Kıssalar-Menkîbeler icinde Bereketli Rüya konusu , BEREKETLİ RÜYA Sadreddîn-i Konevî hazretleri "rahmetullahi aleyh" bir gün, Allahü teâlâya yalvarıp; “Yâ Rabbî! Sana lâyıkı ile ibâdet, kulluk yapamadım ve seni hakkıyla tanıyamadım Senin lutf ve ihsânına güveniyorum Cennet'teki …
| |||||||
| | |
Kıssalar-Menkîbeler icinde Bereketli Rüya konusu , BEREKETLİ RÜYA Sadreddîn-i Konevî hazretleri "rahmetullahi aleyh" bir gün, Allahü teâlâya yalvarıp; “Yâ Rabbî! Sana lâyıkı ile ibâdet, kulluk yapamadım ve seni hakkıyla tanıyamadım Senin lutf ve ihsânına güveniyorum Cennet'teki …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-03-08 Nerden: KAHRAMANMARAŞ
Tecrübe Puanı: 837 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BEREKETLİ RÜYA Sadreddîn-i Konevî hazretleri "rahmetullahi aleyh" bir gün, Allahü teâlâya yalvarıp; “Yâ Rabbî! Sana lâyıkı ile ibâdet, kulluk yapamadım ve seni hakkıyla tanıyamadım Senin lutf ve ihsânına güveniyorum Cennet'teki makâmımı görmek arzu ediyorum ” dedi O gece bir rüyâ gördü Rüyâsında kıyâmet kopmuş ve insanlar kabirlerinden kalkıyordu Bu durumu kendisi şöyle anlatır: “Beni de Rabbimin huzûruna götürdüler Allahü teâlâ meleklere emredip; “Alın Cennet'e götürün ” buyurdu Beni alıp Cennet'e götürdüler Orada türlü türlü köşkler ve bahçeler vardı Onları seyrettim Bir bahçe vardı ki, onun meyvesi miskti O esnâda bir elma mikdârı misk almak istedim ve aldım İşte o esnâda rüyâdan uyandım Uyandığımda sağ elimde bir avuç misk duruyordu O miskin kokusu da her tarafı kaplamıştı Bu miskin kokusu hocam Şeyh Muhyiddîn-i Arabî hazretlerinin "rahmetullahi aleyh" bana hediye ettiği hırka-i şerîfe sirâyet etti ” buyurdu Sadreddîn-i Konevî hazretleri vefât ettiklerinde kefenine bu miskten konulmuştur (Huzur Pınarı Mail Grubu)
__________________ KANIMIN VE SOYUMUN YATAĞI MARAŞ'A ÖZ BE ÖZ TÜRKOĞLU TÜRK OLAN TÜRKOĞLU'UNDAN GİRİYORUM ![]() ![]() ![]() Necip Fazıl KISAKÜREK ![]() |
| |
| | #2 |
| Öylesine Uğradım ![]() Üyelik tarihi: 18-10-08
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Teşekkür Ederiz |
| |
| | #3 |
| Daimi Üye ![]() | RABBİM böyle güzel rüyaları bizede nasip eder inşALLAH Paylaşım için ALLAH razı olsun ![]() |
| |
| | #4 |
| Moderator ![]() | emeğine sağlık |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| bereketli, ruya |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |