Dini Sohbetler-Yazılar icinde Bilmez misin ölüm ahiret yoludur! konusu , “Bilmez misin ölüm ahiret yoludur!” Bilmez misin ölüm ahiret yoludur! Hazreti Ebu Derdâ şöyle rivayet eder: Hz. Süleyman oğlu vefat ettiğinde insanlık icabı buna çok üzüldü. Bunun üzerine iki melek ...
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
| | #1 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-03-08 Nerden: KAHRAMANMARAŞ
Tecrübe Puanı: 4856 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | “Bilmez misin ölüm ahiret yoludur!” Bilmez misin ölüm ahiret yoludur! Hazreti Ebu Derdâ şöyle rivayet eder: Hz. Süleyman oğlu vefat ettiğinde insanlık icabı buna çok üzüldü. Bunun üzerine iki melek kendisine geldi. Onun huzurunda iki davalı gibi diz çöktüler. Biri dedi ki: ‘Ben tohum ektim. Biçilecek duruma geldiği zaman bu adam yanından geçti; ekinimi mahvetti.’ Hz. Süleyman diğerine ‘Sen ne diyorsun?’ diye sordu. Dedi ki: ‘Ben yolda yürüyordum. Birden önüme tarla çıktı. Sağa sola baktım yol yoktu; baktım ki yol ekinin içinden geçiyor.’ Hz. Süleyman tarla sahibine ‘Neden yola ektin? Bilmez misin halk için yol gereklidir?’ dedi. Bunun üzerine tarla sahibi ‘Sen çocuğun için neden üzülüyorsun? Bilmez misin ölüm ahiret yoludur!’ dedi. O günden itibaren çocuğu için üzülmedi, sabretti. Hz. İbni Abbas’a bir kız çocuğunun ölüm haberi getirildiğinde, İnna lillâhî ve innâ ileyhi râciûn ayetini okudu ve şöyle dedi: O bir avretti; onu örttü! Bir nafaka idi; onu tekeffül etti. Bir ecirdi; onu gönderdi’. Sonra iki rek’at namaz kıldı ve şöyle dedi: Biz ’ın emrini yaptık. Çünkü şöyle buyurmaktadır: “Sabır ve namazla ( ’tan) yardım isteyin.“ (Bakara/45)Hazreti Ali ‘Size Kur’an’daki en fazla ümit veren ayeti haber vereyim mi?’ dediğinde, dinleyenler ‘Evet!’ dediler, o da şu ayeti okudu: “Başınıza gelen her musibet kendi ellerinizin yaptığı (işler) yüzündendir. ( yaptıklarınızın) birçoğunu da affeder.“ (Şûra/30)Bu bakımdan dünyadaki musibetler işlenen günahlar yüzünden meydana gelirler. Öyleyse ü teâlâ dünyada kulunu cezalandırdığı zaman ikinci bir defa onu azaba dûçar etmez. Dünyada onu affettiği takdirde kıyamette onu cezalandırmaz.Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: “ katında, hilim ile karşılanan öfkeden ve sabırla karşılanan musibetten daha sevimli hiçbir şey yoktur! katında, yolunda dökülen bir damla kan veya gecenin karanlığında ’tan başkasının görmediği ve secde halinde olduğu halde akıtılan bir damla gözyaşından daha sevimli bir şey yoktur. katında, farz namaza veya sıla-yı rahme doğru atılan bir adımdan daha sevimli iki adım atılmamıştır.”Hikmetler Mehmet Oruç
__________________ KANIMIN VE SOYUMUN YATAĞI MARAŞ'A ÖZ BE ÖZ TÜRKOĞLU TÜRK OLAN TÜRKOĞLU'UNDAN GİRİYORUM... Necip Fazıl KISAKÜREK ![]() |
| | |
| | #2 |
| O Artık Başkonuk ![]() Üyelik tarihi: 13-11-07
Tecrübe Puanı: 1341 ![]() | razi olsun.Cuman mübarek olsun gercekten belaya sabir etmek herseyden güzeldir.. sabir edenlerden eylesin..Bazen aysel bacim öyle belalar geliyorki ard arda keske onlara sabir edebilsem..Asil ´´in rizasi o belalara sabir etmektir..Bir basarabilsek basarabilsem....Rabbi m sevdigi kuluna verirmis tam bela ve musubeti Rabbin´´e günahlari icin tövbe etmesi veya ´´a daha cok icten yalvarip yakarmasi icin.... |
| | |
| | #3 |
Tecrübe Puanı: 4856 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ecmain kardeşim, seninde cuman mübarek olsun...Hepimizde nefis, şeytan var ve sabır göstermemize tahammülleride yok...İnşa ikisini yenerde sabır edenlerden oluruz...Bu dünya imtihan yeri, değişik şekillerde imtihan ediliyoruz, bela ve musibetler bizlerede farklı farklı geliyor, seninki bana benimki başkasına uymuyor...İnşa sabır gösterenlerden oluruz...Vesselam!...
__________________ KANIMIN VE SOYUMUN YATAĞI MARAŞ'A ÖZ BE ÖZ TÜRKOĞLU TÜRK OLAN TÜRKOĞLU'UNDAN GİRİYORUM... Necip Fazıl KISAKÜREK ![]() |
| | |
| | #4 | |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 13-10-08 Nerden: istanbul
Tecrübe Puanı: 3259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
razı olsun bacım emeğinin karşılığını kat kat versin | |
| | |
| | #5 |
Tecrübe Puanı: 4856 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Amin bacım, cümlemize...Vesselam! ...
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| ahiret, bilmez, misin, olum, yoludur |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
| |