muhteva forum

Bakın Onlar Neleri Sevmiş....

İz Bırakanlar icinde Bakın Onlar Neleri Sevmiş.... konusu , Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş :: - Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz -Hz Ebubekir (r a) …

Geri git   muhteva forum > İslam Dini ve Kaynakları > İz Bırakanlar

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Bakın Onlar Neleri Sevmiş....

İz Bırakanlar icinde Bakın Onlar Neleri Sevmiş.... konusu , Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş :: - Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz -Hz Ebubekir (r a) …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13.06.08   #1
Moderator

efşan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 543 efşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond repute
Question
Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş ::

-Peygamber efendimiz buyurdular ki:

Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi:
güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz

-Hz Ebubekir (ra) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah:

senin yüzüne bakmak
Kızımın Rasulullah'ın zevcesi olması,
senin yolunda mal harcamak

-Hz Ömer (ra): bana üç şey sevdirildi İyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek

-Hz Osman(ra):
Dünyada bana üç şey sevdirildi Aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek

-Hz Ali (ra):
bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak

-İbni Abbas (ra):
Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allah'a tövbekâr olmak

-Hz Hasan (ra):
Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek

-Hz Hüseyin (ra):
Ben üç şeyi sevdim: Allah'a Muhabbet, Allah için fukaraya şefkat, Allah yolunda şahadet

-Hz Hamza (ra):
Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam

-Hz Ayşe:
bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak

-Hz Fatıma ise:
yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet

Mikail (as):
ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb

-İsrafil (as):
ilmiyle amil âlim, sabırlı zahid, acize yardım

-Azrail (as):
Allah'a tevekkül, Allah'ın kaderine rıza, Allah'ın emrine itaat

-Cebrail (as):
delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi

PEKİ BİZDE BU FASIKLIK ZAMANINDA BÖYLE ŞEYLERİ SEVEBİLİYO MUYUZ?
efşan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13.06.08   #2
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 837 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
Wink
Efşancığım güzel bir paylaşım ellerine, yüreğine sağlıkVesselam!
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 14.08.08   #3
O Artık Bizden

Tecrübe Puanı: 57 omergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond reputeomergul01 has a reputation beyond repute
ELİNİZE SAĞLIK
omergul01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:28 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler