muhteva forum

hz. süleyman ve karınca

Kur'an- Kerim icinde hz. süleyman ve karınca konusu , Bir gün Süleyman Peygamber (a s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar Karınca da, - "Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen …

Geri git   muhteva forum > İslam Dini ve Kaynakları > Kur'an- Kerim

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

hz. süleyman ve karınca

Kur'an- Kerim icinde hz. süleyman ve karınca konusu , Bir gün Süleyman Peygamber (a s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar Karınca da, - "Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen …

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26.04.08   #1
Üye

atakan-hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 18 atakan-hasan isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Cool
Bir gün Süleyman Peygamber (as) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar Karınca da,

- "Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (as) karıncayı bir şişeye koyar Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır Ondan sonra da bir yıl bekler

Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır Kendi kendine meraklanır

Acaba neden yemedi?

Bunun üzerine Hz Süleyman (as) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar

Karınca da, "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah(cc) verirdi Ben de O' na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim

Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek,diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi

Yüce Allah (cc) cümlemizi kul kapısına baktırmasın

Günümüzde hepimiz iktisat etmeye (ç)alışalım
atakan-hasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.04.08   #2
Moderator

efşan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 560 efşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond reputeefşan has a reputation beyond repute
AMİN
Çok güzel bir paylaşım ellerine sağlık
efşan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.04.08   #3
Moderator

AYSEL BAYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 851 AYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond reputeAYSEL BAYAR has a reputation beyond repute
Wink
:p:p:p Paylaşım için Allah razı olsun Hasan kardeşimSon cümleni

alkışlıyorum:p:p:p:p: p Ellerine, yüreğine sağlıkVesselam!
AYSEL BAYAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.04.08   #4
Daimi Üye

Damla-Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 270 Damla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond reputeDamla-Nur has a reputation beyond repute
Bazı insanlar rızkı verenin kendisi olduğunu sanıyorlar bu onlara ibret olsun Rızık sadece 'tan gelir
Damla-Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.04.08   #5
Sadık Üye

FullenAngel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 17 FullenAngel isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Alıntı:
Damla-Nur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazı insanlar rızkı verenin kendisi olduğunu sanıyorlar bu onlara ibret olsun Rızık sadece 'tan gelir
Cok haklısın sana Katılıyorum
FullenAngel isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:53 .

Vbulletin 3.7.2 Gold
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 RC8
Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme
Muhakeme.net Eğitimsiteleri, tüm eğitim siteleri, eğitim sitenizi ekleyin, ödev siteleri Popüler Siteler