İz Bırakanlar icinde Bakın Onlar Neleri Sevmiş.... konusu , Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş :: - Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz -Hz Ebubekir (r a) …
| |||||||
| | |
İz Bırakanlar icinde Bakın Onlar Neleri Sevmiş.... konusu , Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş :: - Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz -Hz Ebubekir (r a) …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-02-08
Tecrübe Puanı: 543 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş :: ![]() - Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz -Hz Ebubekir (r a) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak Kızımın Rasulullah'ın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak -Hz Ömer (r a): bana üç şey sevdirildi İyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek -Hz Osman(r a): Dünyada bana üç şey sevdirildi Aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek -Hz Ali (r a): bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak -İbni Abbas (r a): Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allah'a tövbekâr olmak -Hz Hasan (r a): Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek -Hz Hüseyin (r a): Ben üç şeyi sevdim: Allah'a Muhabbet, Allah için fukaraya şefkat, Allah yolunda şahadet -Hz Hamza (r a): Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam -Hz Ayşe: bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak -Hz Fatıma ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb -İsrafil (as): ilmiyle amil âlim, sabırlı zahid, acize yardım -Azrail (as): Allah'a tevekkül, Allah'ın kaderine rıza, Allah'ın emrine itaat -Cebrail (as): delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi PEKİ BİZDE BU FASIKLIK ZAMANINDA BÖYLE ŞEYLERİ SEVEBİLİYO MUYUZ? |
| |
| | #2 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-03-08 Nerden: KAHRAMANMARAŞ
Tecrübe Puanı: 837 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Efşancığım güzel bir paylaşım ellerine, yüreğine sağlık ![]() ![]() Vesselam!![]() ![]() ![]() |
| |
| | #3 |
| O Artık Bizden ![]() Üyelik tarihi: 05-08-08
Tecrübe Puanı: 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ELİNİZE SAĞLIK |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |