muhteva forum

DÖRT MUM'UN HİKAYESİ

Yürek Isıtan Hikayeler icinde DÖRT MUM'UN HİKAYESİ konusu , DÖRT MUM Bir odada dört mum sessizce yanıyordu O kadar derin bir sessizlik hüküm sürüyordu ki odada, aralarındaki fısıltı şeklindeki konuşmalar bile rahatlıkla işitiliyordu Birinci mum " Ben Barış'ım!" dedi …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Türkçe Dersi > Edebiyat-Sanat-Kitap > Konulu Hikayeler > Yürek Isıtan Hikayeler

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

DÖRT MUM'UN HİKAYESİ

Yürek Isıtan Hikayeler icinde DÖRT MUM'UN HİKAYESİ konusu , DÖRT MUM Bir odada dört mum sessizce yanıyordu O kadar derin bir sessizlik hüküm sürüyordu ki odada, aralarındaki fısıltı şeklindeki konuşmalar bile rahatlıkla işitiliyordu Birinci mum " Ben Barış'ım!" dedi …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13.09.08   #1
Moderator

ravza gülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 658 ravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond reputeravza gülü has a reputation beyond repute

DÖRT MUM

Bir odada dört mum sessizce yanıyordu O kadar derin bir sessizlik hüküm sürüyordu ki odada, aralarındaki fısıltı şeklindeki konuşmalar bile rahatlıkla işitiliyordu

Birinci mum " Ben Barış'ım!" dedi Ancak kimse benim sürekli yanık kalıp, etrafıma ışık saçabilmeme yardımcı olmuyor Artık sönmek üzereyim Ve sessizce karanlığa gömülüverir

İkinci mum " Ben İman'ım!" der Ama artık gerekli olduğuma inanmıyorum Yanık kalmamın da bir kıymeti kalmadı, diye eklerken hafif bir esinti ışığını söndürüverir

Üçüncü mum " Ben SEVGİ'yim" ama etrafıma ışık verecek gücüm kalmadı İnsanlar beni hep kenara itiyorlar Kendilerine en yakın olanları bile sevmemeye başladılar der ve sessizce söner gider SEVGİ mumu

O sırada içeri aniden bir çocuk girer Üç mumun söndüğünü görünce sebebini sorar ve niçin sonuna kadar yanmadıklarına hayıflanarak ağlamaya başlar

Dördüncü mum, yumuşak ve yatıştırıcı sesi ile çocuğa ağlamamasını söyler "Korkma ben etrafıma ışık saçtığım sürece diğerleri yeniden yanarlar ve onlar da aydınlatmaya devam ederler Zira ben UMUD'um!" Gözleri parlaya çocuk umut mumunu alır ve diğerlerini SEVGİyle teker teker yakar

Umudumuzu hiçbir zaman kayetmeyelim, çünkü; umut gönlün ilâcıdır!
ravza gülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13.09.08   #2
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 850 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
razı olsunVesselam!
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Tags
dort, hikayesi, mum'un

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:49 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler