|
|
#1 |
|
Sadık Üye
![]() Üyelik tarihi: 03-06-07
Konuları: 165
Tecrübe Puanı: 94
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iki gözünü de kapamışsın.aydın gün nerede?diyorsun.halbu ki günü aydınlatan güneş gözüne düşüyor ,sana ;aç kapıyı diyor.ben buradayım.
-bir an derviş ol.dervişlik hırkasına bürün de gönülleri diri olan velileri gör.o zaman üstündeki atlas elbiseleri atarsın.bizimle beraber hırka giyersin. --bana öteler hangi taraftadır diye sordular.öteler canı getirdikleri,canların bulunduğu yerdedir dedim. öteler,bedenimiz,her gece uykuya dalınca ruhların gittiği taraftır.sabah olunca ruhlar yine o taraftan gelir.bizi uyandırır. ölüm-ölüm-ölüm-ölüm buraya yol bulup gelemez.asıl ölüm buradan ayrı düşmektir. ey insan sen çok talihlisin. seni çok seviyor.başkalarına vermediğini sana vermiş.---dostum,şeker mi daha iyidir?yoksa şekeri yapan mı?ay mı güzeldir?ayı yaratan mı? ey aşık,sana bu isteği vereni düşün;eseri yaradanı gör.neden yaratan ‘a değil de esere gönül veriyorsun. renkten renge giren aşıkı görmediysen,ona gönül verip ağlayan,inleyen aşığın yüzünün rengine bak. dünya binlerce yıldan beri insanlara birbirinden miras kalmıştır. --yalnız kaldığın için üzülme ,şu kadarını bil ki,dünyada hiçkimse kimsesiz kalmaz.birisi ile uyuşamazsın.anlaşamaz sın,onun yerine bir başkasını karşına çıkarır.hakk’ın sevgili kuluna hitabı ;senin mezarında en yakın arkadaşın be kötü duygulardan kurtulmuş olanlara bak.onlar yücelere koşmadalar.günahlarla kirlenenlere ,dibe çöken tortulara bakma. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| divan-i, kebir'den... |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|