Abes icinde Dua Almaya Bakin konusu , Duâ almaya bakın! Vaktiyle bir ateşperest, oğlunu evlendirmektedir Düğün günü çok koyun ve inek kesilir Et kokuları mahalleyi sarar Ancak evin bitişiğinde, müslüman, dul bir kadın, dört yetimiyle yaşamaktadır Hepsi …
| |||||||
| | |
Abes icinde Dua Almaya Bakin konusu , Duâ almaya bakın! Vaktiyle bir ateşperest, oğlunu evlendirmektedir Düğün günü çok koyun ve inek kesilir Et kokuları mahalleyi sarar Ancak evin bitişiğinde, müslüman, dul bir kadın, dört yetimiyle yaşamaktadır Hepsi …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-02-08
Tecrübe Puanı: 543 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Duâ almaya bakın! Vaktiyle bir ateşperest, oğlunu evlendirmektedir Düğün günü çok koyun ve inek kesilir Et kokuları mahalleyi sarar Ancak evin bitişiğinde, müslüman, dul bir kadın, dört yetimiyle yaşamaktadır![]() Hepsi de günlerdir açtırlar ![]() Kadıncağız, düğün evinin kapısını çalıp, 'ateş' ister Ancak maksadı başkadır 'Belki yemek verirler' diye gitmiştir![]() Adam, kadının niyetini anlasa da, birşey vermez Kadıncağız, bir daha gidip 'ateş' ister Yine eli boş döner![]() Üçüncüde yine öyle ![]() Ama ne olur bilinmez, bu defa acır kadına Hallerini anlamak için dehlize iner ve dayar kulağını bitişik evin duvarına ve dinler![]() Yetimcik, annesine yalvarıyor: - Anneciğim, ne olur bir daha git Belki bu sefer birşey verirler![]() Kadın ağlamaklıdır: - Üç defa gittim yavrum! Artık utanıyorum ![]() Adam bunu duyar Kalbi sızlar Bir mükellef 'Sofra' hazırlatıp, gönderir evlerine Ve dehlize inip, dinler yine![]() Yetimlerin en küçüğü duâ ediyor: - Yâ Rabbî! O nasıl bize ikram ettiyse, sen de ona ikram et! Onu îmanla şereflendir! Ardından; - Âamiiiin! sesleri yükselir ![]() O anda, kalbi döner ateşperestin ![]() Ve 'Şehâdet'i getirip îmanla şereflenir ![]() Nitekim; Sadaka, belâyı önler Ama duâ, kaderi değiştirir!buyurmuştur büyüklerimiz ![]() |
| |
| | #2 |
| Moderator ![]() Üyelik tarihi: 15-03-08 Nerden: KAHRAMANMARAŞ
Tecrübe Puanı: 850 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | :p:p:p Bacım ellerine,yüreğine sağlık; Allah razı olsun paylaşımın için ![]() ![]() ![]() Güzel bir menkibe, dua almaya bakmak lazım ![]() ![]() Başkasının duası sanadaha çabuk tecelli edermiş ![]() ![]() Allah duası kabul olanlardan dua almaknasip etsin ![]() ![]() Vesselam!![]() ![]() ![]() ![]() |
| |
| | #3 |
| O Artık Bizden ![]() Üyelik tarihi: 27-02-08 Nerden: TRABZON
Tecrübe Puanı: 119 ![]() | Çok DoĞru Sadaka Belayi Önler GerÇekten Benİm EŞİmde 3 Kattan DÜŞtÜ O Kİloyla HİÇ Bİr Şey Olmadi Ben Hep VerdİĞİ Sadakalar Sebebtİr Dİyorum Bu DÜnya Fanİ Ne Verİrsen Elİnle O Gelİr Senİnle Derler![]() |
| |
| | #4 |
| Super Moderator ![]() Üyelik tarihi: 19-08-07
Tecrübe Puanı: 758 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |