İlköğretim 5.Sınıflar icinde 5.sınıf TÜRKÇE 2. YAZILI SORULARI konusu , TÜRKÇE 2 YAZILI SORULARI 1-“Onu görmek zorundayım ” Cümlesiyle aynı anlamda olan cümle aşağıdakilerden hangisidir? A) Onu görsem B) Onu görmeliyim C) Onu göreceğim D) Onu gördüm 2- Koymuştu – …
| |||||||
| | |
İlköğretim 5.Sınıflar icinde 5.sınıf TÜRKÇE 2. YAZILI SORULARI konusu , TÜRKÇE 2 YAZILI SORULARI 1-“Onu görmek zorundayım ” Cümlesiyle aynı anlamda olan cümle aşağıdakilerden hangisidir? A) Onu görsem B) Onu görmeliyim C) Onu göreceğim D) Onu gördüm 2- Koymuştu – …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 844 ![]() | TÜRKÇE 2 YAZILI SORULARI1-“Onu görmek zorundayım ” Cümlesiyle aynı anlamda olan cümle aşağıdakilerden hangisidir?A) Onu görsem B) Onu görmeliyim C) Onu göreceğim D) Onu gördüm![]() 2- Koymuştu – elini – adam – omzuna - annesinin 1 2 3 4 5 Yukarıdaki sözcüklerle kurallı ve anlamlı bir cümle kurulursa sıralama nasıl olmalıdır? A) 1-2-3-4-5 B) 1-4-3-5-2 C) 3-2-5-4-1 D) 3-1-4-2-5 3-Aşağıdaki sözcüklerden anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulduğunda sondan ikinci sözcük hangisi olur? ( Balon - aldı - ağlayan – babası – küçük - kıza ) A) Aldı B) Balon C) Kıza D) Ağlayan 4-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden – sonuç ilişkisi yoktur? A) Babasını görmeye gitti B) Uykuda kaldığı için derse yetişemedi![]() C) Trafik sıkıştığı için işe geç kaldı D) Tatile gitmediği için çok bunaldı![]() 5- Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumlu cümledir? A) Yarınki gezi yapılmayacak B) O sınavı kazanamadı![]() C) Kalem yazmıyor D) Dengeli beslenmeyi çok severim![]() 6- Aşağıdaki cümlelerin hangisi kişiden kişiye değişen bir yargıdır? A) Türkiye’nin başkenti Ankara’dır B) Selin güzel bir kızdır![]() C) Mehmet Akif Ersoy şairdir D) Ay Dünya’nın uydusudur![]() 7- …………… söyleyeni ………… ![]() köyden kovarlar![]() Yukarıdaki cümlede boş bırakı> yerlere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) Doğru – dokuz B) Büyük – küçük C) Çok – kasaba D) Az – muhtar 8- Aşağıdaki cümlelerin hangisi neden – sonuç cümlesidir? A) Gözüne toz kaçtı B) Hava yağmurlu olduğu için geç kaldı![]() C) Vakit geç olmuş D) Dalgıçlar beş yüz metre daldılar ![]() 9- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şart anlamı vardır? A) Ormanların korunması gerekir B) Resim yapmayı seviyorum![]() C) Yüzme kursuna gidecek D) Sınıfını geçerse bisiklet alacağım![]() 10- Aşağıdaki deyimlerden hangisi eş anlamlıdır? 1- Kulak kabartmak 2- Kulağını çekmek 3- Kulak kesilmek 4- Kulak asmamak A) 1 ve 4 B) 3 ve 4 C) 1 ve 3 D) 2 ve 3 11- Aşağıdaki kelimelerden hangisi sözlükte en sonda gelir? A) şekil B) şeftali C) şerbet D) şekerli 12- “Tatlı” kelimesine aşağıdaki eklerden hangisini getirirsek kaynaştırma harfi kullanmamız gerekir? A) - lar B) - cı C) - ı D) - dan 13- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ sert sessiz yumuşaması” na örnek yoktur? A) Ekinleri biçmek için tarlaya gittiler B) Çiçeği dalında severim![]() C) Ağacımız kısa zamanda yeşerdi D) Babam kalbinden rahatsızlanmış![]() 14- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış yazılmış bir kelime vardır? A) Sütçü, bağırarak sokaktan geçti B) Artık alttaki dükkan kapanmıştır![]() C) Teyzemler yurta kesin dönüş yaptılar D) Sevinçten gözleri yaşarmıştı![]() 15- “ Kitaplar her zaman yanımızda olan dostlarımızdır ”cümle sinde büyük sesli uyumuna uymayan kaç kelime vardır?A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 16- Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapısı bakımından diğerlerinden farklıdır? A) yazlık B) tozluk C) kaşık D) kolluk 17-Aşağıdaki seçeneklerden hangisi birden çok yapım eki almıştır? A) kalemlik B) atkı C) örgücü D) anıt 18- Aşağıdaki kelimelerin hangisinde hem yapım eki hem de çekim eki kullanılmıştır? A) bataklık B) yapıcı C) Çiçeklikten D) bilimsel 19-“Her koyun kendi bacağından asılır ” Atasözünü açıklayan cümle hangisidir?A) Herkes yaptığının karşılığını alır B) Olmayacak işlerle uğraşmamak gerekir![]() C) Bir işin sorumluluğu o işi yapana aittir D) Tutumlu olmak gerekir![]() 20- Aşağıdaki sözcükler için verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) “Sevinç” yapım eki almıştır B) “Duyar mı” yapım eki almıştır![]() C) “Evde” çekim eki almıştır D) “Bilge” yapım eki almıştır![]() alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |