Eğitim Forumu

Geri git   Eğitim Forumu > İlköğretim Türkçe Dersi > Edebiyat-Sanat-Kitap > Genel Kültür ve Sanat

Kayıt ol Yardım Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

ebru hakkında mutlaka okuyun!!!

Genel Kültür ve Sanat icinde ebru hakkında mutlaka okuyun!!! konusu , Kültürümüzdeki ağırlığını uzunca bir aradan sonra yeniden yineleyen ve hakkettiği tahtına oturan nofigüratif resmin atasıdır Ebru. ebru hakkında mutlaka okuyun!!! Hayalin ve renklerin, ustanın gönlünden geçip ellerinden suya düşen damlaların ...

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.06.07   #1
onursal üye
Cool ebru hakkında mutlaka okuyun!!!

Kültürümüzdeki ağırlığını uzunca bir aradan sonra yeniden yineleyen ve hakkettiği tahtına oturan nofigüratif resmin atasıdır Ebru.
ebru hakkında mutlaka okuyun!!!
Hayalin ve renklerin, ustanın gönlünden geçip ellerinden suya düşen damlaların kağıt üzerinde yüzyıllara meydan okumasıdır Ebru.

Tüm renklerin dile gelip, yanyana, içiçe, üstüste bazen karışık ama hepsi ayrı ayrı ben buradayım diyerek su yüzüne aksedişidir Ebru.

İçten gelen bazen çığlığın, bazen dinginliğin, bazen kırgınlığın, sağnak sağnak gözyaşının, ama hep aşkın sudan çıkarılışıdır Ebru.

Ruh titreşimlerinin, renklerini bilinen ve bilinmeyen ama bilen tarafında ezelde heyecanlandıran seyridir Ebru.

Bize Yaradan'ın bir mermerde, madenlerde, taşların üzerinde, bir ağaç budağında, bir kelebek kanadında, gökyüzündeki bulut dalgalarında gösterdiği muhteşem ve kusursuz sanatın tekne başında taklitçisi olma ayrıcalığı veren güzellik ve özelliktir Ebru.

Önünde diz bükülen tekneden, izin verildiği kadar güzellik çıkarmaktır Ebru. Çünkü Ebru nazlıdır, nazindedir. Dokunsanız, titreseniz, üzerine üfleseniz bozulacaktır . Hata, unutkanlık, geri dönüş kabul etmez.

Anı yaşamaktır Ebru bir daha gelmemecesine akıp giden.

Suyun üzerindeki renk ve ahenk, nizam ve intizam suyun aşkla alevlenmesidir Ebru.

Tekneye hakim olabilmek, kadere, hüküm sahibine tabi olmayı başarabilmektir.

Can ile Canan arasındaki hadiseyi yaşamaktır Ebru.Tarz-ı Kadim'de geçmiş ustaların ağırlığını taşırsınız.

Bülbül yuvasında küçük, minik helezonlar sizi uzayın boşluğuna götürür.

Gelgit Ebrusunda zikriniz yükselir semalara

Hafif Ebruda, kuş olur kanatlanırsınız gökyüzüne.

Şal deseni Ebruda, tekne ile oynarsınız, hangi atın kuyruğundan çekilip alındığını bilmediğiniz tek bir kılla.

Hatip Ebrusundaysanız eğer, Mehmet Hatip Efendinin ruhuna bir fatiha göndermek gelir içinizden.

Çiçekli Ebruya dalmışsanız hele, hangi cennetin gülistanında dolaşsam diye iç geçirirsiniz özlemle.

Taraklı Ebruda tarağın metal dişlileri gel-git Ebruyu tararken en mükemmelini çıkarabilmek için sabrınızı zorlarsınız, çünkü nihayetinde AŞK ve SABIR dır EBRU..
AşkınSudaki izi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   yorumunuz bizim için önemlidir
Alt 13.06.07   #2
onursal üye
Cevap: ebru hakkında mutlaka okuyun!!!

ebru birde; gönülden tekneye düşen renklerin ve ebruzenin aşk yolculuğudur
AşkınSudaki izi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   yorumunuz bizim için önemlidir
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Tags
ebru, hakkinda, mutlaka, okuyun

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Grafik Doğrulaması
Resimin üzerinde gösterilecek Mesajı veriniz

Mesajınız:
Seçenekler

Seçenekler Arama
Stil

Aradığınız veya aradığınıza benzer konular>>>
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
GELENEKSEL EBRU SANALARI elvin38 Matematik Konu Anlatımları 0 07.05.09 18:28
Öğrenci kurulu yıllık çalışma programı @ksakal Sosyal Kulüpler 4 12.10.08 21:12
Ebru türleri cüneytkaya Genel Kültür ve Sanat 1 04.09.07 15:36
Ebru Sanatinin Tarihçesi Ve Yapimi @ksakal Genel Ders Anlatımları 0 15.06.07 09:53

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:41 .

Vbulletin 3.8.2 Gold
Copyright © 2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 RC2
Eğitim ve Ögretim adsense Yazılı Soruları