Tiyatro-Skeç-Monolog ve Oratoryo icinde şiir dinletisi konusu , SEVDİKÇE... şiir dinletisi A: Varlığın ve yaşamın tadına, bilincine varıp, en belirgin sorumluluklardan en yüce özgürlüklere uçar insan,SEVDİKLÇE B: Sizler de, yaşamın tatına ve anlıma vararak, sorumlulukların sevgi sayesinde özgürlüklere ...
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
| | #1 |
| Birruh Biddem Nefdike Ya Aqsa Ya FİLİSTİN Üyelik tarihi: 18-02-07
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | şiir dinletisi SEVDİKÇE... şiir dinletisi A: Varlığın ve yaşamın tadına, bilincine varıp, en belirgin sorumluluklardan en yüce özgürlüklere uçar insan,SEVDİKLÇE B: Sizler de, yaşamın tatına ve anlıma vararak, sorumlulukların sevgi sayesinde özgürlüklere dönüşeceğine inanıp; umutlarınızla, sevgi dolu dileklerinizle buraya geldiniz. Ne güzel!... Merhaba diyoruz sizlere sevgili gönül dostları!...hoş geldiniz!... GÜLBESTE Gelin dostlar,gelin kardeşlerim Gelin oturalım yan yana, Gelin bağdaş kuralım şu sedire Anlaşalım,birleşelim, görüşelim. Gelin ey sizler,gelin diz dize,daha sıkı, Doyasıya görelim yüzlerimizi, Sevelim birbirimizi gönülden, Görünüşde savaştayız amma Aslında uzlaşmışız ezelden... Bahçeye çıkalım,açılmış gülleri görelim Güllerin en güzellerini derelim Etek etek dökelim sevginin önüne Sevelim sevilelim... Gel gül yüzü kardeşim,gel güzelim Birden yüz çevirme,bizi gönülden çıkarma Biz gönül hırsızı değiliz,emin insanlarız, Biz bu yokluk aleminde her zaman varız. Nefesimiz o gül bahçesinden Yüreğimiz,dostluk,kar deşlik. Aşk gibi pusuda sevgiliyi bekleriz. Aşka da o ilahi sevgiliye de kuluz biz Bu kullukta yüceyiz,bu kullukla yüceleriz. GÜL BAHÇESİNE GELİNİZ. Mevlana A:Neden sevgiye çağrı? B:Çükkü çevremize baktığımızda hep nefret,şiddet,ön yargı,insan hayatına saygısızlık, bencillik,mutsuzluk,u mutsuzluk... Haberleri dinliyoruz,gazeteleri okuyoruz.Hepsi bize savaşların,açlıkların ,ölümlerin,sömürülen ya da kurban edilen insanların dökümünü veriyor. İnsan onuruna ve insan haklarına saygısızlığın tablosunu çiziyorlar.Böylece insanı insan yapan yüce duyguların günden güne yok olmasına git gide alışıyor,şartlanıyoru z. |
| | |
| | #2 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | C:Ama umutsuz değiliz.İster bir mum alevi,isterse bir volkan... Mayamızda var olan sevgi duygusuna yürekten inanıyoruz! SEVGİSİZ KALMAK Sevgisiz kalmak Havasız,ışıksız,susuz kalmak gibidir! Sevgi sağlıktır Sevgi dostluktur Sevgi şiir Çölde kalanlara su Yorgun düşenlere uyku Umutsuzlara mutluluk Hastalara esenlik,'şifa' Ne değildir sevgi? Tüm güzellikler,iyilikler onda Sevgisiz kalmak Karanlıkta kalmak, Varlık ortasında yok olmak gibidir! Merhaba sevgi Merhaba dostluk Merhaba mutluluk Merhaba umut Merhaba şiir Ve merhaba dünya Mehmet SALİHUĞLU A: Ne değildir ki sevgi? İnsanın en güzel duygusudur o.İçimizde çicekler,güneşler açtıran gerçeğimizdir.Yaşadığ ımız,insan olduğumuzun bilincine varmaktır. X:Sevgi evrensel bir müzik gibidir.Kimi yürekte coşkulu bir orkestra olur.Kimi yürekte türküdür.Bu türküyle çarpar yürek...Belki de her şey bu türkü içindir... X:Sevgi dokunmaktır... Sevgi paylaşmaktır... İçten bir bakış,sıcak bir dokunuş tüm yalnızlıkları eritir sırasında... X:Kuşkusuz insan yüreğinin en büyük gerceğidir sevgi...Sevgi her şeydir dostlarım...Sevgi her şeydir... |
| | |
| | #3 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | C:Ama umutsuz değiliz.İster bir mum alevi,isterse bir volkan... Mayamızda var olan sevgi duygusuna yürekten inanıyoruz! SEVGİSİZ KALMAK Sevgisiz kalmak Havasız,ışıksız,susuz kalmak gibidir! Sevgi sağlıktır Sevgi dostluktur Sevgi şiir Çölde kalanlara su Yorgun düşenlere uyku Umutsuzlara mutluluk Hastalara esenlik,'şifa' Ne değildir sevgi? Tüm güzellikler,iyilikler onda Sevgisiz kalmak Karanlıkta kalmak, Varlık ortasında yok olmak gibidir! Merhaba sevgi Merhaba dostluk Merhaba mutluluk Merhaba umut Merhaba şiir Ve merhaba dünya A: Ne değildir ki sevgi? İnsanın en güzel duygusudur o.İçimizde çicekler,güneşler açtıran gerçeğimizdir.Yaşadığ ımız,insan olduğumuzun bilincine varmaktır. X:Sevgi evrensel bir müzik gibidir.Kimi yürekte coşkulu bir orkestra olur.Kimi yürekte türküdür.Bu türküyle çarpar yürek...Belki de her şey bu türkü içindir... X:Sevgi dokunmaktır... Sevgi paylaşmaktır... İçten bir bakış,sıcak bir dokunuş tüm yalnızlıkları eritir sırasında... X:Kuşkusuz insan yüreğinin en büyük gerceğidir sevgi...Sevgi her şeydir dostlarım...Sevgi her şeydir... |
| | |
| | #4 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | SEVGİ NEDİR? Sevgi sevgi dedikleri Bir hayal mi düş mü ola Kafdağının ötesinde Anka denir kuş mu ola Fakirlerin yoksulların Öksüz yetim ve dulların Cümle talihsiz kulların Bağrındaki taş mı ola Garibin alında yazı Taliğin işvesi nazı Kaderin çalmayan sazı Gözlerdeki yaşmı ola Sevgi sözlüklerin sözü Sevgi hayalin türküsü Çağın düşmanı korkusu Tanrım!Böyle iş mi ola. Attilla DAMAR X:"Duygusuzluğa yer yok" diye dursunlar...Duygulu insanlar var oldukça gül neslinin tükenmeyeceğine inananlardanız...Güll er ve gül kokuları hep olacak...Sevenler,sak ınanlar ve paylaşanlar da... MELODRAM Birinin bıçak vardı elinde Birinin beyaz bir gül İkiside duSokak çocukları halinde... Bıçaklısı bıçağını sapladı Çiceklisi çicieğini koklattı. Kayboldular meyhaneler içinde Kaldırımda gül ve bıçak Kardeş kardeş kaldılar... *** SEVMEK saçak altına sığınmış göçmen kuşun kar tanecikleri arasında düşen beyaz tüyünü de görebilmek işte sevmek |
| | |
| | #5 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | c:Işık ışık gönüle yansır sevgi...Sonsuza değin çoğalan aynalar gözlerimizdirÜ;sevmiz i saklayamadığımız,gizl eyemediğimiz gözlerimiz... Sevgi güzelleştirir insanı,mutlu kılar. Bu duyguyla arınmışsanız siz de bir başkasını mutlu edeceksiniz demektir.Mutlulukta sevgi gibidir. SÖYLE SEVDA İÇİNDE TÜRKÜMÜZÜ Söyle sevda içinde türkümüzü Aç bembeyaz bir yelken Neden herkez güzel olmaz Yaşamak bu kadar güzelken? İnsan dallarla,bulutlarla bir, Aynı mavilikten geçmiştir. İnsan nasıl ölebilir Yaşamak bu kadar güzelken?.. Fazıl Hüsnü DAĞLARCA A:Sevgi,çocuk gibi,saf temiz.SEvgi,çicek gibi,bırakmış kendimi hafif esen duygularla... Sevgi ağaç gibi,heybetli ve vakur yıllarca... SEVDİM Bir güvercin kuşudur ki yaşam,havalandıkça sevdim. Sarplara sardı,çıkmazlara girdi,dolaştıkça sevdim. Dikenlere bastım,sardı cılk yaralar bütüm gövdemi, Yara bendim, can benimdi,güzel acımı sevdim; Acemiydim,yol sokak bilmezdim,sakardım üstelik Kalemi gösterdiler,kağıtı gördüm,yazmayı sevdim. Toprak terledi,soğuktan yarılıp dökülürken kavaklar, Terleyen toprağı,eriyen karı,odun külünü sevdim, Masal dinlemedim,oyun oynadım Millet bahçesinde, Annem yanlızdı,babam hapisti,hapisteki babamı sevdim. Kalın bir örtü gibi inerken üzerimize ölüm kokusu, Bu dünyada kini değil,sevda paylaşanları sevdim. Özdemir İNCE A:Varsın karanlık olsun geceler...Yüreğimizin sesini dinlerseniz soğuk da sıcak da olsa yanınız,yöreniz,gökyü zünden yıldız yağar sanırsınız...Düşlerde gerçekler de bu yıldızlardadır.Bulup yakaladığınızda o yıldızı,sıkı sıkı tutun yüreğinizle...Sakının , yüceltin...Yaşamak belkide bu demektir. |
| | |
| | #6 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | B:Ve dile getirin sevginizi,aşkınızı... Yürekten sözlere,hareketlere, bakışlara dökülürse büyür,güzelleşir çünkü sevda,daha bir insanlaşır... SEVGİLERDE segileri yarınlara bıraktınız çekingen,tutuk,saygıl ı. bütün yakınlarınız sizi yanlız tanıdı. bitmeyen işler yüzünden (siz böyle olsun istemezdiniz) bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi kalbinizi dolduran duygular kalbinize kaldı. siz geniş zamanlar umuyordunuz çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. yılların telaşlarda bu kadar çabuk gerçeği aklınıza gelmezdi. gizli bahçenizde açan çicekler vardı, gecelerde ve yanlız. vermeye az buldunuz yakut vakit olmadı. Behçet NECATİGİL A:Bir mavi,bir sarı,bir ışık...renkleri paylaşmak ne güzel...bir yeşil,bir bulut,bir kanat... Ve paylaşmak doğayı... B:Bir ses,bir türkü ya da sesi suskunluğun...ne güzel şey,türküyü,suskunluğ u paylaşmak... C:Bİr bakış,küskün bir gülümseme belki...ne güzel gülümsemedeki acıyı paylaşmak... Bir destek,bir tutku belki bu geliş...güveni,güvens izliği paylaşmak... PAY TADI Gökyüzü dediğin bir dilim ekmek Bal sürdük üstüne Karanlığa çicek ekerek çıktık güneşe Bölüşmeyi bir öğrenebilmek Gök bizimdir yer de... İbrahim YILDIZ |
| | |
| | #7 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | SEVMEK YAKIŞIR Gönül kilidini koparma dostum İnsana,sevgiye koşmak yakışır Sevdiğin dağların da ardında olsa İnsana,yol bulup aşmak yakışır Sevmeden yaparsan olursun arsız Zaman akıp gider,kalırsın yarsız Üzülme, adına densede hırsız Bir gönül çaldırıp çalmak yakışır Saklama kalbinde duygularını Bir o sevda bölsün uykularını Çal sazını,söyle şarkıları İnsana sevilmek,sevmek yakışır Tarih bir yol bulup seni atsada Dert etme,bir pula seni satsada Ağlamak yüreğini ferahlatsa da İnsana gülmek,güldürmek yakışır Yaradan ne güzel bilmiş işini Kurda kuşa sevilmek,sevmek yakışır Yorulma,ara bul arkadaşını İnsana,sarılmak sarmak yakışır NASIL SEVMEM Büyüyorsa toraktan ruhuma ermek için Kan renkli can kokulu gülleri nasıl sevmem Uzanmış bekliyorsa bir şeyler vermek için Bin defa öpülesi elleri nasıl sevmem... Akıyorsa gönlüme sözleri seller gibi Büyülüyorsa beni bir ayet beller gibi Okşuyorsa ruhumu kadife eller gibi Ucundan bal damlayan dilleri nasıl sevmem Bir kaynaktan koparak akıyor akıyorsa Dışımı harap edip içimi yakıyorsa Ve giderken ardından humus bırakıyorsa Gönlümü açıp giden selleri nasıl sevmem... Geceler ayrı büyü sabahlar ayrı düşse Mutluluk halka halka zamanda bir öpüşse Sabrım umutlar yüklü bir yolculşuğa düşse Beni vuslata çeken yoları nasıl sevmem... |
| | |
| | #8 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | A:Yaşam çizgisinde ne zaman belireceğimiz,ne zaman doğup gelişeceğimiz sorulmamış bize...Ne zaman biteceğini de hiç birimiz bilmiyoruz.Birbirine eklenen su damlalarıyla "yaşam nehri"gürül gürül akıp gitmekte...Nehir,hep aynı nehir;değişense damlalar...Damlalarki adımlar gibi,ardı sıra birbirine bağlı;kopuk değil.Amaç hep daha büyüğe,daha iyiye,daha güzele ulaşmak.Denize ulaştırmaktır amacı,ırmağın,derenin ... YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR ŞEY VAR Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı,yoğunluğuna yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiceği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir,bir kuşa,bir çocuğa Yaşamak yeryüzüne onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladınmı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla,gövdenle,t utkunla gireceksin Ve uzandınmı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi,bir yaprak gibi,bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hemde tüm benliği seslerle,ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içne hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dolarcasına. Uzak ülkeler cekmeli senitanımadığın insanlar Bütün kitaplar okumak,bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın,namusluca ,bütün benliğinle Çünkü acılarda,sevinçler kadar olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadınmı büyük yaşayacaksın,ırmaklar a,göğe,bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey hayata sulunmuş armağandır bir armağandır Ve hayat,sulunmuş armağandır insana Ataol BEHRAMOĞLU |
| | |
| | #9 |
Tecrübe Puanı: 4207 ![]() | SEVGİLER İnsanlar hepinizi seviyorum! İçinizde dostlarım,kardeşlerim var. Ey şehir!Bütün hemşerilerim Bayramınız bayramım,kederiniz kederim. Yoksullar,hastalar,za vallılar Sizler için gözlerimdeki pınar. Ölüler!Özlemez olurmuyum dünyanızı. Aranıza karışmış annem var,babam var. Günler geçiyor diye bir yandan içim sızlar Hayat,hayat!seviyorum seni Yemyeşil çayırlarda bembeyaz gezen kızlar! Aranızda sevgilim var. Ziya Osman SABA A:Sevmek,herşeyi alabildiğine,ölesiye sevmek...Hem de karşılık beklemeden sevmek... Ateşin sonundda kalan kül, candan ayrılan ruh gibi sevmek...Sonuç olarak sevmek! Utanmadan,sıkılmadan ve söyleyebilmek bunu. TAHİR'LE ZÜHRE MESELESİ Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmakta Hatta sevda yüzünden ölmekte ayıp değil Bütün iş Tahir'le Zühre olabilmekte yani yürekte Mesela bir barikatta dövüşerek Mesela kuzey kutbunu keşfe giderken Mesela denerken damarlarında bir serumu ölmek ayıp olur mu? Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmakta hatta sevda yüzünden ölmekte ayıp değil Seversin dünyayı dolu dizgin ama o bunun farkında değildir ayrılmak istemezsin dünyadan ama o senden ayrılacak yani sen elmayı seviyorsun diye elmanında seni sevmesi şart mı Yani Tahir'i Zühre sevmeseydi artık Yahut hiç sevmeseydi Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden? Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmak da Hatta sevda yüzünden ölmekte ayıp değil Nazım Hikmek |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| siir dinletisi |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
| | |