Anlama-Anlatım icinde EDEBİ SANATLAR konusu , EDEBİ SANATLAR Anlatıma güzellik ve çekicilik katmak amacıyla kullanılan sanatlardır Şiirlerin iyi anlaşılabilmesi için söz sanatlarının bilinmesi gerekir Benzetme Aralarında çeşitli yönlerden iki bulunan iki şeyden benzerlik bakımından güçsüz olanı, …
| |||||||
| | |
Anlama-Anlatım icinde EDEBİ SANATLAR konusu , EDEBİ SANATLAR Anlatıma güzellik ve çekicilik katmak amacıyla kullanılan sanatlardır Şiirlerin iyi anlaşılabilmesi için söz sanatlarının bilinmesi gerekir Benzetme Aralarında çeşitli yönlerden iki bulunan iki şeyden benzerlik bakımından güçsüz olanı, …
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 844 ![]() | EDEBİ SANATLAR Anlatıma güzellik ve çekicilik katmak amacıyla kullanılan sanatlardır Şiirlerin iyi anlaşılabilmesi için söz sanatlarının bilinmesi gerekir![]() Benzetme Aralarında çeşitli yönlerden iki bulunan iki şeyden benzerlik bakımından güçsüz olanı, nitelikçe daha üstün olana benzetmektir ![]() "Aslan gibi güçlü askerlerimiz var "Benzetilen Benzetme edatı Benzetme yönü Benzeyen Bu örnekte olduğu gibi benzetmenin dört unsuru vardır ![]() · Benzeyen : Benzetmenin temel unsurudur Yukarıdaki örnekte "askerler" benzeyendir Niteledikçe zayıf olandır![]() · Benzetilen : Benzetmenin diğer temel unsurudur, Yukarıdaki örnekte "asla" benzetilendir Nitelikçe güçlü olandır![]() · Benzetme yönü : Benzeyenle benzetilen arasındaki ilişkidir Yukarıdaki örnekte arslan ile askerler arasındaki "güçlülük" ilişkisi kurulmuş![]() · Benzetme edatı : Benzetmelerde kullanılan "kadar ve gibi" edatıdır ![]() Kişileştirme İnsan dışındaki varlıklara, insan özelliği vermeye denir ![]() Karnın yardım kazmayınan belinen Yüzün yırttım tırnağınan elinen Yine beni karşıladı gülünen Benim sadık yarim topraktır ![]() Bu dörtlükte "toprak" kişileştirilmiştir ![]() "Dağlar uyuyor, günün luğunu atıyor " cümlesinde "dağlar" kişileştirilmiştir![]() Konuşturma İnsan dışındaki varlıkları konuşturma sanatıdır İntak olan yerde doğal olarak teşhis vardır![]() Çilek der ki vişneye git Tatlı ekşiliği sonsuz Başka bir ülkedir sanki Vişne benim en sevdiğim Bu dörtlükte "çilek" konuşturulmuştur ![]() Gurbet bile benden bıktı: "Düş yakamdan artık " dedi Bu cümlede de gurbet konuşturulmuştur![]() |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tags |
| şiirlerdeki edebi sanatlar |
| Tags |
| edebi, sanatlar |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |