.

    *Kafatasımızdaki kemik ………………… kemiktir.

    *…………….. Vücudumuza kan pompalar.

    *Kanımızın Vücudumuzda dolaşımını ………sağlar.

    *Kalp kası ve mide kasımız bizim ……… dışında çalışır.

    *Kafatasımızdaki eklem ……..eklemlere örnektir.


  8. #8

    Üyelik tarihi
    18-02-07
    Bulunduğu yer
    ordan burdan
    Mesajlar
    39.084
    Tecrübe Puanı
    4934
    Vücudumuz Bilmecesini Çözelim İSKELETİN GÖREVLERİ

    1. Vücudumuza genel şeklini verir.
    2. Hareket etmemizi sağlar.
    3. Vücudumuza desteklik sağlar.
    4. İç organlarımızı korur.
    5. Vücudumuzun dik durmasını sağlar.

    İSKELETİN KISIMLARI
    1. Kafatası
    2. Göğüs kafesi
    3. Omurga
    4. Kollar ve bacaklar
    Kafatası : Yassı kemiktir. Beynimizi korur.
    Göğüs kafesi : Kaburga kemikleri ile göğüs kemikleri göğüs kafesini oluşturur. Akciğerleri ve kalbi korur. Nefes alıp vermemize yardımcı olur.
    Omurga : Omurga, omur denilen 33 kısa kemiğin birbirleri üzerinde dizilmesiyle oluşmuştur. Vücudumuzun üst kısmının ağırlığını taşır.
    Kollar ve bacaklar: Çoğunlukla uzun kemiklerden oluşmuştur.

    KEMİK ÇEŞİTLERİ

    1. Uzun kemikler
    2. kısa kemikler
    3. yassı kemikler
    Uzun kemikler : Kol ve bacaklarda bulunur.
    Kısa kemikler : el ve ayak kemiklerinde, omurgada bulunur.
    Yassı kemikler : Kafatası ve göğüs kafesinde bulunur.

    EKLEMLER
    Hareketimizi kolaylaştıran, kemiklerin bağlantı noktalarıdır.







    Sağ ve solda bulunan kemikleri ortada bulunan insan suretinde doğru yerlere yerleştiriniz. Kemikleri doru yere yerleştirmez iseniz kemik yerleşmeyecektir.


    KAS
    Vücudumuzdaki kemikleri çekerek hareket etmemizi sağlayan, iskeletimizin üzerinde bulunan ve iskeleti tamamen saran yapıdır.
    Kasların yapısı : Birçok ipliksi yapının bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bu ipliksi yapılar bir araya gelerek kas lifini, birçok kas lifi bir araya gelerek kas demetini, kas demetleri de kasları oluşturur.
    İpliksi yapılar *lifler * demet * kaslar
    Kaslar, kasılma durumunda kısalır ve kalınlaşır; gevşeme durumunda ise uzar ve incelir.
    (kaslar kasıldığında kısalır kalınlaşır.)

    Kasların görevleri:
    1. İskelet ile birlikte vücuda şekil verir.
    2. Vücut ve organların hareketini düzenler.
    3. Soluk alıp vermeye yardımcı olur.

    KAS SAĞLIĞIMIZI KORUMA

    1. Yazarken, okurken dik oturmalıyız.
    2. Yere eğilirken belimizi bükmek yerine, dizlerimizi kırmalıyız.
    3. Eşya taşırken ağırlığı belimize vermemeliyiz.
    4. Düzenli egzersiz yapmalıyız.
    5. Dengeli ve yeterli beslenmeliyiz.
    6. Ani hareketlerden kaçınmalıyız.
    7. Kasları çok yorucu ve zorlayıcı hareketler yapmamalıyız.

    SOLUNUM
    Soluk alıp verme olayına solunum denir. Solunum ile oksijen alınır, karbondioksit verilir.

    AKCİĞER NASIL SOLUK ALIR VE VERİR?

    Malzemeler:
    Altı kesilmiş bir pet şişe(2 lt lik plastik kola şişesi) , pipet, tel delikli tıpa, iki balon




    Animasyon: Dursun İşler

    Her an dikkat ettiyseniz nefes alıp veriyoruz. Nefes almamızın sebebi hücrelerimizin ihtiyacı olan oksijenin kana geçmesini sağlamaktır. Nefes vermemizin sebebi ise hücrelerde ki yaşamsal olaylar sonucu açığa çıkan karbondioksitin vücuttan uzaklaştırılması içindir.Akciğer bir kalp gibi kaslarla oluşmamıştır.Nefes alma işinde Kaburgalar arasındaki kaslar ve diyafram kası görev alır.Bir basınç farkı oluşur ve nefes alınır veya verilir.

    Peki yukarda ki deneyle ne öğreneceğiz?
    Nefes alma ve verme işinde önemli bir rol oynayan diyafram kasının çalışmasını ve bu sayede nasıl nefes aldığımızı öğreneceğiz.Yukarda ki düzeneği kurup şekildeki gibi elimizle tuttuğumuz balonu aşağı doğru çektiğimizde akciğerin içindeki basınç azalır ve akciğere dışarıdan oksijence zengin hava girer. Dolayısıyla nefes almış oluruz. Balonu yukarı doğru ittiğimizde iç basınç artar ve akciğer içindeki , vücutta ki hücrelerden kan yolu ile taşımmış karbondioksitçe zengin hava dışarı çıkar. Böylece nefes almış ve vermiş oluruz.
    Şu soruların cevabını bulup , sınıf arkadaşlarımıza soralım:
    Solunum sistemi organları nelerdir?
    Kan içinde çözünmüş karbondioksiti nasıl akciğerde havaya verebiliyoruz?
    Sporcularda Solunum sistemindeki hangi kısımlar normal insanlara göre gelişmiştir?
    Akciğere su girmesi nefes almayı nasıl etkiler?
    Fatih Akyüz



    SOLUNUM ORGANLARI
    Soluk alıp vermeyi sağlayan organlara solunum organları denir.
    1. Burun
    2. Yutak
    3. Gırtlak
    4. Soluk borusu
    5. Akciğerler
    Burun: Solunum ve koku alma organıdır. Havadaki zararlı maddeleri tutar.Burnun içindeki sıvı, kuru havanın nemlendirilmesini ve akciğerlere nemlendirilmiş havanın iletilmesini sağlar.
    Yutak : Ağız ve burnun birleştiği yerdir. Havayı soluk borusuna gönderir.Besinleri yemek borusuna iletir.
    Gırtlak : Boğazın altındaki sert yapıdır. Havayı soluk borusuna iletir.
    Soluk borusu : Akciğerlere gitmeden önce ikiye ayrılarak havayı akciğerlere iletir.
    Akciğer: Göğüs kafesinin altında yer alır ve iki tanedir. Soluk alma ile taşınan oksijeni kana verir, kandaki karbondioksiti de havaya geçmesini sağlar.

    KAN DOLAŞIMI
    Vücudumuzdaki bir çok yapının yaşayabilmesi için oksijen ve besine ihtiyacı vardır. Oksijen ve besinlerin vücudumuzun her noktasına dağıtılması gerekir. Ayrıca vücutta oluşabilecek zehirli atıkların uzaklaştırılması gerekir. Bunu Kan dolaşımı yapar.
    Kan dolaşımı 3 bölümde incelenir.
    1. Kan 2. Damarlar 3. Kalp

    Dolaşım Sistemi
    Dolaşım sisteminin genel yapısını , küçük kan dolaşımını , büyük kan dolaşımını , kalbin ve akciğerin çalışmasını yönergeleri izleyip gerekli tıklamaları yaparak aşağıda gözlemleyebilirsiniz.







    Kan : Organlarımıza besin ve oksijenin taşınmasını sağlayan kırmızı renkli sıvıya Kan denir.Kan zehirli maddeleri de ilgili organlara iletir.
    Damarlar : Sanki su borusu gibi kanın vücutta dolaşımını sağlar.
    Kalp : Kanı damarlara pompalayan organdır.Kalbin oluşturduğu bu itme gücü ile kan, saç köklerinden küçük ayak parmağına kadar bedenin her yerine ulaşır.

    NABIZ



    Kalbin , kanı damarlara her pompalayışında damarlarda getirdiği etkiye nabız denir.
    Vücut dinlenme halinde iken kalp atım hızı düşer.Nabız da düşer.(uyku gibi)
    Egzersiz yaparken bedenin daha çok oksijene ve besine ihtiyacı olur. Besin ve oksijen tüketimi artınca karbon dioksit üretimi de artar.Bu nedenle nabız sayısı artar, nabız atışları duyulur.
    Egzersiz yaparken soluk alıp verme de artar.
    Korku, heyecan, sevinç veya sinirli olma hali kalp atışına ve buna bağlı olarak nabız sayısının artmasına sebep olur.





  9. #9
    sitem
    Guest

    CEVAP

    İkinci sorunun cevabı yuvarlak.

    VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

    1. DESTEK VE HAREKET

    Destek ve hareket sistemi üç kısımda incelenir:


      1. İskelet
      2. Eklemler
      3. Kaslar


    Destek ve Hareket Sisteminin Görevleri


      1. Vücuda desteklik ve sertlik sağlar.
      2. Vücuda şekil verir.
      3. Organları korur.
      4. Kaslarla birlikte vücudun hareketine yardımcı olur.




    1. İSKELET: Değişik şekilli, irili ufaklı kemiklerin birbirlerine bağlanmaları ile oluşan kemik yapıya iskelet denir. İskelet, sert bir yapıya sahip kemiklerden oluşur. İskelet, deri ve kasların altında bulunur.


    İskeletin temel kısımları: İskelet, dört temel kısımdan oluşmaktadır:


      1. Kafatası
      2. Omurga
      3. Göğüs kafesi
      4. Kollar ve bacaklar




    • Kafatası, beynimizin içinde bulunduğu ve beynimizi dış etkenlerden koruyan yapıdır.


    • Omurga, boynumuzdan başlayıp sırtımız boyunca uzanır. Omurga, vücudumuzun dik durmasını sağlayan, iskeletin önemli bir kısmıdır. Kısa kemiklerin üst üste dizilmesiyle oluşmuştur. “S” harfine benzeyen omurga, içerisinde bulunan yapıyı korur. Boyun kısmındaki omurga kemikleri, başımıza destek vererek onu dik tutabilmemizi sağlar.


    • Göğüs kafesi, kaburga kemiklerinden oluşur ve kalp, akciğer gibi hayati organlarımızı dış etkilerden korur.


    • İskeletimizin 4. temel kısmı olan kollar ve bacaklarımızla hareketlerimizin büyük bir kısmını yapmaktayız. Yürürken üst ve alt bacak kemiklerimiz, vücudumuza destek sağlar.


    • İskeletimizde yaklaşık 206 kemik bulunur. Bu kemiklerin birbirine bağlanması ile iskeletimiz oluşur. Yeni doğmuş bir bebeğin iskeletinde daha fazla kemik bulunur. Bebekler büyüyüp geliştikçe kemikleri sertleşip birleşir.


    • Vücudumuzda büyüklü küçüklü birçok kemik bulunur. Bunlardan bazıları uzun, bazıları kısa, bazıları da yassıdır.

    İskeletteki Kemik Çeşitleri




    Uzun Kemikler Kısa Kemikler Yassı Kemikler
    Kol ve bacak el bilek kafatası
    Kemikleri ayak bilek kaburga (göğüs kafesi)
    parmak kalça



    1. EKLEM: İskelet sistemini oluşturan kemikler arasında bağlantıyı sağlayan birleşme yerine eklem denir. Kısaca eklem, kemiklerin birbirlerine bağlandıkları yerlere denir.

    Kapı ve pencerelerin açılıp kapanmasını sağlayan menteşeler gibi eklemler de kemiklerimizin hareket etmesini sağlar. Eklemlerimiz, kemiklerimizi birbirine bağlayarak hareket etmemize olanak sağlar. Parmaklarımızda eklemlerimiz olmasaydı, herhangi bir nesneyi tutamazdık. Bacaklarımızdaki eklemlerimiz olmasaydı, oturup kalkamazdık, yürüyüp koşamazdık,…
    Omurgamızı ve göğüs kafesimizi oluşturan kemikler arasında da eklemler vardır. Fakat bu eklemler, el ve ayaklarımızdaki kadar hareketli değildir. Bu bölgelerdeki eklemlerin hareketleri sınırlıdır. Bunun yanında kafatasımızda bulunan eklemler, hiç hareket etmezler.
    EKLEM ÇEŞİTLERİ


    • Oynar Eklem Yarı Oynar Eklem Oynamaz Eklem


    • Kol ve bacaklar omurga kafatası eklemleri

    kalça diz



    1. KASLARIN YAPISI VE GÖREVLERİ: Vücudumuzda hareketi sağlayan yapılara kas denir. İskeletimizin çevresi esnek kaslarla çevrilidir. İskelet ve kaslar, vücuda birlikte şekil verirler. Hareketi sağlayan kaslar, iskelete bağlıdır. Kaslarımız lifli yapıdadır. Kas lifleri bir araya gelerek kas demetlerini oluşturur. Üzeri zarla çevrili olan kas demetleri de kemiklere ve eklemlere bağlıdır. Kaslar, lifli yapısı sayesinde kasılıp gevşeyerek kemikleri hareket ettirirler.

    Yüzümüzde kırktan fazla kas bulunmaktadır. Bu sayede çok çeşitli yüz ifadeleri yapabilmekteyiz. Başka hiçbir canlının yüzünde bu kadar çok kas yoktur. Vücudumuzdaki en hareketli kaslar, göz kaslarımızdır. Günde yaklaşık 100.000 defa kasılırlar.
    Vücudumuzdaki en güçlü kas, çene kaslarımızdır. Vücudumuzdaki en büyük kas ise kalça kısmında yer almaktadır.
    Kasların Çalışması: Kasların içinde sinir uçları bulunur. Hareket etmek istediğimiz zaman beynimiz, kasımıza kasılmasını söyleyen bir emir yollar. Kasılan kas, bir kemiği çekerek onu hareket ettirir. Kaslar kasılırken aynı zamanda şişer ve sertleşir. Bir kas kasılırken onun karşıtı olan kas gevşer.
    Örnek: Kolumuzu dirsekten bükelim. Öndeki pazu kası kasılır ve kalınlaşır. Pazu kemiğinin arkasındaki kas ise gevşeyerek hareketin kolay olmasını sağlar.



    1. İSKELET VE KAS SAĞLIĞI: İskelet ve kas sağlığı, sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Bunu sağlamak için bazı şeylere dikkat etmeliyiz.


    1. İskelet ve kas sağlığının ilk koşulu, dengeli beslenmedir. Kaslarımızın ve kemiklerimizin gelişimi için düzenli ve dengeli beslenmeliyiz, Özellikle süt ve süt ürünleri, kemiklerimizin daha sağlam ve sağlıklı olmasını sağlar ve kemik gelişimi için çok önemlidirler.


    1. Bol bol egzersiz yapmalıyız.
    2. İskelet ve kas sağlığımızı olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Örneğin; oyun oynarken birbirimize zarar verecek hareketler yapmamalıyız. Aksi takdirde kemiklerimizin kırılmasına neden olabiliriz.
    3. Ayrıca yürürken ve koşarken de yanlış hareketlerde bulunmamalıyız, çünkü kaslarımızın yırtılmasına neden olabiliriz.
    4. İskeletin, görevlerini tam olarak yapabilmesi için duruş ve oturuş biçimlerine de dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde iskeletimizde şekil bozuklukları meydana gelebilir.
    5. Sırada dik oturmalıyız. Dik yürümeye özen göstermeliyiz.
    6. Ayrıca Güneş ışığından da yeterince faydalanmaya çalışmalıyız. Çünkü Güneş ışığının, kemiklerin gelişimine olumlu etkisi vardır.



    1. İSKELET VE KAS SAĞLIĞI: İskelet ve kas sağlığı, sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Bunu sağlamak için bazı şeylere dikkat etmeliyiz.


    1. İskelet ve kas sağlığının ilk koşulu, dengeli beslenmedir. Kaslarımızın ve kemiklerimizin gelişimi için düzenli ve dengeli beslenmeliyiz, Özellikle süt ve süt ürünleri, kemiklerimizin daha sağlam ve sağlıklı olmasını sağlar ve kemik gelişimi için çok önemlidirler.


    1. Bol bol egzersiz yapmalıyız.
    2. İskelet ve kas sağlığımızı olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Örneğin; oyun oynarken birbirimize zarar verecek hareketler yapmamalıyız. Aksi takdirde kemiklerimizin kırılmasına neden olabiliriz.
    3. Ayrıca yürürken ve koşarken de yanlış hareketlerde bulunmamalıyız, çünkü kaslarımızın yırtılmasına neden olabiliriz.
    4. İskeletin, görevlerini tam olarak yapabilmesi için duruş ve oturuş biçimlerine de dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde iskeletimizde şekil bozuklukları meydana gelebilir.
    5. Sırada dik oturmalıyız. Dik yürümeye özen göstermeliyiz.
    6. Ayrıca Güneş ışığından da yeterince faydalanmaya çalışmalıyız. Çünkü Güneş ışığının, kemiklerin gelişimine olumlu etkisi vardır.




    @ksakal ,(17.11.09 23:53 )

 

 

LinkBacks (?)

  1. 25.04.11, 21:41
  2. 10.01.11, 16:19
  3. 10.01.11, 15:54
  4. 09.01.11, 19:53
  5. 07.01.11, 14:26
  6. 06.01.11, 21:06
  7. 06.01.11, 15:07
  8. 03.12.10, 00:53
  9. 08.11.10, 20:48
  10. 07.11.10, 14:55
  11. 20.10.10, 17:39
  12. 23.09.10, 11:17
  13. 22.09.10, 20:55
  14. 30.05.09, 00:03

Bu Konudaki Etiketler

vBulletin™ 4.2.1
Telif hakkiyla korundugunu düsündügünüz dosyalari bildiriniz.ILETISIM
Reklam Gizlilik Politikası Eğitim ve Ögretim Eğitim ve Ögretim