muhteva forum

Fatiha Suresini hiç böyle düşündünüz mü?

Kur'an- Kerim icinde Fatiha Suresini hiç böyle düşündünüz mü? konusu , Denilir ki: Kalpten çıkan söz, kalbe girer ama dilden çıkan söz kulağı aşmaz Peygamber Efendimiz Buyurdular ki: ALLAHU Teala şöyle der: Namazı, kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım Kulum için …

Geri git   muhteva forum > İslam Dini ve Kaynakları > Kur'an- Kerim

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

Fatiha Suresini hiç böyle düşündünüz mü?

Kur'an- Kerim icinde Fatiha Suresini hiç böyle düşündünüz mü? konusu , Denilir ki: Kalpten çıkan söz, kalbe girer ama dilden çıkan söz kulağı aşmaz Peygamber Efendimiz Buyurdular ki: ALLAHU Teala şöyle der: Namazı, kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım Kulum için …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24.09.08   #1
αн∂-î мîѕαк

sonsuz_nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 618 sonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond repute

Denilir ki: Kalpten çıkan söz, kalbe girer ama dilden çıkan söz kulağı aşmaz

Peygamber Efendimiz Buyurdular ki:

ALLAHU Teala şöyle der: Namazı, kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım Kulum için istediği vardır

kul : Elhamdü lillâhi rabbil âlemîndediğinde

ALLAHU Teala: Kulum bana hamdetti(şükretti)der

kul: Errahmânirrahîm dediğinde

ALLAHU Teala: Kulum beni övdüder

kul: Mâliki yevmiddîn dediğinde

ALLAHU Teala: Kulum beni yüceltti der

kul: İyyâke nabüdü ve iyyâke nesteîn Dediğinde

ALLAHU Teala: Bu benim ve kulum arasındadır, Onun için ne isterse vardır der

kul: İhdinas sırâtal müstekîm Sırâtallezîne enamte aleyhim Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn

ALLAHU Teala: Bu kulum içindir, ona istediği vardır der

UNUTMAYIN: Namazda gafil olan kimse, ne söylediğini bilmeden ve anlamadan taklitle insan sesleri çıkaran papağana benzer!

Sonuçta hepimiz insanız ve hepimizin nefisleri var Huşu ile Namaz kılamasakta asla Rabbimizin Rahmetinden ve Merhametinden yüz çevirmemeliyiz

Çünkü Ondan başka gidecek kapımız yok!

Bakınız Beyazıd bu konuda ne yapmış:
Beyazıd ömrü boyunca ALLAHU Tealaya layıkı ile ibadet edebilmeyi, namazını layıkı ile kılabilmeyi arzu etmiş ve bu arzu ile belki güzel namaz kılarım diye sabaha kadar namaz kılmış, fakat kıldığı bütün namazları Rabbimize layık bulmuyormuş Nihayet ALLAHU Tealaya şöyle yalvarmış:

Ya Rabbi! Sana layık şekilde hiç namaz kılamadım Kıldığım bütün namazlar hep beyazıda yakışır şekilde oldu Beni ve ibadetlerimi kusurlarım ile kabul eyle

Yinede Huşu ile Namaz kılamıyorsak bu duayı bizlerde edebiliriz Sonuçta Rabbimizin Rahmeti ve Merhanmeti olmasa kıldığımız Namazlar, gözümüzün görme fonksiyonun şükrüne ve teşekkürüne bile yetmez!!!

UNUTMAYIN: Siz islamdan vazgeçmedikçe, islamda sizden vazgeçmez!!!
Alıntı

Konu @ksakal tarafından (25.09.08 Saat 00:27 ) değiştirilmiştir..
sonsuz_nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24.09.08   #2
Moderator

efşan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 543 efşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond repute
razı olsun ablacım ellerine sağlıkRabbim bütün namazlarımızı hakkıyla eda etmeyi nasip etsin inşa
Alt 24.09.08   #3
αн∂-î мîѕαк

Tecrübe Puanı: 618 sonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond reputesonsuz_nur has a reputation beyond repute
Amin inşAllah

Alt 24.09.08   #4
Sadık Üye

harflerin ruhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 422 harflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond reputeharflerin ruhu has a reputation beyond repute
Allah razı olsun sonsuz nur emeğine sağlık teşekkür ederim bu güzel paylaşım için
harflerin ruhu isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24.09.08   #5
αн∂-î мîѕαк

Okuduğun ve yorumun için ben teşekkür ederim

Alt 24.09.08   #6
Yeni Üye

Tecrübe Puanı: 28 belmam isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
ne kadar güzel
belmam isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 23.11.08   #7
O Artık Bizden

yusuf2345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 380 yusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond reputeyusuf2345 has a reputation beyond repute
yusuf2345 - AİM üzeri Mesaj gönder yusuf2345 - YAHOO üzeri Mesaj gönder yusuf2345 isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
sağolunnn
yusuf2345 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24.11.08   #8
Sadık Üye

ikraera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 372 ikraera isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
ikraera - MSN üzeri Mesaj gönder
razı ola böyle de düşünmeyi hatırlattığınız için
ikraera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25.11.08   #9
αн∂-î мîѕαк

Amin Ecmain inşAllah

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Tags
boyle, dusundunuz, fatiha, suresini

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:36 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler