Mesnevi Şerif icinde Bedevi ile Filozof konusu , Bedevinin biri devesine yüklediği iki çuvalın birine kum,ötekine buğday doldurmuş,kendisi de ortasına oturmuş Sürüp gidiyordu Yolda bir filozofa rastladı Bir süre konuştuktan sonra,çuvalın birinde kum,birinde buğday olduğunu öğrenen filozof sorar: …
| |||||||
| | |
Mesnevi Şerif icinde Bedevi ile Filozof konusu , Bedevinin biri devesine yüklediği iki çuvalın birine kum,ötekine buğday doldurmuş,kendisi de ortasına oturmuş Sürüp gidiyordu Yolda bir filozofa rastladı Bir süre konuştuktan sonra,çuvalın birinde kum,birinde buğday olduğunu öğrenen filozof sorar: …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: 19-08-07
Tecrübe Puanı: 758 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bedevinin biri devesine yüklediği iki çuvalın birine kum,ötekine buğday doldurmuş,kendisi de ortasına oturmuş Sürüp gidiyordu Yolda bir filozofa rastladı Bir süre konuştuktan sonra,çuvalın birinde kum,birinde buğday olduğunu öğrenen filozof sorar:-Niçin böyle yaptın? -Öbür çuval boş kalıp hayvanın dengesini bozmasın diye içine kum doldurdum ![]() -Aklını kullanıp,buğdayın yarısını bir çuvala,diğer yarısını diğer çuvala doldursaydın ya!Hem o zaman yük hafiflerdi ![]() Bedevi bu akla hayran olur: -Sen padişah mısın? -Hayır -Öyleyse vezirsin! -Hayır ![]() -O zaman mutlaka bir dükkanın ,mülkün var? -Hiçbir şeyim yok İşte gördüğün gibi yarı çıplak bir adamım Kim bir dilim ekmek verecekse oraya giderim![]() -Yaa,öyle mi?O zaman çekil git yanımdan Bırak ben yine çuvalın birine kum,birine buğday koyayım Sana faydası olmayan aklın bana ne faydası olacak! |
| |
| | #2 |
| onursal üye Üyelik tarihi: 23-03-07
Tecrübe Puanı: 92 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bir açıdan bakınca güzel bir mantık ![]() ![]() ![]() Teşekkürler ![]() ![]() ![]() Konu mubtedi tarafından (29.09.08 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.. |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| bedevi, filozof |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |