muhteva forum

Ebru çeşitleri-battal Ebru

Genel Kültür ve Sanat icinde Ebru çeşitleri-battal Ebru konusu , BATTAL EBRULAR Battal ebru olarak adlandırılan bu ebru çeşidi aynı zamanda bütün ebru çeşitlerinin başlangıç bölümünü oluşturmaktadır Bu nedenle battal ebrunun en iyi netice alınarak yapılması diğer çeşitlerinde temelinin iyi …

Geri git   muhteva forum > İlköğretim Türkçe Dersi > Edebiyat-Sanat-Kitap > Genel Kültür ve Sanat

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Ebru çeşitleri-battal Ebru

Genel Kültür ve Sanat icinde Ebru çeşitleri-battal Ebru konusu , BATTAL EBRULAR Battal ebru olarak adlandırılan bu ebru çeşidi aynı zamanda bütün ebru çeşitlerinin başlangıç bölümünü oluşturmaktadır Bu nedenle battal ebrunun en iyi netice alınarak yapılması diğer çeşitlerinde temelinin iyi …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20.08.07   #1
onursal üye

Tecrübe Puanı: 0 AşkınSudaki izi is on a distinguished road
Wink
BATTAL EBRULAR

Battal ebru olarak adlandırılan bu ebru çeşidi aynı zamanda bütün ebru çeşitlerinin başlangıç bölümünü oluşturmaktadır Bu nedenle battal ebrunun en iyi netice alınarak yapılması diğer çeşitlerinde temelinin iyi atılmış olmasını ve sonuçta kaliteli ebrular üretmemizi sağlayacaktır Aşamaları ise;
1) Taban rengi olarak seçtiğiniz renk, kitrenin üzerinde boşluk kalmamasına çalışılacak şekilde bir fırça ya da kürdan yardımıyla serpilir Bunun için taban olarak seçeceğiniz rengin çok açılan ve fon oluşturacak renklerden seçilmesi ve ebru fırçası yardımıyla atılması daha uygundur 2) Taban boyasının üzerine taban rengine uygun olacak şekilde ikinci renk yine bir fırça ya da kürdan yardımıyla serpilir 3) Daha önce atılan iki kat boyanın kitre üzerindeki yoğunluğu artırdığına dikkat ederek hem alttaki boyaların akacak kadar sıkışmamasına hem de sonradan atılacak boyaların sıkışarak açılamayıp akmasına engel olacak şekilde diğer kat boyaların atılması ile battal ebru yapımı bitmiş olur
AşkınSudaki izi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Thread Tags
battal ebru battal ebru çeşitleri battal ebru yapımı ebru çeşitleri

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:01 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler