muhteva forum

5.sinif TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1.DÖNEM 2.SINAV Sorulari

İlköğretim 5.Sınıflar icinde 5.sinif TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1.DÖNEM 2.SINAV Sorulari konusu , TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1 DÖNEM 2 SINAV CEVAP ANAHTARI Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun olan sözcük ya da sözcükleri yazınız araçtan düşme veya atlama - yayalara çarpma …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim > İlköğretim 5.Sınıflar

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

5.sinif TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1.DÖNEM 2.SINAV Sorulari

İlköğretim 5.Sınıflar icinde 5.sinif TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1.DÖNEM 2.SINAV Sorulari konusu , TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1 DÖNEM 2 SINAV CEVAP ANAHTARI Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun olan sözcük ya da sözcükleri yazınız araçtan düşme veya atlama - yayalara çarpma …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28.08.08   #1
Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN

@ksakal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 844 @ksakal isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

TRAFİK VE İLK YARDIM DERSİ 1DÖNEM 2SINAV CEVAP ANAHTARI

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun olan sözcük ya da sözcükleri yazınız

araçtan düşme veya atlama - yayalara çarpma - eğitim - sabit bir yere çarpma - duran araca çarpma - çarpışma - devrilme

Hareket halindeki birden fazla aracın birbirlerine çarpmaları sonucu meydana gelen kazalara çarpışma denir
Bir aracın taşıt yolu içinde veya dışında yayalara çarpması sonucu oluşan kazalara yayalara çarpma denir
Araçların hava koşulları, aşırı hız yada teknik bir arıza nedeniyle yan yatması ve takla atması sonucu oluşan olaya devrilme denir
Bir ülkedeki trafik kazalarını azaltmanın en kalıcı çözümü eğitim dir
Hareket halindeki bir aracın duvar, ağaç ya da tümsek gibi hareket etmeyen bir nesneye çarpması durumuna sabit bir yere çarpma denir
Kamyon, kamyonet ve römork gibi üzeri açık taşıtlarda yolculuk yapanların, yola düşmeleri sonucu meydana gelen kaza çeşidine araçtan düşme veya atlama denir
Hareket halindeki bir taşıtın, duran bir araca; önden, yandan veya arkadan çarpması ve zarar vermesine duran araca çarpma denir

Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D) yanlış olanların başına (Y) harfi koyunuz
( D ) Trafikte yer alan bireyler hukuk kurallarına uydukları kadar toplum kurallarına da uymalıdır
( Y ) Trafik kazalarının ülke ekonomisine bir etkisi yoktur
( D ) On üç yaşından küçük olanlara hayvan sürücülüğü yaptırılmamalıdır
( Y ) Karayolunda meydana gelebilecek kazalar tamamen engellenebilir
( Y ) Üzerleri açık taşıtlarda yolculuk yapılabilir
( D ) Trafik kazaları genellikle sürücü, yaya ve yolcuların hatalı davranışlarıyla meydana gelir
( Y ) Kazaya karışanlar, olayı yetkililere bildirmeden ve yetkililer kaza yerine gelmeden kaza yerini

terk edebilirler
( D ) Trafikte bireylerin birbirlerine gösterecekleri saygı ve hoşgörü, olabilecek anlaşmazlıkları ve

tartışmaları engeller

Aşağıdaki soruların doğru cevabını yuvarlak içerisine alarak işaretleyiniz
Dikkatsizlikten kaynaklanan trafik kazalarının önlenmesi için sürücülerin araç kullanmadan önce bazı önlemleri alması gerekir Aşağıdakilerden hangisi bu önlemlere örnek olarak gösterilemez?
Yeterince uyumak ve dinlenmek
Uyuşturucu ve uyarıcı ilaç almamak
Alkol ve benzeri içecekler içmemek
Çok fazla yemek yemek
Kara yolunda aynı şeritte ve aynı yöne doğru hareket eden iki aracın arasında güvenli bir duruşu sağlayacak mesafe olmak zorundadır Buna göre 80 km/saat hızla giden bir aracın önündeki araçla arasındaki mesafe en az kaç metre olmalıdır?
80 b 30 c 40 d 45
Aşağıdakilerden hangisi kaza yerinde yardımlaşma ve işbirliğinin sağlanmasında istenmeyen bir davranıştır?
Güvenlik önlemlerini almak
Kaza yerinden uzaklaşmak
Bilen kişilerce ilk yardım uygulamalarının başlatılması
Soğukkanlı ve tutarlı davranmak
Aşağıdakilerden hangisi devrilme suretiyle meydana gelen kaza nedenlerinden değildir?
Sürücülerin araçlarını boyatmamaları
Sürücülerin hız kurallarına uymamaları
Sürücülerin alkollü iken taşıt kullanmaları
Sürücülerin araçlarına çok yük yüklemeleri
Aşağıdakilerden hangisi çarpışma nedenleri arasındadır?
Hatalı geçiş b Sürücünün yaşı c Aracın modeli d Aracın rengi

NOT BAREMİ: Her soru 5 puan olup toplam 100 puandırwwwmuhtevacom
@ksakal isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05.12.08   #2
Öylesine Uğradım

Tecrübe Puanı: 0 29 dk 29 is on a distinguished road
naber iyimisin
29 dk 29 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 2 Hafta önce   #3
Yeni Üye

Tecrübe Puanı: 21 melcan isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
tesekkurler
melcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 2 Hafta önce   #4
Öylesine Uğradım

Tecrübe Puanı: 18 freelion is a splendid one to beholdfreelion is a splendid one to beholdfreelion is a splendid one to beholdfreelion is a splendid one to beholdfreelion is a splendid one to beholdfreelion is a splendid one to beholdfreelion is a splendid one to behold
teşekkürler
freelion isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 6 Gün önce   #5
Öylesine Uğradım

Tecrübe Puanı: 0 bayramk isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Teşekkürler
bayramk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 2 Gün önce   #6
Öylesine Uğradım

Tecrübe Puanı: 0 ali_emre is on a distinguished road
teşekürler msnem yigitturan_130@hotmai lcom ekleyin bni
ali_emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 2 Gün önce   #7
Moderator

jeylin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 920 jeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond repute
jeylin - AİM üzeri Mesaj gönder
seni ekledik kara listeye

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler