muhteva forum

BİleŞİkler

Fen Bil. ve Tek. Yazılı Soruları icinde BİleŞİkler konusu , Bileşikler ve Özellikleri: İki ya da daha fazla elementin belirli oranlarda ve kimyasal tepkimeler ( değişmeler ) sonucu kendi özelliklerini kaybederek oluşturdukları saf maddelere bileşik denir Bileşiklerin Özellikleri: 1) Kendini …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Branş Dersleri ve Genel Eğitim > Fen Bil. ve Teknoloji > Fen Bil. ve Tek. Yazılı Soruları

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

BİleŞİkler

Fen Bil. ve Tek. Yazılı Soruları icinde BİleŞİkler konusu , Bileşikler ve Özellikleri: İki ya da daha fazla elementin belirli oranlarda ve kimyasal tepkimeler ( değişmeler ) sonucu kendi özelliklerini kaybederek oluşturdukları saf maddelere bileşik denir Bileşiklerin Özellikleri: 1) Kendini …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18.11.08   #1
O Artık Bizden

yusuf2345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 380 yusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond repute
yusuf2345 - AİM üzeri Mesaj gönder yusuf2345 - YAHOO üzeri Mesaj gönder yusuf2345 isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Lightbulb
Bileşikler ve Özellikleri: İki ya da daha fazla elementin belirli oranlarda ve kimyasal tepkimeler ( değişmeler ) sonucu kendi özelliklerini kaybederek oluşturdukları saf maddelere bileşik denir

Bileşiklerin Özellikleri:

1) Kendini oluşturan elementlerin özelliklerini göstermezler

2) Kimyasal tepkimelerle oluşur ve kimyasal yollarla (ısı ve elektrik enerjisi ) ayrılırlar

3) Bileşiği oluşturan elementler belirli oranlarda birleşirler

4) Bileşikler oluşurken enerji alışverişi olur

5) Bileşiklerin belirli erime, kaynama, donma ve yoğunlaşma sıcaklıkları vardır

6) Bileşiklerin öz kütleleri sabittir

7) Bileşikler formüllerle gösterilirler

8) Bileşikler en az iki farklı elementten yani atomdan oluşurlar

9) Bileşikler saf ve homojen maddelerdir

10) Bileşiklerin en küçük yapı birimleri moleküllerdir

DUBLET KURALI

Kararsız atomların He soy gazına benzemek yani birinci kabuğunda 2 bulundurmak için elektron alma, verme ya da ortaklaşa kullanmalarına dublete ulaşma, bu kurala da dublet kuralı denir

DUBLET KURALI

Kararsız atomların He dışındaki soy gazlara benzemek yani değerlik kabuklarında 8 bulundurmak için elektron alma, verme ya da ortaklaşa kullanmalarına oktede ulaşma, bu kurala da oktet kuralı denir
yusuf2345 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Tags
bilesikler

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:02 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler