muhteva forum

Cezaevinden Çıktı Üniversiteye Koştu

Başarı Hikayeleri icinde Cezaevinden Çıktı Üniversiteye Koştu konusu , Hırsızlıktan 15 yaşında hapse girdi Hapiste üniversiteyi kazandı Aftan yararlanıp 22 yaşında serbest kaldı Şimdi okulun açılacağı günü bekliyor Hırsızlık ve cinayet suçları nedeniyle 15 yaşında cezaevine giren H Y, …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Türkçe Dersi > Edebiyat-Sanat-Kitap > Konulu Hikayeler > Başarı Hikayeleri

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Cezaevinden Çıktı Üniversiteye Koştu

Başarı Hikayeleri icinde Cezaevinden Çıktı Üniversiteye Koştu konusu , Hırsızlıktan 15 yaşında hapse girdi Hapiste üniversiteyi kazandı Aftan yararlanıp 22 yaşında serbest kaldı Şimdi okulun açılacağı günü bekliyor Hırsızlık ve cinayet suçları nedeniyle 15 yaşında cezaevine giren H Y, …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20.05.07   #1
ser@nc@m

şaad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 541 şaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond reputeşaad has a reputation beyond repute

Hırsızlıktan 15 yaşında hapse girdi Hapiste üniversiteyi kazandı
Aftan yararlanıp 22 yaşında serbest kaldı Şimdi okulun açılacağı günü bekliyor

Hırsızlık ve cinayet suçları nedeniyle 15 yaşında cezaevine giren
HY, 65 yıl sonra özgürlüğe merhaba dedi O şimdi tatilden sonra başlayacağı üniversitenin heyecanıyla yaşıyor

HY örnek bir mahkumdu 15 yaşında girdiği cezaevinde yaşamın diğer yüzüne yüz vermeyip bir gün nasıl olsa özgürlüğüne kavuşacağını düşünerek ders kitaplarını istedi ailesinden Sabahlara kadar ders çalıştı, her sabah okula gidermiş gibi kalktı yatağından, kendi kendine program yapıp ders saatleri, teneffüs araları ayarladı

ÖRNEK BİR MAHKUMDU

33 yaşında tahliye olacağını hesaplayarak kafasına koyduğunu aynen uyguladı Önce tek tek verdi lise 1, 2 ve 3 ün derslerini Sonra sıra üniversite sınavına geldi Cezaevi Müdürü başta olmak üzere Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi yetkilileri ile görüştü, yazıştı Bakanlıkta bu işlere bakan Tülay Ablası çok ilgilendi HY
ile Üniversite sınavlarına girdi Büyük şehirlerimizden bir üniversitenin bilgisayar programcılığı bölümünü kazandı Kayıt yaptırıp, kaydını dondurduÜstelik artık heyecanı başkaydı Af çıkıyordu ve o çıkacağı günü iple çekiyordu

Sonunda yasa çıktı, demir parmaklıklı kapı açıldı ve o çıkar çıkmaz,
yıllarca gözyaşı döken anacağına sarıldıktan sonra soluğu üniversitenin kapısında aldı

Bir süre hiç konuşmadan binayı seyredip, tabelayı inceledikten sonraBaşardım dedi HY ve konuşmaya başladı: Çok mutluyum Artık üniversite öğrencisiyim Rüya gibi Başaracağımı biliyordumArkadaşlar ım olacak Aileme, ülkeme borcum var Mahkum arkadaşlarıma yapmam gereken ödevlerim var Kendim için değil, toplum için, ailem için birşeyler yapmalıyım

HY sonra belediye başkanına gitti Kısacık yaşam öyküsü Başkan ın gözlerini yaşarttı Tatil olmasına rağmen hemen ilgilileri aradı ve HY için burs çıkarttı Yetinmedi Başkan ve ona bir de iş sağladı

Bu yaşanmış bir olaydır

Hediyeleşmek sünnettirHaydi hediyeleşmeye
Tiyatro efekti arayanlar buradan buyursun

Aklın yolunda giderken gönlünüzün koluna girin
şaad isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 14.08.08   #2
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 850 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
Azmin elinden hiç birşey kurtulmuyor; bende yıllar önce buna benzer Van'da üniversite kazanan mahkumları okumuştum gazetedeVesselam!
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 14.08.08   #3
Moderator

jeylin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 873 jeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond reputejeylin has a reputation beyond repute
jeylin - AİM üzeri Mesaj gönder
helal olsun böyle insanlara bu vatanın ihtiyacı var
emeğinize sağlık hocam
jeylin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:23 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler