Abes icinde Bana Biraz İstanbul Getir - Muhammed Acar konusu , Hadi git bana biraz İstanbul getir ve paylaştır her bir semtini her bir güzele Hadi git bana bir avuç İstanbul getir Fatih denince akla Fatih Sultan Mehmet gelsin Sadece onun …
| |||||||
| | |
Abes icinde Bana Biraz İstanbul Getir - Muhammed Acar konusu , Hadi git bana biraz İstanbul getir ve paylaştır her bir semtini her bir güzele Hadi git bana bir avuç İstanbul getir Fatih denince akla Fatih Sultan Mehmet gelsin Sadece onun …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Öylesine Uğradım ![]() Üyelik tarihi: 19-09-08
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Hadi git bana biraz İstanbul getir ![]() ![]() ve paylaştır her bir semtini her bir güzele ![]() ![]() Hadi git bana bir avuç İstanbul getir ![]() Fatih denince akla Fatih Sultan Mehmet gelsin Sadece onun , sevgililer sevgilisinin iltifatlarına nail olabilmek için henüz on üç yaşında yastığına İstanbul un haritasını çizen Sultan Fatih gelsin akla Sonra yavuz gelsin Dünyalara meydan okuyan , kul gibi yaşayan ve bu dünyanın velvelesinden sıkılıp Mevla ya kanat açan Sultan Selim gelsin akla ![]() Eyüp denince hemen o gelsin akla Sevgilinin gül cemalini görmüş , gül hatırını almış , onu evinde misafiri yapmış , İstanbul için savaşmış biri çıksın ortaya O gelsin aklımıza ve Rasulüllahın mihmandarı Eyüp sultan gelsin meydana ![]() ![]() Üsküdar dan yükselen ezan sesleri kaplasın sahili Bir sevdalılar beldesi olarak üsküdar gelsin akla ve onun bir zamanlar kadı Mahmut u , sonra derviş Mahmut u , daha sonra ise Üsküdar ın bir tanesi olarak Aziz Mahmut Hüdayi gelsin aklımıza ![]() Hani bir keresinde hocasının abdest suyunu göğsüne basarak aşkının ateşiyle ısıtmıştı ya suyu ![]() İşte o su kadar sımsıcak Üsküdar bir başkadır gönüllerde ![]() ![]() Ah İstanbul ![]() ![]() ![]() Hadi git bana kendini getir ![]() Bana bir aşığın gözyaşlarıyla ıslanmış dudakları kadar temiz ve sıcak kendini getir Bir dünya harikası Sultanahmet inle , Mimar Sinan denince akla gelen onca tarihinle , türbelerinle , caddelerinle , sokakların la ve her şeyinle gülerek gel Ama Hayır ! ![]() ![]() Böyle geleceksen hiç gelme Kendine gel sonra gel ![]() İstanbul kendini anlat bana Niçin mahzun gibisin ? Neden eskiden olduğu gibi gülmüyorsun ? Yakışmıyor sana gülmemek Yakındığın şey nedir ? Bu kadar elem ve kederin neden ? Söyle İstanbul ![]() ![]() Biliyorum insanların yüzünden İnsanlar olarak kirlettik seni ve layık olamadık güzelliğine Caddelerin şehvet kokuyorken , sokakların beton yığınları arasında kaybolmuşken , hepsi birer şaheser değerindeki camilerinde üç beş ihtiyar huzura dururken , sahibin fatihin türbesi yanında zamanın güya delikanlıları ve hanımefendileri sarmaş dolaş sevişirken , kimileri ezan sesini duymamak için pencerelerini sıkı sıkı kapatırken , içinde pisliğin ve rezaletin en alası işlenirken gülemezsin elbette ![]() Fakat içindeki bir kaç iyinin hürmetine , sabah namazlarında ışıkları yanan bir avuç cennet sevdalısının hatırına ve sırf seni sevdiği için , İstanbul sırf senin için gecenin zifiri karanlığında semaya dönen kalplerin döktüğü gözyaşları için Sen Ağlama ![]() ![]() Onlar ağlar senin yerine ![]() Biz ağlayalım ağlayamadığımıza ![]() ![]() Affet bizi İstanbul ![]() ![]() Biz seni çok seviyoruz ![]() ![]() Haydi gül GÜL İSTANBUL ![]() ![]() ![]() ![]() - Muhammed Acar |
| |
| | #2 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-03-08 Nerden: KAHRAMANMARAŞ
Tecrübe Puanı: 837 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| fatih, istanbul, muhammed |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |