muhteva forum

Azrail(a.s.)çok sevdiği çok üzüldüğü olay

Abes icinde Azrail(a.s.)çok sevdiği çok üzüldüğü olay konusu , Allahu Teala ruhları bedenden almakla vazifelendirdiği ölüm meleği Hz Azraile sormuş: -Ey Azrail! Bunca zamandır kullarımın, canlarını alıyorsun Ruhları bedenden alma zamanında en cok kime merhamet duydun? En fazla kime …

Geri git   muhteva forum > Kırık linkler-Konu tekrarları > Abes

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Azrail(a.s.)çok sevdiği çok üzüldüğü olay

Abes icinde Azrail(a.s.)çok sevdiği çok üzüldüğü olay konusu , Allahu Teala ruhları bedenden almakla vazifelendirdiği ölüm meleği Hz Azraile sormuş: -Ey Azrail! Bunca zamandır kullarımın, canlarını alıyorsun Ruhları bedenden alma zamanında en cok kime merhamet duydun? En fazla kime …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18.09.08   #1
Daimi Üye

MEMAti63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 463 MEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond reputeMEMAti63 has a reputation beyond repute
MEMAti63 - MSN üzeri Mesaj gönder

Allahu Teala ruhları bedenden almakla vazifelendirdiği ölüm meleği Hz Azraile sormuş:

-Ey Azrail! Bunca zamandır kullarımın, canlarını alıyorsun Ruhları bedenden alma zamanında en cok kime merhamet duydun? En fazla kime öfkelendin?

-Ya Rabbi! Herşeyi sen bilirsin Bir defasında deniz üzerinde fırtınaya tutulan bir geminin suya dökülen bireylerinin ruhunu almıştım Fakat bu sırada kucağında küçük yavrusuyla bir tahta parcasına tutunmuş, suya bir dalıp bir cıkan anneninde ruhunu kabzedip, kücük yavrusunu sağ salim bıraktığım zaman, su yüzünde annesiz kalan bu yavrucuğa cok acımıştım Onun acıklı hali, beni uzun zaman üzmüştü

Allahu Teala tekrar sormuş:
-Ey Azrail! Bu en cok acı duyduğun bir olaydır Birde en çok sevinç duyduğun bir olayı anlatırmısın? Kimin ruhunu sevinerek aldın?

Azrail bu soruya da şöyle cevap vermiş:
-Filan yerde zalim bir hükümdar vardı; etrafını kasıp kavuruyor, halkı inim inim inletiyordu Iste bu zalimin ruhunu almam için emir geldiğinde ona doğru giderken derinden bir neşe duydum O zalimin canını alırken duyduğum sevinç kadar, hiçbir vakit sevinç duymadım

Nice sırlar ve hikmetler sahibi Allahu Teala bu defa, Azraile söyle bi soru sormuş:

-Ya Azrail! O canını alırken sevinç duyduğun zalim kimdi biliyormusun?

-Sen bilirsin Ya Rabbi!

-işte ruhunu alırken büyük sevinç duyduğun o zalim, vaktiyle bir tahta üzerine biraktığında büyük üzüntü duyduğun o çocuktu

Insana dış görünüşü üzücü gelen bazı olaylar vardır ki, içinde nice hayırlar gizlidir Bazen de dıştan iyi gibi görünen hadiselerde de umulmadık şeyler saklıdır

ALINTI
MEMAti63 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18.09.08   #2
αн∂-î мîѕαк

sonsuz_nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 618 sonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond repute
Allah razı olsun

sonsuz_nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18.09.08   #3
Daimi Üye

Damla-Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 270 Damla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond repute
Allah razı olsun emeğine sağlık
Damla-Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18.09.08   #4
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 837 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
Emeğine sağlık kardeşim, burdan devam edelimVesselam!

Azrail'in En Sevindiği Ve Üzüldüğü Olay!...
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Konu Kapatılmıştır

Bookmarks

Tags
azrail(a.s.)cok, olay, sevdigi, uzuldugu

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:01 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler