muhteva forum

Bir Şehidin İlk ve Son Mektubu....

Matbu' icinde Bir Şehidin İlk ve Son Mektubu.... konusu , Şehadetini kabul eder inşAllah Bu yazdıklarım Ali'nin o diyarlara gittikten sonra ailesine yazdığı ilk ve son mektuptur Hamd Alemlerin Rabbi,Rahman,Rahim,He sap verceğimiz günün sahibi,yaratıcımız,Me vlamız,Kanun koyan tek ilahımız 'a mahsustur …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Türkçe Dersi > Edebiyat-Sanat-Kitap > Matbu'

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Bir Şehidin İlk ve Son Mektubu....

Matbu' icinde Bir Şehidin İlk ve Son Mektubu.... konusu , Şehadetini kabul eder inşAllah Bu yazdıklarım Ali'nin o diyarlara gittikten sonra ailesine yazdığı ilk ve son mektuptur Hamd Alemlerin Rabbi,Rahman,Rahim,He sap verceğimiz günün sahibi,yaratıcımız,Me vlamız,Kanun koyan tek ilahımız 'a mahsustur …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18.07.08   #1
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 837 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
Wink
Şehadetini kabul eder inşAllah

Bu yazdıklarım Ali'nin o diyarlara gittikten sonra ailesine yazdığı ilk ve son mektuptur

Hamd Alemlerin Rabbi,Rahman,Rahim,He sap verceğimiz günün sahibi,yaratıcımız,Me vlamız,Kanun koyan tek ilahımız 'a mahsustur
Salat ve Selam Onun Şanlı Resulü,rahmet ve kılıç peygamberi,bizim için tek ve en güzel örnek Hz Muhammed (sav)'e,ailesine,on un gökteki yıldızlar gibi ashabına,kıyamete kadar onun yolunu sürdüren ve sürdürmek isteyen mü'minlere olsun

De ki:Eğer babalarınız,oğulların ız,kardeşleriniz,eşle riniz,hısım akrabanız,kazandığını z mallar,kesada uğramasından korktuğunuz ticaret,hoşlandığınız meskenler,size 'tan,Resulundan ve yolunda cihat etmekten daha sevgili ise,artık emrini getirinceye kadar bekleyin fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez
TEVBE 24
Ailem'e
Rabbime hamd ediyorum ki sizin gibi bir ailem varHer mücahid de sizin gibi bir aile ister,bundan eminimSizlere buraya gelme meselesini açtığım günden,yola çıktığım güne kadar gördüğüm samimiyet çok güzeldi Ve son güne kadar her birinizde ayrı bir güzellik gördümRabbim sizlerden razı olsunve duam şudur ki "Rabbim hepinizi cennetin en güzel yerine alsın"
Rabbim şahiddir ki hepinizi çok seviyorumHepinizin bende ayrı bir yeri varAncak,ALLAH yolunda bir cihad vALLAHi daha sevimli,ve yine rabbim şahiddir ki başka bir iş için olsa idi sizi asla bırakmazdımÇünki gerçekten sizlerden ayrı olmak çok zor benim için Siz beni tanıyorsunuz Aramızdaki sevgiyide biliyorsunuz Ne dünyaya küstüm nede size Ama hergün katledilen Müslümanları gördükçe, acımasızca öldürülen masum bebekleri gördükçe, kirletilen ırzlar, işkence görenler vb yani bütün bunları gördükçe ve bunların hesabını 'a nasıl vereceğimi düşündükçe bu beldelere gelmeyi kendime zorunlu gördüm Ve bu amellerle rabbimizin hesabımızı kolaylaştırmasını diliyorum
Bundan önce sizlere ceza evinden mektup yazıyordum ve gönderdiğim mektuplarda hep şuna dikkat çekmek istedim Diyordumya " Bunlar sıkıntı değil Ümmet bu haldeyken biz bir sıkıntı çekmiyoruz Başımıza daha büyük olaylar gelebilir" diye İşte sizleri bu güne hazırlamak istiyordum Ben sizden ayrılmaya kendimi hazırlamıştım Zor olmasına rağmen hiçbir sıkıntı olmadı hamdolsun inşaALLAH sizdede sıkıntı olmamıştır Sürekli şunu hatırlayın varsada bir sıkıntı kalmaz inşaalah Bu içindir
Ama tekrar söylüyorumki; biz daha birşey görmedik, bedel ödemedik, sıkıntı çekmedik Ne sahabenin çektiğini, ne islam davasını omuzlayanların gördüğünü gördük Bu dava bu günlere kolay gelmedi Ve kolayda yürümeyecek Bizler Rabbimizin rızasını kazanmak istiyorsak bu davayı omuzlamalıyız bu davayı omuzlayacaksak da sıkıntılara katlanmak zorundayız
Rabbime hamdolsun, belki haketmediğim halde bana cihadı nasip etti Ki Resulünün " yolunda bir yola çıkışın dünya ve içindeki herşeyden daha hayırlıdır" hadisini düşününce bu gerçekten Rabbimin bize olan rahmetidir
Aslında biz birşey yapmış değilizÇünkü ne geride bıraktığımız, nede canımız bizim elimizde değil Bunlar 'ın bize verdikleri biz ise bunları yolunda harcayıp Şehit olacaksak ve cenneti kazanacaksak bu Rabbimizin bize merhametidir, rahmetidir İnanın başka birşey değildir
Ve son olarak sizden istediğim,
Yeğenlerimin her birini Cihad'a hazırlayın
Bana da samimiyetle dua etmeyi unutmayın,
Herkese çok selam söyleyin
'a emanet olun
Önce şehadet mektubun da
Sonra cennette buluşmak duasıyla
selamünaleyküm

Kardeşiniz
Ebu Katade(Ali)
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19.07.08   #2
Moderator

jeylin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 873 jeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond repute
jeylin - AİM üzeri Mesaj gönder
aleyküm selam razı olsun ayselcim
jeylin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19.07.08   #3
Moderator

efşan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 543 efşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond repute
Ellerine sağlık ablacım
efşan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12.08.08   #4
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 837 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
razı oolsun bacılarım, görmemişim cevaplarınızı, yorumlar için teşekkürlerVesselam!
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Tags
mektubu...., sehidin

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:47 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler