muhteva forum

-

-

Geri git   muhteva forum > İslam Dini ve Kaynakları > Tasavvuf > Mesnevi Şerif

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumlar Okundu

DİVAN-I KEBİR'DEN...
Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25.07.08   #1
Sadık Üye

harflerin ruhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konuları: 165
Tecrübe Puanı: 94 harflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond repute
Wink DİVAN-I KEBİR'DEN...

iki gözünü de kapamışsın.aydın gün nerede?diyorsun.halbu ki günü aydınlatan güneş gözüne düşüyor ,sana ;aç kapıyı diyor.ben buradayım.

-bir an derviş ol.dervişlik hırkasına bürün de gönülleri diri olan velileri gör.o zaman üstündeki atlas elbiseleri atarsın.bizimle beraber hırka giyersin.

--bana öteler hangi taraftadır diye sordular.öteler canı getirdikleri,canların bulunduğu yerdedir dedim.

öteler,bedenimiz,her gece uykuya dalınca ruhların gittiği taraftır.sabah olunca ruhlar yine o taraftan gelir.bizi uyandırır.

ölüm-ölüm-ölüm-ölüm buraya yol bulup gelemez.asıl ölüm buradan ayrı düşmektir.

ey insan sen çok talihlisin. seni çok seviyor.başkalarına vermediğini sana vermiş.

---dostum,şeker mi daha iyidir?yoksa şekeri yapan mı?ay mı güzeldir?ayı yaratan mı?

ey aşık,sana bu isteği vereni düşün;eseri yaradanı gör.neden yaratan ‘a değil de esere gönül veriyorsun.

renkten renge giren aşıkı görmediysen,ona gönül verip ağlayan,inleyen aşığın yüzünün rengine bak.

dünya binlerce yıldan beri insanlara birbirinden miras kalmıştır.

--yalnız kaldığın için üzülme ,şu kadarını bil ki,dünyada hiçkimse kimsesiz kalmaz.birisi ile uyuşamazsın.anlaşamaz sın,onun yerine bir başkasını karşına çıkarır.

hakk’ın sevgili kuluna hitabı ;senin mezarında en yakın arkadaşın be
kötü duygulardan kurtulmuş olanlara bak.onlar yücelere koşmadalar.günahlarla kirlenenlere ,dibe çöken tortulara bakma.

harflerin ruhu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks

Tags
divan-i, kebir'den...

Seçenekler
Stil