Kur'an- Kerim icinde Ayet Ve Dualar konusu , arkadaŞlar Herkes BİldİĞİ Bİr Ayet Veya Dua'nin Anlamini (aÇiklamasini) Yaparsa BİlgİlenmİŞ Oluruz
İhlas SÜresİ:
De Kİ: Allah Bİrdİr, Allah Samet'tİr, ( HerŞey O'na MuhtaÇ O İse
HerŞeyden MÜstaĞnİdİr ) DoĞurmamiŞ …
| |||||||
| | |
Kur'an- Kerim icinde Ayet Ve Dualar konusu , arkadaŞlar Herkes BİldİĞİ Bİr Ayet Veya Dua'nin Anlamini (aÇiklamasini) Yaparsa BİlgİlenmİŞ Oluruz
İhlas SÜresİ:
De Kİ: Allah Bİrdİr, Allah Samet'tİr, ( HerŞey O'na MuhtaÇ O İse
HerŞeyden MÜstaĞnİdİr ) DoĞurmamiŞ …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| O Artık Bizden ![]() Üyelik tarihi: 25-02-08
Tecrübe Puanı: 116 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | arkadaŞlar Herkes BİldİĞİ Bİr Ayet Veya Dua'nin Anlamini (aÇiklamasini) Yaparsa BİlgİlenmİŞ Oluruz ![]() İhlas SÜresİ: De Kİ: Allah Bİrdİr, Allah Samet'tİr, ( HerŞey O'na MuhtaÇ O İse HerŞeyden MÜstaĞnİdİr ) DoĞurmamiŞ Ve DoĞrulmamiŞtir HİÇ Kİmse O'na Denk, Benzer OlamamiŞtir ![]() |
| |
| | #2 |
Tecrübe Puanı: 116 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kimseden cevap gelmemiş teşekkürler |
| |
| | #3 |
| Moderator ![]() | FATİHA SURESİ 1- Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla 2 Hamd Alemlerin Rabbinedir 3 Rahman ve Rahimdir 4 Din gününün malikidir 5 Biz yalnızca Sana ibadet eder ve yalnızca Senden yardım dileriz 6 Bizi doğru yola ilet; 7 Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, Gazaba uğrayanların ve sapmışlarınkine değil |
| |
| | #4 |
| Daimi Üye ![]() Üyelik tarihi: 29-03-08 Nerden: Bursa
Tecrübe Puanı: 270 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ***ZİLZAL*** 1-Yer değşetli bir satsıntıyla sarsıldığında ![]() 2-İçindekileri dışarıya çıkarıp attığı, 3-Ve insan:''bu yere ne oluyor'' dediği vakit, 4-işte o gün yer, haberlerini ( iyi ve kötü üzerinde ne işlendiğini) anlatacaktır ![]() 5-Çünkü Rabbin ona (anlatacağı şeyleri) vahyetmiştir ![]() 6-O gün insanlar amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek için (kabirden) bölük bölük çıkarılacaklardır ![]() 7-Kim zerre kadar iyilik yapmış ise ancak onun karşılığını görecektir ![]() Kimde zerre kadar kötülük yapmışsa yine ancak onun karşılığını görecektir ![]() |
| |
| | #5 |
| Moderator ![]() | ![]() ![]() ![]() Konu jeylin tarafından (14.04.08 Saat 05:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood önleyici |
| |
| | #6 |
Tecrübe Puanı: 116 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mâun Sûresi: 1-(Ey Muhammed!) Dini yalan sayanı gördün mü? 2- Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur ![]() 3-Vay o namaz kılanların haline ki: 4-Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler ![]() 5- Onlar gösteriş yaparlar 6-Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler ![]() |
| |
| | #7 |
Tecrübe Puanı: 270 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | KAFİRUN SURESİ 'Kul yâ eyyuhâ'l-kâfirûn Llâ a'budu mâ ta'budûne velâ entum abi-dûne mâ a'bud Velâ ene âbidun mâ abedtum Velâ entum âbi-dûne mâ a'bud Lekum dînukum ve liye dîn'Manası: De ki: Ey kâfirler, ben sizin taptıklarınıza tapmam; siz de benim taptığıma tapmazsınız Ben sizin taptığınıza tapacak değilim, siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz Sizin dininiz size, benim dinim banadır![]() |
| |
| | #8 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-03-08 Nerden: KAHRAMANMARAŞ
Tecrübe Puanı: 837 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | AYETE'L KÜRSİ "Allah, O Allah'dır ki kendinden başka hiç bir ilah olmayan, kendisini uyuklama ve uyku tutmayan, Diri, her an yaratıklarını gözetip duran'dır Göklerde olan ve yerde olan ancak O'nundur![]() O'nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir?Onların işlediklerini bilir, dilediğinden başka ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar Hükümra nlığıgökleri ve yeri kaplamıştır, onların gözetilmesi O'na ağır gelmez O yüce'dirBüyüktür " (Bakara Suresi, ayet:255)********************* ************ Sukuti'nin Eba Katade'den rivayetine göre peygamber efendimiz: "Sıkıntı alanında Ayete'l Kürsi okuyanın Allah yardımına koşar" buyuruyor :![]() |
| |
| | #9 |
Tecrübe Puanı: 270 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 114 - NÂS SÛRESİ Medine döneminde inmiştir 6 âyettir Nâs, insanlar demektir![]() Bismillahirrahmânirra hîm 1,2,3,4,5,6 ![]() De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım ” |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |