muhteva forum

Çözünürlük -sicaklikla Genleşme - Esneklik - Iletkenlik

Fen Bilgisi Konu Anlatımı icinde Çözünürlük -sicaklikla Genleşme - Esneklik - Iletkenlik konusu , MADDENİN ORTAK VE AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ ÇÖZÜNÜRLÜK Doymuş çözeltideki 100 gram suda çözünmüş olan madde miktarı, o maddenin o sıcaklıktaki çözünürlüğüdür Çözünürlük, çözücünün cinsine, çözünenin cinsine, sıcaklık, basınç ve ortak …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Branş Dersleri ve Genel Eğitim > Fen Bil. ve Teknoloji > Fen Bilgisi Konu Anlatımı

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Çözünürlük -sicaklikla Genleşme - Esneklik - Iletkenlik

Fen Bilgisi Konu Anlatımı icinde Çözünürlük -sicaklikla Genleşme - Esneklik - Iletkenlik konusu , MADDENİN ORTAK VE AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ ÇÖZÜNÜRLÜK Doymuş çözeltideki 100 gram suda çözünmüş olan madde miktarı, o maddenin o sıcaklıktaki çözünürlüğüdür Çözünürlük, çözücünün cinsine, çözünenin cinsine, sıcaklık, basınç ve ortak …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06.06.08   #1
I. S.upport L.ove A.nd M.aking peace

RisilacNamyelus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 664 RisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond reputeRisilacNamyelus has a reputation beyond repute
RisilacNamyelus - MSN üzeri Mesaj gönder
MADDENİN ORTAK VE AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ

ÇÖZÜNÜRLÜK

Doymuş çözeltideki 100 gram suda çözünmüş olan madde miktarı, o maddenin o sıcaklıktaki çözünürlüğüdür
Çözünürlük, çözücünün cinsine, çözünenin cinsine, sıcaklık, basınç ve ortak iyonun varlığına bağlıdır

Sıcaklığın değiştirilmesi maddelerin çözünürlüğünü değiştirir Genellikle sıcaklığın artırılması ile katılarda çözünürlük artarken gazlarda azalır

SICAKLIKLA GENLEŞME

Genleşme, ısıtılan cisimlerin, boyunda, yüzeyinde veya hacmindeki değişmedir
Yandaki resimde sıcak su içerisindeki hava genleştiğinden balon şişerken, soğuk sudaki balonda değişiklik olmamaktadır

Genleşme katı ve sıvılar için ayırt edici bir özelliktir Her katı ve sıvının farklı bir genleşme katsayısı vardır

Aynı şartlarda eşit hacimdeki iki gaz örneği özdeş ısıtıcılarda aynı sürede ısıtıldıklarında hacimleri eşit miktarda artar Bütün gazların genleşme katsayısı aynıdır

ESNEKLİK

Esneklik yalnız katılar için ayırt edici bir özelliktir

Sıvı ve gaz maddelerin esneme özellikleri yoktur

İLETKENLİK
Üzerinden geçen elektrik akımına karşı maddelerin gösterdiği kolaylık iletkenliktir

Bir madde elektrik akımına karşı ne kadar az direnç gösterirse o kadar iyi iletkendir

Maddelerdeki elektrik akımı iletkenliği elektronların hareketi ve iyonların hareketi ile ilgilidir

Elementlerden metaller elektrik akımını iletir, ametaller iletmez
İyonik bağlı katı kristaller elektrik akımını iletmezler Bunlar sıvı hâlde ve sulu çözelti hâlinde elektrik akımını iletirler
RisilacNamyelus isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:27 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler