Zümre Toplantı Tutanakları icinde Beden Eğitim öğretmenleri 1. dönem zümresi konusu , Beden Eğitim öğretmenleri 1 dönem zümresi 2007 / 2008 ÖĞRETİM YILI 1 DÖNEMİNE AİT BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ETKİNLİKLERİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI YERİ : Spor Odası TOPLANTI …
| |||||||
| | |
Zümre Toplantı Tutanakları icinde Beden Eğitim öğretmenleri 1. dönem zümresi konusu , Beden Eğitim öğretmenleri 1 dönem zümresi 2007 / 2008 ÖĞRETİM YILI 1 DÖNEMİNE AİT BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ETKİNLİKLERİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI YERİ : Spor Odası TOPLANTI …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 827 ![]() | Beden Eğitim öğretmenleri 1 dönem zümresi2007 / 2008 ÖĞRETİM YILI 1 DÖNEMİNE AİT BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ETKİNLİKLERİ DERSİZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI ![]() TOPLANTI YERİ : Spor Odası TOPLANTI TARİHİ : 14/09/2007 TOPLANTIYA KATILANLAR : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Müd Yrd ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bed Eğt Ö ğrt )GÜNDEM : 1 - Toplantının açılışı ![]() 2 - Bir önceki öğretim yılı birinci ve ikinci dönem zümre toplantı tutanaklarının okunarak gözden geçirilmesi ![]() 3 - Beden eğitimi ve Spor etkinlikleri ünite yıllık planları yapılırken 04 12 1987 tarih ve 232karar sayılı Beden Eğitimi Dersi Öğretim Programları 4-5- 6 ve 7 sınıf planları yapılırken Talim ve Terbiye Kurulunun 28/08/2006 Tarih ve 345-349 Karar Sayılı beden Eğitimi ve Spor Etkinlikleri Dersi Etkinlik ve Öğretim Programları’nın incelenerek seçilen branşlara göre yapılması 4 - Yıllık ders planlarının Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hazırlanması ( 2104 ve2457 ve 2504 sayılı tebliğler dergilerinde yayınlanan Atatürk ilke inkılaplarının öğretim esasları yönergesinin okunarak değerlendirilmesi,pro grama aktarılması) 5 - Bu öğretim yılı yıllık planlarının yapılması ![]() 6 - Ölçme ve değerlendirmede birlikteliğin sağlanması ![]() 7 - Günlük çalışma planında izlenecek yol ![]() 8 - Derslerin işlenmesinde ve yürütülmesinde izlenecek yol ![]() 9 - Sportif çalışmalar ve yetenekli öğrencilerin yönlendirilmesi 10 - Beden eğitimi ve spor etkinlikleri dersinin belirlenen kazanımlar doğrultusunda bilinçli ve istekli yapılması , dersin öğrenciye sevdirilmesi konusunda alınacak önlemler 11 - Ders araç ve gereçlerinin dikkat ve özenle kullanılmasının temin edilmesi 12 - Öğrencilerde kıyafet birliğinin sağlanması ![]() 13 - Beden eğitimi ve Spor etkinlikleri zümresinin okul disiplinine genel katkısı ![]() 14 - Spor kıyafeti giyme yerlerinin ve spor tesislerinin temizliği,tertibi ve düzeninin sağlanması ![]() 15 - Ders dışı çalışmalarda görev alacak öğretmenlerin belirlenerek 6 saat ders dışı çalışma Planlarının hazırlanıp onaya gönderilmesi ![]() 16 - Verilecek Proje ve Performans ödevi konularının sınıflara göre belirlenmesi ![]() 17 - “Okul Spor Kulübü Yönetmeliği’nin” incelenerek ,Zümrenin bilgilendirilmesi ![]() 18 - Okuldaki diğer derslerin öğretmenleri ile iş birliği ve koordine sağlanması ![]() 19 - Dilek ve temenniler,Kapanış ![]() 1 - Beden eğitimi zümre öğretmenleri toplantısı 14 / 09 / 2007 cuma günü saat 13 00’de Spor odasında Okul müdür Yrd![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ’nun başkanlığında yapıldı Yazmanüyeliğe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seçildi![]() 2 - 2006 / 2007 öğretim yılının birinci ve ikinci dönem zümre öğretmenler tutanakları okunarak gözden geçirildi Türk Milli Eğitiminin ve Beden Eğitimi Dersinin amaçla-rı okunarak değerlendirildi ![]() 3 - Beden eğitimi dersi müfredat kitabının açıklamalar bölümü okundu İlköğretim okul-ları, lise ve dengi okullar proğramı ve Talim ve Terbiye Kurulunun 28/08/2006 Tarih ve 345-349 Karar Sayılı beden Eğitimi ve Spor Etkinlikleri Dersi Etkinlik ve Öğretim Programları’nın incelenerek seçilen Dersin özel amaçları sınıf sınıf okulumuzun fiziki ve çevre şartları gözetilerek ( taslak halinde ) belirlendi Ayrıca geçen yıl sene sonu raporları okundu Öğrencilerimizin seviyeleri,saha - tesis ve malzeme imkanları tek tek değerlendirilipbir taslak plan belirlendi ![]() 4 - 2104 -2504 sayılı tebliğler dergisinde yayınlanan” Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İnkılap ve İlkelerinin Öğretim Esasları” çerçevesinde, beden eğitimi dersleri yıllık planlarında belirtilerek yeri ve zamanı geldikçe işlenecek konular tek tek ele alındı Ekim ayından mayıs ayına kadar Milli bayramlarönemli gün ve haftalar ve Ulu önderin özdeyişleri, spor ve sporcular hakkındaki sözleri açıklanacak Milli birlik ve beraberliğin,vatan sevgisini sorumlu bir yurttaş olmanın gerekliliği işlenecek ![]() 5 - 2007 / 2008 Öğretim yılı yıllık planların yapılmasında : A - Çalışma takviminin tespiti ![]() B - Konuların tespitinde ,İlköğretim kurumları Bed egt ve Spor etkinlikleri müfredatprogramları esas alınacak Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlk - Orta öğretim kurumlarıBeden eğitimi öğretmenlerinin ders içi ve ders dışı çalışmaları talimatı kitabında yer alan örnek yıllık plana uygun olacak ![]() C - Konuları seçiminde ve plana yerleştirilmesinde mevsim şartları, bölgenin iklim koşulları göz önünde bulundurulacak Karmaşık ve bıktırıcı konular arındırılıp , oyunve yarışmalarla desteklenecektir ![]() D – 4-5- sınıf planları bed Eğt haftada 2 saat ,6ve7 siniflar haftada 1 saat 8 siniflar haftada 2Saat secmeli spor etkinlikleri 6 ve 7 siniflarda 1 saat olarak planlandi![]() 6 - Zümre öğretmenleri olarak mutlaka ölçme ve değerlendirmede beraberlik sağlanacaktır ![]() İmkanlar ölçüsünde Öğrencilere Tutum ölçeği-gözlem sonuçları –bireysel ve gurup Değerlendirmesi-fiziksel uygunluk testi değerlendirmede göz önünde bulundurulacak ![]() Gerekirse tüm zümre öğretmenleri ortak test uygulamaları yapabilecektir![]() Değerlendirmeler yıllık planlarda gösterilecek ve öğrencilere 15 gün önce duyurulacaktır Ölçme ve değerlendirme sırasında öğrencilerin fiziki yapıları veyeteneklerinin farklı olması göz önünde bulundurup daha esnek olunacaktır Sadecealıştırma ve hareketlerin teknik açıdan (75 PUAN),öğrencinin ders’e devamı istek ve arzusu,ders kılık kıyafet uygunluğu, ders araç ve gereçlerini koruması sahip çıkması, ayrıca sınıf,takım ve grup uyumu,kurallara uyması göz önünde bulundurulup değerlendirmede bu bölüme 25 puan verilmesi kararlaştırıldı ![]() 7 - Günlük çalışma planları,dersin kazanımları doğrultusunda yaş ve seviye durumları göz önünde bulundurularak hazırlanacaktır İlköğretim kurumları beden eğitimi dersi müfredatkitabındaki Etkinlik Örneklerine göre Öğrencilerin ilgisi dağıtılmadan oyun formu ile iç içe yürütülecektir Aktif,neşeli ve sınıfın tümüne hitap eden bir günlük planyapılacaktır Derslere günlük çalışma planı yaparak girmenin çok önemli olduğununbilinci ile hareket edilecektir ![]() 8 - İki blok ve1 ders şeklinde yapılan Beden Eğitimi derslerinde selamlaşma ve yoklama ile ilk derse başlanacaktır Sonra sırası ile konunun teorik açıklaması,ısınma ve genel cimnastikalıştırmaları ile konunun uygulamalı alıştırmalarının yer aldığı esas devrenin işlenmesine geçilecektir İkinci derste esas devrede görülen hatalar ve eksik uygulamalar tamamlanıpyeterli sayıda öğrencilere alıştırma yaptırılacaktır Bu ders saatinde sonlara doğru sportifoyunlar, müsabakalar, yarışma ve eğlenceli takım oyunları ile tüm öğrencilerimizin aktif bir biçimde katılacağı bir ders işlenecektir ![]() Spor Etkinlikleri dersinde seçilen Branşın konuları yanında spor bilgisi ve tutumlar (Atatürkçülük-Sağlıklı yaşam-etkinlik organizasyon ve kural bilgisi-ulusal ve evrensel değerler-Sportmenlik ve sorumlu davranış) konularına yer verilecektir Derslere girişteöğretmenler zilinden 5 dakika sonra sınıf spor başkanı öğrencileri geniş kol düzeninde sıralamış olarak komut verme yerinde hazır olacaktır ![]() İkinci dersin bitimine 5 dakika kala yine geniş kol ‘da sıralanmışbir şekilde paydos edilecektir Öğretmen nezaretinde sınıf ve soyunma odalarına sessiz birşekilde gidilecektir Öğretim yılı başından itibaren sınıf spor başkanları ve yardımcıları ile sınıf malzeme sorumluları ve yardımcıları seçilecektir Spor başkanları sınıf ve soyunma odası için bir nöbetçi öğrenci çizelgesi hazırlayıp derse giren öğretmen ise bu nöbet sistemini kontrol edecektir Öğrencilere temizlik konusunda her zaman uyarılardabulunulacak ve her dersten önce mutlaka bahçe ve çevre temizliği yapılacaktır ![]() Derslere katılmaları sağlık açısından elverişsiz olan öğrenciler bu durumlarını bir sağlık raporu ile belgeleyeceklerdir Bu raporlu öğrenciler derslerin teorik,bölümlerinden sorumluolacaklar ancak uygulamalı kısımlardan muaf olacaklardır ![]() Ders öğretmeni tarafından seçilen spor başkanları ve malzeme sorumluları yapacakları işlerle ilgili sorumlulukları ilk derslerden itibaren anlatılacak ve tatbiki yaptırılacaktır ![]() Ders esnasında hiç bir öğretmen sınıfının başından ayrılmayacaktır ![]() 9 - Beden eğitimi-Spor Etkinlikleri dersleri ve takım çalıştırmaları sırasında tespit edilen yetenekli öğrenciler için önceki yıllardaki gibi çevre kulüpler ve belediye spor müdürlüğü ile ilgili spor çevreleri ile işbirliğine gidilecektir Dar gelirli olan öğrencilerimize her türlü malzeme vebeslenme yardımı teminine gidilecektir 10 – Bed Eğt Spor Etk ders inin öğrencilere sevdirilmesi için teknik konular ve uygulamalar arasınaeğitsel oyunlarla, eğlenceli yarışmalar katıp derslerin daha ahenkli ve tüm sınıfın katılacağı bir ortamda olması hedeflenmelidir Temel ilke öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerideğil, gayret ve caba sarfedip doğru ve yararlı olanı yapabilmeleri olmalıdır Ancak tümbunları yaparken dersimizin gerektirdiği disiplinli davranış ve duruş eğitimini göz ardı etmemeliyiz Özellikle öğretim yılı başında düzen alıştırmalarına çok önem vermeliyiz![]() 11 – Bed Eğt Spor Etkinlikleri dersi araç gereç bakımından birçok malzemenin kullanıldığı birders olduğundan bu araç ve gereçleri korumak,özenle kullanmak çok önemlidir Başta sınıf malzeme sorumluları ve tüm öğrenciler aynı özeni göstermelidirler Derse çıkanmalzemeler mutlaka sayılacak ,ders bitiminde’ de tekrar sayılıp yerlerine konulacaktır ![]() Eskiyen ve tamir olması gerekli olanlar tespit edilip onarımları yapılacak Tamir olamayacak olanların yoğaltımdan düşümleri yapılacaktır Öğrencilere tüm araç ve gereçlerin başta sporparası ve çeşitli kaynaklardan alındığını ve tüm öğrencilerin bu malzemelerin sahibi olduğu anlatılmalıdır ![]() 12 - Öğrencilerin derslerimizde giyeceği spor kıyafetleri konusunda herhangi bir zorlama getirilmeyecektir Ancak öğrenciye yakışır bir biçimde olmasına ve dersimizi yapmayauygun olmasına dikkat edilecektir ![]() Öğrenciler spor kıyafeti olmadan derse alınmayacaktır Bununla ilgili olarak her sınıfiçin yapılan “Öğrenci tanıma ve takip “ çizelgelerindeki kıyafet takip hanesi işlenecek ve devamlılık arz eden öğrenciler değerlendirilecektir ![]() 13 - Dersimizin özünde bulunan EĞİTİM faktörü ile sadece spor aktivitelerinde değil davranış eğitimi,düzen alıştırmaları,takım ruhu , yardımlaşma,biz duygusu,okul araçlarını koruma ve genel anlamda sosyal, kültürel ve psikolojik eğitimlerle kendini ve çevreyi kontrol edebilme eğitimi dersimizin ayrılmaz parçalarıdır ![]() Türk milli eğitiminin ve dersimizin genel amaçları hatırlandığında okulun disiplinine olan katkısı fazlaca olmaktadır Bu konu ile ilgili olarak derslerimizin bir bölümünün davranışeğitimine ayrılması uygun bulunmuştur ![]() 14 - Zümre öğretmenleri olarak sabah ilk ders saatinde ve öğleyin ilk ders saatinde ders yaptığımız alanlar olan okul bahçesinin temizliği yapılacaktır Akşam üstü son dersin birbölümü yine bahçe temizliğine ayrılacaktır Sınıf ve soyunma odalarındaki nöbet sistemi ilehem tertip ve düzen hem de güvenlik sağlanmaktadır Önceki yıllardaki öğrencilerimizin sağduyusuna ve duyarlılığına inanarak bu öğretim yılında da aynı bilinçle hareket edilmesi sağlanacaktır ![]() 15 - 6 saat ders dışı egzersiz uygulamalarında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : kros -Basketbolçalışmalarına yönelik bir plan yapıp faaliyetlere başlayacaktır ![]() Bu haftalık 6 saat çalışmalar okulun birinci haftasından itibaren başlanmış olacak , İlçe Milli Eğitime onaya gönderilecek olan yıllık planlar en geç Eylül ayında 14-17 tarihlerinde okul müdürlüğüne teslim edilecektir ![]() 16 - Ödevler ile ilgili, İlköğretim kurumları Yönetmeliği değişen maddelerine göre Ödevlerinkaynakları kolay bulunacak şekilde Gezi-Gözlem ve araştırma ,incelemeye dayalı Performansve Proje ödevleri şeklinde verilecektir Ayrıca ödev konular öğrencinin ilgi alanı doğrultusunda olmasına gayret edilecektir Zümreolarak önceki yıllardaki verilen ödev konuları incelendi ve bu öğretim yılı verilecek olan konular belirlendi ![]() 17 - Spor kolu yönetmeliğinin yer aldığı 13 - 5 - 1991 tarih ve 2236 sayılı tebliğler dergi- si okunup incelendi Yeni dönem spor kulübü çalışmaları bu çerçevede yapılacaktır![]() 18 – Beden Eğitimi ve Spor Etkinlikleri zümresi olarak birliktelik sağlanacak ve sık sık sınıflar, öğrenciler ,yıllık ve günlük çalışma planlarının işleyişi konularında görüş alışverişinde bulunulacaktır Diğer zümre öğretmenleri ve ilgili müdür yardımcıları ile diyalog içersindeolup okulumuzu temsil eden sporcu öğrencilerimizin ders durumları,devam - devamsızlıkları ve antrenman ve müsabaka günleri gibi her türlü konuda görüşmeler yapılacaktır Ayrıca tören gösteri grubu ve müsabaka günleri derslerine giremeyen öğrencilerimize boş zamanlarında telafi ders çalışmaları için okul müdürlüğü ile ilişki kurulacaktır ![]() 19 - Dilek ve temenniler kısmında Okul Müdür yrd Sayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ; Sosyal faaliyetlerden biri olan Spor karşılaş -maları ve yarışmaların hem öğrencilerin gelişimlerine hem de okulumuzun iyi bir tanıtımındaki yararlarını dile getirerek bu konuda beden eğitimi öğretmenine büyük görevler düşmektedir dedi ![]() Başka söz alan olmadığı için Zümre toplantısı,2007 / 2008 öğretim yılı okulumuza tüm öğrencilerimize ve Milli Eğitim camiamıza başarılı bir dönem olması dilekle- rimizle sona ermiştir… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beden Eğitimi Öğretmeni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müd Yrd 14 / 09 / 2007 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Müdürü 2007 / 2008 ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ETKİNLİKLERİ DERSİ ÖDEV KONULARI 1 - Atletizmin genel olarak tasnifi ve dallarının incelenmesi ![]() 2 - Türkiye'de Futbol’ un tarihçesi , saha ve malzeme ölçüleri ![]() 3 - Türkiye'de Basketbol’ un tarihçesi , saha ve malzeme ölçüleri ![]() 4 - Türkiye'de Voleybol’ un tarihçesi , saha ve malzeme ölçüleri ![]() 5 - Türkiye'de Hentbol’ un tarihçesi , saha ve malzeme ölçüleri ![]() 6 - Temel Cimnastik duruşlarının çeşitleri ve açıklamaları ![]() 7 - Olimpiyatlar tarihçesi ve Olimpizm düşüncesinin açıklanması 8 - Beden Eğitimi ve Sporun tarihçesi ![]() 9 - Atatürk'ün Spor ile ilgili görüşleri ve açıklamaları ![]() NOT : Ödevler 5 sayfayı geçmeyecek ve Nisan ayının ilk haftası teslim edilecektir ![]() Ödev alan öğrenciler bu ödevlerini mayıs ayı içersinde sınıflarına seminer şeklinde sunacaklardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beden Eğitimi Öğretmeni |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |