Eğitim Forumu

Geri git   Eğitim Forumu > Kırık linkler-Konu tekrarları > Abes

Kayıt ol Yardım Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumlar Okundu

sinek kapan

Abes icinde sinek kapan konusu , Sinekkapan Bitkisi (Dionaea muscipula) "Venüs Sinek Kapanı" adıyla da anılan, ABD'nin güneydoğusundaki turbalıklarda yetişen böcekçil bitkidir. sinek kapan Sinekkapan'ın rozet biçiminde yayılmış 4 ile 8 yaprağı ve şemsiyemsi beyaz çiçeklerle ...

Anketimiz: en çok hangi rengi seversiniz?
kırmızı 0 0%
mor 0 0%
mavi 0 0%
yeşil 0 0%
bodo 0 0%
fıstık yeşili 0 0%
turuncu 0 0%
sarı 0 0%
pempe 0 0%
kahverengi 0 0%
siyah 0 0%
beyaz 0 0%
leylabi 0 0%
eflatun 0 0%
hepsi 1 100,00%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 1. Anket kapatılmıştır

Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.04.09   #1
Öylesine Uğradım

Tecrübe Puanı: 0
malik46 is on a distinguished road
sinek kapan

Sinekkapan Bitkisi (Dionaea muscipula) "Venüs Sinek Kapanı" adıyla da anılan, ABD'nin güneydoğusundaki turbalıklarda yetişen böcekçil bitkidir.
sinek kapan
Sinekkapan'ın rozet biçiminde yayılmış 4 ile 8 yaprağı ve şemsiyemsi beyaz çiçeklerle son bulan bir sapı vardır. Her yaprağın ayası uca doğru ip gibi uzar; bunun iki yanında bir menteşenin iki kanadı gibi bakışımlı ve yassı iki lop bulunur. Lopların kenarları kıllarla çevrilidir. Üst yüzlerinin ortasına doğru en küçük temasa bile duyarlı, üç sert kıl bulunur; bir böcek bunlara dokunur dokunmaz menteşemsi iki kanadı harekete geçerek üst üste gelir ve kenardaki kıllar birbirine girerek hayvanı içeriye hapseder. Yaprağın üzerinde bulunan çok sayıda küçük salgı bezi, proteolitik, asitli bir özsu salgılar ve bu sıvı, böceği öldürerek yumuşak kısımlarını eritir, bitki bu erime ürününü soğurur ve tuzak birkac gün sonra kurumaya baslar ve ölür o kapanın bitkiye zarar vermemesi icin kuruyan kapan kesilir.Her kapanın sadece bir kerelik ömrü vardır daha sonra kuruyan kapanın yerine yenisi gelmektedir.

Bitkinin üzerinde geliştiği turbalı toprakların azot eksikliğini gidermek üzere bu şekilde elde edilen azotlu besinleri kullandığı sanılmaktadır, ama bu kesin bir olgu değildir.
malik46 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08.04.09   #2
Super Moderator

OKTAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 6423
OKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond reputeOKTAR has a reputation beyond repute
Konu açmak istiyorsanız konu açınız , konu içinde anket açmayınız. Birbirinden alakasız konuları aynı kategori de derlemeyiniz lütfen. Ve kendi açtığınız konuya yine kendinize abi çok güzel olmuş gibi anlamsız bir ek cevap eklemeyiniz. Açtığınız 2 konu da abes olarak kilitliyorum. Lütfen daha dikkatli paylaşımlarda bulununuz.

BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!!
OKTAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Yeni Konu açmadan önce  ARAMA yapınız,konu tekrarı olanlar SİLİNECEKTİR. Konu Kapatılmıştır

Bookmarks

Tags
kapan, sinek

Seçenekler Arama
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:40 .

Vbulletin 3.8.2 Gold
Copyright © 2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 RC2
Eğitim ve Ögretim adsense Yazılı Soruları