muhteva forum

Bedevi ile Filozof

Mesnevi Şerif icinde Bedevi ile Filozof konusu , Bedevinin biri devesine yüklediği iki çuvalın birine kum,ötekine buğday doldurmuş,kendisi de ortasına oturmuş Sürüp gidiyordu Yolda bir filozofa rastladı Bir süre konuştuktan sonra,çuvalın birinde kum,birinde buğday olduğunu öğrenen filozof sorar: …

Geri git   muhteva forum > İslam Dini ve Kaynakları > Tasavvuf > Mesnevi Şerif

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Bedevi ile Filozof

Mesnevi Şerif icinde Bedevi ile Filozof konusu , Bedevinin biri devesine yüklediği iki çuvalın birine kum,ötekine buğday doldurmuş,kendisi de ortasına oturmuş Sürüp gidiyordu Yolda bir filozofa rastladı Bir süre konuştuktan sonra,çuvalın birinde kum,birinde buğday olduğunu öğrenen filozof sorar: …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28.09.08   #1
Super Moderator

Tecrübe Puanı: 758 Ensar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond reputeEnsar has a reputation beyond repute

Bedevinin biri devesine yüklediği iki çuvalın birine kum,ötekine buğday doldurmuş,kendisi de ortasına oturmuş
Sürüp gidiyorduYolda bir filozofa rastladıBir süre konuştuktan sonra,çuvalın birinde kum,birinde buğday olduğunu öğrenen filozof sorar:
-Niçin böyle yaptın?
-Öbür çuval boş kalıp hayvanın dengesini bozmasın diye içine kum doldurdum
-Aklını kullanıp,buğdayın yarısını bir çuvala,diğer yarısını diğer çuvala doldursaydın ya!Hem o zaman yük hafiflerdi
Bedevi bu akla hayran olur:
-Sen padişah mısın?
-Hayır
-Öyleyse vezirsin!
-Hayır
-O zaman mutlaka bir dükkanın ,mülkün var?
-Hiçbir şeyim yokİşte gördüğün gibi yarı çıplak bir adamımKim bir dilim ekmek verecekse oraya giderim
-Yaa,öyle mi?O zaman çekil git yanımdanBırak ben yine çuvalın birine kum,birine buğday koyayımSana faydası olmayan aklın bana ne faydası olacak!
Ensar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28.09.08   #2
onursal üye

mubtedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 92 mubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond reputemubtedi has a reputation beyond repute
Bir açıdan bakınca güzel bir mantık

Teşekkürler

Konu mubtedi tarafından (29.09.08 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir..
mubtedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Tags
bedevi, filozof

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:15 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler